Mitől lehetnek ezek, és én mit csináljak?
Egyik hogy van a családban,pontosabban édesanyám kutyája, egy 6 éves fajtatiszta shih-tzu. Tegnap reggel elkezdett hányni habosat aztán felhívott anya hogy tegnap volt -e a valami baja (előző nap én nyírtam a kutyát,de mondtam hogy nem,teljesen jól volt) és egészen délutánig kitartott a hányás mikor édesanyám hazaért,ekkor elvitte állatorvoshoz,biztonság kedvéért mindkét kutyát (kettő van a másik egy mentett kutyus). Aztán azt mondta doki a shih-tzura hogy felső légúti megbetegedése van,kapott 2 szurit. Megmérte a másik kutyus lázát is és 39,5,pedig nála semmi tünet nem volt,ugyanolyan mozgékony minden..De Ő is kapott injekciót,de elkezdi nem fertőző betegség csak megfázás..
Jó hát injekció után jobban is lett,hazaértek rengeteget ivott ennek örültek de rögtön kihányta azt is. Egész este hányt tovább,éjszaka felhívták az állatorvost,azt mondta nem lesz semmi baja..
Most reggelre kicsit jobban van,de még mindig hány de itt győrben nincs állatkórház,ezért elviszik klinikára,ahova én is járok kutyámmal . De csak én gondolom így hogy a doki felelőtlen és hülye? Mi a franc lehet a kutyával? Hallottam most van egy vírus a kutyák között,hasonló mint a kennelköhögés szerintem az,de lehet tévedek. De doki biztos. Nálatok nem volt még ilyen? Rettentően imádom azt a kutyát,beleőrülök ha elpusztul vagy valami:((
Másik amiért én vagyok bajban..:
Tesómék elköltöztek,de a van nekik egy szibériai csíkos mókusuk. Erre hogy nem tudják elvinni,nekem adják. DE nekem nem kell egy mókus most mit csináljak vele? Azt mondják adjam oda egy ismerősömnek ajándékba. De kinek fog kelleni egy mókus? Nagyon félek hogy a nyakamon marad,így is albérletbe vagyok,van most nálam 2 kutya,2 teknős,főbérlőm kiaakadna egy mókustól is. Vagy szerintetek lesz rá érdeklődő ??
3. Pár napja észrevettem hogy kutyám csak a fűbe ugrándozik.. Akkor volt hatalmas eső,gondoltam biztos belesüpped a lába a sárba azért ugrál. De másnap is folytatta bár még mindig nagy sár volt,betonon nem csinálja csak a fűbe,még mindig a sárra tippeltem mert elég kényes,még pocsolyába se lép bele.
Tegnap párom szólt hogy furcsa a tappancsa és tényleg..Olyan repedezett féleség,de mintha koszos lenne de nem az amúgy,nem lehet gomba vagy valami? Elviszem majd dokihoz,meg bekentem tegnap este aloe verával most sokkal szebb,de ez mi? Gomba van kutyáknál? Nincs kiszáradva,olyan furcsa..
Köszi hogy végig olvastad és hogy segítesz a tippeléseddel. Természetesen mind3 probléma orvosolva lesz,de addig is kíváncsi vagyok.
jaj szegénykém:(
Tiednek mikor múlt el a seb?
Na megjöttünk Lüszivel dokitól,valami fekete idegen anyag volt a tappancsában az okozott neki bőrfertőzést. Azt kiszedte,kaptam rá kenőcsőt azzal kell kenegetnem. Örülök hogy erre is fény derült.
Dorka a shih-tzu is képzeljétek jobban lett ma. Anyum csinált csirkecombot hogy odaadja Mogyinak a mentett kutyusnak a húst róla,aztán bebotorkált Dorka is hogy ő is kér. Gondolta hogy mindegy hogy húst vagy habosat hány,nem evett 3 napja..hát úgy falta az a kiskutya a húst,nagyon ki volt éhezve,utána ivott egy nagyot,eldőlt aludni most meg mintha kicserélték volna,ezerszer jobban van úgyhogy megmarad hála a jó égnek:)) Már vitték volna infúzióra de így nincs szükség rá,annyira örülök!! Még taknyos szegénykém,úgyhogy orvost hiába szidtam még se mondott hülyeséget tényleg valami csúnya megfázásos vírus lehetett ez. Köszönöm a kommenteket:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!