Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen betegségei vannak a...

Milyen betegségei vannak a kutyádnak és mikor kezdődtek az egészségügyi problémák?

Figyelt kérdés
Állat kora, ivara, ivartalanítása, mit eszik, ezek is érdekelnének a kérdéssel kapcsolatban.

2012. okt. 18. 17:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hát nem volt boldog tőle, elmondta mégegyszer, hogy "pedig a szülők szűrve voltak", sajnálkozott egy kört, illetve biztosított minket arról, hogy számíthatunk rájuk mindenben. Nyilván az ezzel járó anyagi terheket nem varrhatjuk a nyakukba, nomeg nem is akarunk ebből vitát nagyon.

A szerződésre már nem emlékszem sajnos, nem is tudom megvan-e még valahol. Akkor anno nem tartottunk igényt különösebben rájuk és azóta sem. Szeretjük a kutyáinkat, a családtagjaink és ha betegek, akkor mindent megteszünk, hogy jobb legyen nekik, nem volt és nincs is energiám leállni vitázni a tenyésztőkkel, hogy mi lenne az ő felelősségük és mi nem.

Egyébként az egyik felmenőnél közben valami szem problémát is találtak, ami nagy eséllyel öröklődött, így azt a párost ki is vonták 1-2 évre rá a "tenyész forgalomból", hát mit mondjak? Így jártunk...

2012. nov. 1. 13:52
 12/21 A kérdező kommentje:

Nálunk 7,5 éves kor körül jöttek a krónikusabb bajok. Addig 1-2 fertőzés, ami nem a korukból adódott. 7,5 évesen viszont emésztési, plusz savproblémák kezdődtek, ami a véres epehányásig fajult. Igaz, ebbe belejátszott egy tápváltás és egy drasztikusra sikerült fogyókúra is. Mégis azt hiszem, köze van ennek a korukhoz is. Most emésztési érzékenységre való tápot kapnak, illetve most váltok fokozatosan az idős kutyáknak való tápra, mert már 9 évesek és elég hízékonyak is lettek. 1,5 éve még csak 18 kg volt az egyik, most meg majdnem 22, ami azért durva, mert már a 18-at is sokalltam egy kicsit. Azelőtt 16-17 kg körül mozgott. Harmadik kutyusomnak soha semmi baja nem volt a tüzelések után, most 9 évesen zárt méhgyulladást kapott, szerencsére időben felismertük, megműtötték, jól van, de ez is egyértelműen a korosodáshoz köthető betegség sajnos.

Úgyhogy kicsit kétségbe vagyok esve. Érzem, hogy most már sokkal jobban figyelnem kell rájuk. Eddig is figyeltem, csak az a nehéz, hogy mostanában olyan dolgok is problémát okozhatnak (akár egy tápváltás), ami korábban meg se kottyant volna nekik, és ezért félek, hogy nem vagyok eléggé felkészülve.

Pl. nap közben eddig kint voltak, mi lesz ha már nem bírják úgy a hideget? Ilyeneken gondolkozom. Megpróbálom jobban téliesíteni a kutyaházat, de nem vagyok nyugodt:(

2012. nov. 2. 18:07
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha belegondolsz, akkor az ember is ahogy idősödik, úgy egyre több figyelmet is igényel. Egyre inkább itt fáj ott fáj, romlik a látás, a hallás, könnyebben megbetegednek, rosszabb az idegrendszerük, támogatásra van szükségük és olyan étrendre ami akár az emésztési, akár a vércukor, vagy bármilyen problémájukat kordában tartja. Egy kutya miben más? Nem tudja elmondani, hogy neki éppen valami nagyon fáj, vagy hogy nem hall rendesen. Figyelni kell a jelzéseire. Egyre több problémája lesz és neked kell segítened majd rajta. Ha a hidegebbet is kevésbé bírja, arra is lehet megoldást találni. Hőtartó "ajtó", le kell szigetelni a házat, szénát vagy bármit tenni alá, ami könnyen takarítható, betudja kuckolni magát és nem szívja a vizet. Ha már végképp nem megy máshoz létezik kutyaház fűtés is, egy kis fűthető lap, amit be kell tenni a házba és x hőmérsékleten tartja azt.
2012. nov. 2. 18:35
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, épp azért tettem fel a kérdést, hogy "mindenre" fel tudjak készülni. Csak valahogy nem igazán az idősebb kutyák gazdái válaszoltak.
2012. nov. 4. 22:11
 15/21 anonim ***** válasza:
talán egy pontosabban megfogalmazott kérdéssel ,kielégítőbb,és célravezetőbb válaszokat kapnál?:)
2012. nov. 5. 08:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem akartam jobban leszűkíteni korra a kérdést, mert ki akarom szűrni azokat a betegségeket, amik nem az öregedés miatt jelentkeztek. Kíváncsi voltam. Talán csak azt akartam még hinni,hogy még nem is olyan öregek, nem is azért vannak ezek a betegségek. Persze nem olyan öregek még, de akkor is nagyon sajnálom, hogy fogy az időnk. Nekem őket soha más kutya nem fogja pótolni.
2012. nov. 6. 11:33
 17/21 anonim ***** válasza:

szia, nekem két németjuhászom volt, mind a kettő "szaporítótól" (amúgy rokonoktól)

A szuka tavaly elpusztult, a doki azt mondta, hogy eljött az ideje:( 11 éves volt. és nem volt ivartalanítva.

A kan még a mai napig él 12 éves, semmilyen betegsége nem volt sohase, most, így öregkorára vettem észre, hogy nagyot hall, szóval ha eddig suttogtam hozzá úgy, hogy a szoba másik felében volt, akkor felkapta a fejét, most meg mellettem ül, hozzászólok, és az ajtót nézi:S azt hiszi, hogy ott vagyok. meg a látása sem a régi, de mentünk orvoshoz, és azt mondta, hogy ez a korral jár, és nem betegség okozza, hanem az öregedés.

ja, és még mielőtt valaki beszól, hogy szaporítók vagyunk, mert volt egy kan, meg egy szuka kutyám, egyik se ivartalanítva, azoknak modnom, hogy amikor a szuka tüzelt, gondosan elvolt zárva,úgyhogy "szüzen" halt meg.

2012. nov. 7. 12:37
 18/21 anonim ***** válasza:

ja, elfelejtettem odaírni, hogy mit eszik.

Vagy főtt sült kacsa farhátat(azért főtt sült, mert sült kacsafarhátként veszem meg, de nekem nyersnek tűnik, ezért megfőzöm) vagy főtt csirkefejet, ilyen puffasztott kukoricapehellyel, illetve főzök neki rizset, és azt.

Súlyra teljesen jó, nem kövér, és nem sovány. A tápokat nem eszi meg, megszagolja, és képes napokig nem enni, hogyha nem veszem el előle a tápot(mindenféle táppal próbálkoztam már a tesco-s sz*r-tól az acana-ig semmi...:S)

2012. nov. 7. 12:40
 19/21 A kérdező kommentje:

Kedves német juhászos!

Köszi a választ. Az én egyik kutyusom kis tacskó-foxi mix, ő 14,5 éves. Kb. 1-2 éve már ő is nagyot hall. Képes egész napokat átaludni, ha békénhagyjuk, de a többi kutyám miatt azért edzésben van a kis öreg. Labdázni imád a mai napig, képes 1, akár 2 órán keresztül is rohangászni a labda után. Ilyenkor nem is értem, hogy lehet ilyen jó erőben, mert amúgy meg azért nagyon meglátszik rajta a kor. Szerencsére nem beteges. 6 éves korában ivartalanított szuka.

A németjuhászra visszatérve, párom ismert egyet, aki 22 éves koráig élt. Azt mondta, a végén már semmit nem hallott és szinte menni se tudott. Vidéki kutyus volt, nem hiszem hogy túl fényűző élete lehetett, biztos hogy maradékot kapott, de eddig minden ilyen ennyire idős kutyáról ez derült ki, hogy házikoszton élt.

Szóval főleg ha te ilyen finomságokat adsz nekik, nem csoda ha nem kell nekik a száraztáp. Arra azért figyelj, hogy állítólag ennyire idős korban már nincs szüksége a kutyáknak sok csontra.

2012. nov. 10. 13:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Én is hallottam, hogy nincs szüksége, de nagyon szereti. ha nem azt kap, akkor kb kiolvasom a szeméből, hogy most miééért?:D

amúgy, nem csak szigorúan azt eszi mindennap, van hogy maradékot kap.

Van most egy kölyök, ő tápon él, és ritkábban kap házikosztot. kb két hetente, mert neki a táp nagyon jó.

Sok jót nektek;)

2012. nov. 10. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!