Labradornál van tökéletesebb kutya?
Panel kutya lenne, szobatiszta koráig tudnám 2 óránként lehordani de ha szobatiszta lesz akkor napi 4 séta (reggel, délelőtt, délután és este) lenne neki! ebből 3 20-25perces egészségügyi séta és este lenne egy másfél max két órás játék.
Elvárásaim: nyugodt, értelmes, agresszió távol álljon tőle, apportírozós legyen és nagytestű!
Régóta szeretnék kutyát C. M. könyveit már elolvastam, sok "hogyan legyünk falkavezérek" féle könyvet olvastam! Úgy összességében kb. 6 könyvet olvastam el ami a kutyákról szól valamint rengeteg labradoros cikket!Szerinted jó választás nekem a labrador?
Összesen 130ezer ft ot szánnék kutyára. (régóta gyűjtök összejött 200ezer ft, 130körül vennék a kutyát és azt a maradék 70et a kezdőleges beruházásra szánnám mint a póráz, nyakörv, tál, táp, vitamin, oltások... persze nem csak 70ből akarom tartani a kutyát:D hanem ennyit tudok most összesen kezdedbe rászánni valamint, hogy ne egyszerre legyen nagy kiadás hanem legyen egy kis tartalék)
Én sem vennék labradort, inkább goldie vagy rottweiler.Nálunk a környéken is sok labi van, egyik sem nyugodt, olyan játékosak, hogy idegenhez odaviszik a lasztit/fizbit, hogy dobja el. :D Van itt egy fekete kan labi, aki nekiment a tüzelő szukámnak, és még engem is megmorgott, amikor elzavartam.
Nem, labradort inkább nem.Ahogy előttem is írták, iszonyú könnyen gömbölyödik, nagyon kell figyelni, mit eszik.
Nem utolsó sorban, nekem túl népszerű kutya, hogy tartsak, szinte minden tápon, konzerven, reklámban, családi filmben ez a fajta szerepel.
Örökbefogadásra nem gondoltál egyébként? :) Rengeteg szebbnél szebb kutyus várja szerető gazdiját. Lehet ezért lepontoztok, de:
Először is, napi 20-25 perc séta? Az édes kevés egy labradornak... Tapasztalatból tudom, mivel nekem is van egy ( a németjuhász és a keverék melett ). Nagyon nehéz őket lefárasztani és, ha nincs neki egy elég nagy területe akkor, rengeteg időt igénybe fog venni a lefárasztása. Én nagytestű és pláne milyen energikus kutyát panel lakásban semmiképp nem tartanék. Ajánlanám neked a beaglet, mert az kisebbtestű, de szinte ugyanolyan a mozgásigénye.
A helyedben én megpróbálkoznék egy más fajtával. A labi tökéletes első kutyának, de nem panelbe....
Utolsó!
Fuss neki mégegyszer :)
Este még 1,5-2 órára levinné a 3x20-25 perces sétán kívül :)
Nekem még azelőtt volt az első labim, hogy ilyen nagy divatkutya lett volna, és azóta is csak az van, bár ma már sokkal nehezebb találni egy tényleg jó tenyésztőt ebben a fajtában. Szerintem panelba azért is jó választás, mert annak ellenére, hogy nagyon nagy energiaigényű a fajta, nagyon sokáig tud nyugodtan aludni. Amikor kiviszed lehet, hogy úgy rohangál mint egy őrült, viszont bent meg alszik mint a bunda. Azt, hogy mindenkihez odarohan, tényleg nem túl könnyű kezelni, ez van, meg kell nevelni, viszont az is biztos, hogy soha nem bántana senkit, akihez odamegy (ezzel persze nem azt mondom, hogy hagyni kell, hogy odamenjen) Nem tudom, miért olyan nagy probléma, hogy hízékony, szerintem pont jó, hogy nem kell annyit költeni az etetésére (de olyan labi is van, akinek 2x többet kell adni az előírtál, hogy ne legyen túl sovány.
Szerintem, ha tényleg annyit foglalkozol vele, amennyit elterveztél, és jársz is vele kutyasuliba, akk egy igazán jó társad lehet :) Szlovák kenneleket nem nézegettél? Ott vannak egész jó kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!