Ennyit ér az a r. ohadt törzskönyv és egészségügyi szűrés, stb?
Sajnos ha te sem ismered a kutya ifjú kori életkörülményeit, akkor nehéz okosnak lenni.
A zöldkagylótól nem lesz baja bármilyen mennyiségben is kapja, a kálciummal viszont tönkre lehet tenni egy egészséges kutyát, ezért is kérdeztem. Túl magas fehérje tartalmú táp is árthat, mert hirtelen nyúlik tőle a kutya és a csontozata nem biztos, hogy megfelelően alakul. A korai túlterheléstől is lehet baja. Tehát amit most tehetsz, hogy kikérdezed újból apósodat és utána jársz a tesók állapotának is. Bár az okok felderítése a kutyán már nem segít, de ha öröklött, akkor ki kell vonni a tenyésztésből a szülőket, ha szerzett, akkor meg okulni kell a hibából és legközelebb nem elkövetni!
Azért, mert egy almon belül talán egy kutya dp-s lett, még nem jelenti azt, hogy a testvérei is azok lettek volna. A dp-hez igen sokban hozzájárul a tartás ,etetés is. Aki komolyan vesz kutyát, a kinézett tenyésztőnél utána néz az előző kölykök dp-jének is. Így kisebb a lehetőség a vásárolt kutya betegségének.
A tenyésztő kétlem, hogy a dp miatt kérdezte a terveket a kutyával. 3 hónaposnak még igen nehéz megállapítani a csípő állapotát.
Ez az egész nem fekete-fehér dolog. Azért, mert ismerősöd szaporított kutyája egészséges, még nem biztosítja azt, hogy minden szaporított kutya az lesz. Azért, mert nálatok a kutya Dp-s lett, még nem garantálja azt, hogy minden tenyésztőtől vásárolt kutya beteg lesz idő előtt.
ma 10:16
Persze, igazad van, nem lesz minden tenyésztői kutya dp-s. Csak mégis ha belegondolsz...Ha te lennél ebben a helyzetben, akkor biztos neked is az lenne az első gondoltatod, hogy tk, díjnyertes, szűrt szülők, és a te kutyád beteg. Megérte ez a sok utánajárás, pénz? Nem az én kutyám, de sajnálom. Apósomat meg faggatni fogom, de ez a kutyán már nem sokat segít...
hát megértelek ebben a helyzetben..
nekem 3 ismim is jó tenyésztőtől vett kutyát (egy beagle, angol bulldog, berni pásztor) és ebből a bulldog elpusztult már 1 éves korában vmi örökletes légzőszervi bajban a gyógyszerek ellenére is!! a többi pedig állandó gyógyszerezésre szorúl..a berni.p dp-s a beagle -nek nem tudom már mi a baja de neki is naponta kell szedni egy nem olcsó gyógyszert!!
ők azt mondták többet tenyésztőtől nem vesznek kutyát, kifizetek a kutyákéért jó sokat és minden rendben a volt a tenyésztőnél minden papír meg volt stb és nekik még is beteg a kutyájuk..
a berni pásztoros vett egy tk nélküli labradort semmi baja
a bulldogos vett szintén tk nélkül egy francia bulldogot neki sincs baja..
a beagles pedig egy tk nélküli kaukázusit és neki sincs baja..
mondták hogy ők tudják hogy 30 ezerért lehet hogy betegek de itt benne van a pakliban,de egy 100-120 ezerét vett kutyától akinek minden papírja szűrése meg van,nem várná az ember hogy beteg kutyát kap!!
nem a tenyésztők ellen szólok és én a szaporítokat sem védem!!!
ha veszek kutyát tuti tenyésztőtől!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!