Fülvágás pitbullnak? Egészségügyi okok miatt? Milyen okok?
Van egy pitbull szukám.Elvileg jobb lenne ha lelenne vágva a füle mert fertőzést kap.Én attól félek h a legyek szétcsípik.Mivel nagy a fájdalomküszöbje és sebes lesz...Milyen okok vannak még?Csak hozzáértőket kérnék!És csak azt aki ajálja.:)
Negatívokat ne!köszi!:)
Igen tetszik :)
De vegyük számìtásba:A szomszédokban szárnyasok vannak (csirke, liba stb.)
Egy szomszédos utcában malacok :/
Azt szokták felhozni, hogy bepállik a füle a kutyának, na meg az eredeti célja a kutyának, amire tenyésztették a harc volt ugyebár, és így minimalizálták a fültépést. A mi éghajlatunkon szerencsére nem olyan magas a páratartalom, hogy bármiféle bajt okozzon (persze azért néha ki kell pucolni a fülét, mint minden más kutyának), az USAban már annál inkább előfordul. Idén jan. 1től tiltva van a kupírozás, mert ez nálunk nem minősül egészségügyi műtétnek (egy basset houndnak, angol vérebnek... sem kell eü okok miatt vágni). Igaz, hogy lehet találni olyan orvost aki még elvégzi, de az hogy pénzzel motiválható nem azt jelenti, hogy érti is a dolgát. Egy szép természetes füllel megáldott pit, sokkal szebb, mint aminek csúnyán elrontották a fülvágását.
Inkább ne kockáztass, hagyd meg olyannak amilyen. Nekem kifejezetten tetszik vágottan is, mielőtt félreértenél, de a kutyád egészségét nem fogja befolyásolni, csak akkor ha egy kontár lódoktor nekiáll és lecincálja, akkor a csúnyaságon kívül túl is altathatja (nemrég az egyik hasonló kérdésben említették, így pusztult el több hasonló típusú kutya egy "orvos" keze által), be is gyulladhat neki. Szóval a lényeg az, hogy nagyon nézd meg, hogy kivel csináltatod, és mivel törvényileg tiltva van, nem túl sok a választási lehetőséged.
most gondolom meg akarod magad gyözni,vagy már meg is győzted és csak vmi kifogást vársz amivel majd takarozhatsz,h te azért vágattad le mert egészésgügyi bla bla...holott csak neked ugy TETSZIK!
Amstaffom van és nem kell vágni a fülét eü. okok miatt. Ha rendszeresen tisztitod a fülét,akkor nem lesz semmi baja. Ez marhaság én is azt hittem h jobb lesz ugy,de rájöttem h a doki csak rá akakrt beszélni h 18.e-t kicsikarjon belőle. Köszönönm hát nem!:)
Szoval ne ringasd magad kifogásokban nem kell vágni,csak ha ezstétikailag ugy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!