Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egészségügyi séták fiatal korban?

Egészségügyi séták fiatal korban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy míg nem szobatiszta a kutyám, sokszor kell levinni, mert úgy könnyebben megtanulja. De sokszor olvasom, hogy pórázra kell szoktatni, hogy később ezzel ne legyen probléma. Az ilyen eü sétáknál ti pórázon vittétek a kutyust, vagy anélkül (ölebeket esetleg ölben)?

Köszi a válaszokat!

2011. jún. 22. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd így is úgy is. A póráz igazából egy korlát, és sok gazdi ott rontja el, hogy miután már tud pórázon sétálni, nem gyakorolja vele a póráz nélkülit, majd mikor elengedné kedvencét, megdöbbenve tapasztalja, hogy a kutya szarik rá, és nem jön vissza, mert elfelejtette milyen is póráz nélkül. Egyébként szerintem ez az 5 perces pisi-kaki, ha lehet, póráz nélkül legyen, a pórázas sétát, meg lehet gyakorolni a többórás szabadidősétán, de ilyenkor se feledjük elengedni egy kicsit!
2011. jún. 22. 20:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy póráz nélkül is figyeljen rád, azt sokkal nehezebb elérni, mint megoldani a pórázra szoktatást. A póráz nélküli sétát ilyenkor kell megalapozni, sokszor elbújni, irányt váltani ha elkalandozik, így már most megszokja, hogy figyeljen rád. Erre gyúrj, mert ehhez képest a póráz az gyerekjáték :)
2011. jún. 22. 20:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha arra akarod megtanítani, hogy kint végezze a dolgát, akkor póráz és arra menni, ahol el akarod végeztetni vele a piszkítást. Ha póráz nélkül viszed, hajlamos lenne a játékra, szagolgatásra.

Akár használhatsz is egy szót, amíg pórázon van. Ha elvégezte a dolgát lehet levenni a pórázt.

2011. jún. 23. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!