Lehet vitatkozni,szerintem egyedfüggő!
Én egy farkas apától és kutya anyától (sajnos nem tudom, hogy milyen fajta kutya) született imádnivaló állattal gyerekeskedtem. Édesapám hozta haza, külföldön kapta. Kinézetre mint egy farkas, fekete és szürke és bézs árnyalatai,rajzai.Szőre tömött hosszú volt a felsőtestén, a lábán rövidebb. Mozgása kecses, hangtalan. Megjelenése csendesen tekintélyt parancsló. A kutyaiskola meg se kottyant neki, minden feladatot úgy teljesített mint egy kutya és soha nem felejtette el. Ha játszottunk vele (szó szerint birkóztunk) és fájdalmat okoztunk neki, lévén tudatlan gyerekek, finoman! ráfogott a kezünkre vagy karunkra, és csak tartotta, amíg el nem engedtük. Semmi odakapás,harapás még morgás sem!
16 életéve alatt max. 5ször hallottam ugatni,főleg morgással jelzett nekünk, de az ijesztő volt (még nekem is megállt a szívem egy pillanatra ), de volt hogy csak nézte a kapunál állót, nem csinált semmit csak mozdulatlanul nézte. Éjjel imádott vonyítani (nah az is az volt, félelmetes). Ha vendég jött, nem morgott, nem bántotta, figyelve a mi viselkedésünket reagált az "idegenre". Általában csak hangtalanul kísérte mindenhova (frászt hozva a vendégre). Sokáig másik kutyával osztozott egy udvaron, soha nem volt baj, csak a táplálkozásnál voltak morgások, éppen ezért jelen voltunk (egy személy a családból) az etetés egész folyamatán. Soha nem volt olyan kutyám aki, látva, hogy figyelem a tálját, rám nézett és otthagyta, megfelelő távolságba leülve, hogy egyek én előbb, ha akarok, ő megvárja.
Aki találkozott vele, az látta rajta, hogy ez az állat más mint egy kutya és nem csak a kinézete miatt, hanem mert olyan kisugárzása volt, -szavakkal nagyon nehéz leírni- érződött belőle a vadság és a szelídség egyvelege, sugárzott róla az értelem és az öntudat. Lehet jól neveltük, lehet szerencsénk volt, vagy mind a kettő, de az biztos, hogy egy rendkívül kiegyensúlyozott, nem csavargó,szófogadó,hihetetlenül okos, kiválóan szocializált egészséges lelkületű félig farkasunk volt és imádtuk! :)
ma 21:27
Kétlem, hogy valóban első sorú hibridetek volt anno. Milliom kísérlet folyt, folyik a hibridekkel, de ilyen fajta viselkedést nem tudtak kihozni, amit te leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!