Azoknak az ebeknek, amelyeknek van egészségügyi könyve vannak jogaik?
Az útlevél jogosítja fel a kutyát arra, hogy a határon kívülre utazzon.
Sima oltási könyve minden kutyának kell,hogy legyen.
Ruházati üzletbe meg kell kérdezni. Van, ahová beengedik, van, ahová nem. De szerintem inkább kistestű kutyával lehet bemenni.
Bevásárlóközpontba úgy beviheted, hogy a kezedben van (ergo csak kistestűt) azon belül viszont nem viheted be minden üzletbe. Ott is mindig meg kell kérdezni egy pénztárost, vagy a biztonsági őrt. Engem a westend c&a-ból kiküldtek, a h&m-be viszont örömmel fogadtak kutyástul:)
Élelmiszerüzletbe egyértelmű, hogy nem megyek be kutyával, ÁNTSZ szabályzat tiltja.
És ezek nincsenek összefüggésben az oltási könyvvel, tőlem még soha nem kértek ilyen helyeken oltási könyvet. Feltételezik, hogy a kutya megkapja a szükséges ellátást. Ettől függetlenül hivatalosan mindig nálad kell, hogy legyen...én egyszer találkoztam közterületessel (újpesten) és elkérte a kutyám oltási könyvét. Persze nem volt nálam. Nem volt belőle gond, de elmondta, hogy ugyanúgy, ahogy nekem magammal kellene vinnem a személyi igazolványom, úgy a kutyának is az oltási könyvet. Ha tömegközelekedéssel megyünk, akkor mindig nálam van az oltási könyv, bkv ellenőr már egyszer megnézte, hogy minden rendben van e vele.
De butikokban, boltokban nem ettől teszik függővé.
AZ oltási könyv feljogosítja a kutyát az ország területén való életre, mozgásra közterületen.
Ugyanis oltási könyv (és oltások) nélkül nem lehet kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!