Ennyit ér az a r. ohadt törzskönyv és egészségügyi szűrés, stb?
Beszéltél erről a tenyésztővel? Egy ilyen kutyára minimum garanciát vállalnak, arról nem beszélve, hogy a szüleit azonnal ki kellene vonni a tenyésztésből.
Nem számít, hogy a kutya már két éves, hiszen a dp. örökletes, tehát bármikor jön elő, arról a tenyésztőt értesíteni kell.
De az mondjuk gyanus, hogy egyik pillanatról a másikra jelentkezett, ez általában fokozatosan szokott előjönni, nem úgy, hogy egyik reggel nem bír felállni. Semmi előjele nem volt?
# 3 vagyok. Felmerült bennem két kérdés:
- Nem adott esetleg apósod rendszeresen valamilyen kálcium készítményt (magyarul csonterősítőt) a kutyának?
- Nem terhelte túl kölyök korban? Pl. bicaj mellett futtatás?
Apósom nincs tisztában a kutyatartás e részével. Mi mondtuk neki, hogy szűrt, stb, és ezt ő készpénznek vette. Mi csak megvettük neki, de ő foglalkozott vele, az ő kutyája. De majd megkérdem volt e előjele. Nekem is ez jutott eszembe, hogy ilyen súlyos dolognál kizárt, hogy nem volt semmi előjel. Ezért is vagyok dühös rá is. Mert tudta, hogy a kutyát majd el kell vinni szűrésre, és tudtommal vitte. De ezek szerint kamuzott. Nekem mondjuk az volt gyanús még 2 éve, hogy a tenyésztő megkérdezte, hogy akarunk e vele komolyan sportolni. Mondtuk neki, hogy apósom vadász volt, de már nem foglalkozik vele, így nem fog a kutya ilyen dolgokat csinálni. Aztán apósom újra belevágott, természetesen a kutyával. Miért nem akarta vajon, hogy sportoljon, vadásszon vele?
Valamennyi pénz biztos visszajár,de itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a kutya egészségén.
3-as válaszoló.
Nem adott neki semmit. Bár a zöldkagyló kivonatot mondtam neki, de végül azt sem adott.
A tesókra majd rákérdezek. Őszintén szólva remélem, hogy csak mi jártunk így, a tesók nem...
Ez a hirtelenül jött baj nekem is gyanús...
Az előző nagyon jókat írt!
Ami pedig azt illeti, sajnos nem Te vagy az egyetlen, aki tenyésztőtől vett kutyát és pórul járt.
Én sem ellenük akarok beszélni!
De mellettük sem feltétlen érvelnék.
Sajnos rengeteg tenyésztő van, aki egyszerűen bejáratos a megfelelő személyekhez és ezért engedik át a kutyáit...
Aztán vannak olyanok is, akik különböző trükkökkel érnek el olyan bámulatos sportsikereket a kutyáikkal...
Most pl. divat, hogy nem éheztetik a kutyát, mert hát az a külsején is rontana, hanem szomjaztatják.
És a versenyeken úgy motiválják, hogy megráznak előtte egy vizespalackot... Szerencsétlen azért csinálja a feladatot olyan gyorsan és jól, mert csak akkor kap inni.
Szóval vannak ilyenek.
Volt munkavonalas németjucim az egyik legjobb tenyésztőtől.
8 évesen már járni is alig bírt.
És volt egy "házi gyártmányom", aki 15 évesen is vígan viháncolt.
Az az igazság, hogy már megint h.lyék vagyunk.
Túl szigorúan vesszük, melyik kutya tenyésszemlés, melyik nem, és nem hallgatunk az eszünkre.
A lényeg mindig a génekben van.
Volt TK-s kaum is. 3 évesen ki kellett venni a méhét mert olyan volt, mint egy odakozmált rántotta. A villámlástól, lufitól félt... 9 évesen csontrákban halt meg.
A keverékeimnek semmi bajuk.
(Persze keverékekből is ismerek minden jóval megáldottakat, de genetikai szempontból bizony kisebb eséllyel lesz örökletes baja, mint bármilyen tenyészszemlés díjnyertes atyaúristenségnek...)
Írj a tenyésztőnek, lehet visszafizeti az ára felét vagy ilyesmi... valahogy csak megegyeztek...
(És abból legalább ki tudjátok fizetni a dp műtétet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!