Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát javasoltok?

Milyen kutyát javasoltok?

Figyelt kérdés

Feladom. Szerintetek van olyan kutya, amelyik

- lakásban tartható (sok sétával),

- nem túl kicsi, nem túl nagy,

- kijön a gyerekekkel,

- képes megvédeni, ha úgy adódik,

és a legjobb feltétel, melyhez a férjem ragaszkodik:

- legyen barna.

Van valami tippetek?

2012. okt. 7. 14:46
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Igen kinti benti :O:D

A kis villámot le se lehet lőni , imád menni :D Akkor tényleg lehet hogy az tartása miatt ilyen meg gondolom alapból is:)

2012. okt. 7. 18:41
 32/43 anonim ***** válasza:
szerintem amstaff, esetleg tényleg barna labi :) ( nekem labim van ) :)
2012. okt. 7. 18:43
 33/43 A kérdező kommentje:

A labrador szerintem nem fogja megenni a betörőt. Márpedig ez fontos szempont. meg az nagynak is tűnik a ,,se túl kicsi, se túl nagy" kategória alapján.

Mudisták, szőrhullajtásilag és ugatásilag mi a helyzet?

2012. okt. 7. 18:50
 34/43 anonim ***** válasza:
57%
Az az igazság, hogy én a mudi két végletét ismerem jól, mivel az én két mudim egymás szöges ellentéte: a fehér mudim hízékony, mindent megeszik, amit adok neki, a gyomra vasból van, nyugis, terápiás vizsgára készül, igazi kis ómega, viszont rettentően okos. A fekete mudim szikár testfelépítésű, alapvetően izgága, szeret ugatni, labdamániás, olyan gyorsan fut, hogy kutyát én még olyan gyorsnak nem láttam, válogatós és domináns. De ami mindkettejükre igaz: nagyon szeretik a családot és a család barátait. Lakásban nyugodtak és csöndesek. Gyorsan tanulnak. Könnyen kezelhetőek. Nagyon alkalmazkodóak. Szeretnek dolgozni, de ha pl vizsgaidőszakban nincs időm velük az alap sétán kívül foglalkozni, nem látszik a viselkedésükön. Mindkettejükre igaz, hogy nem igazán játszanak más kutyákkal - a kölyökovi ellenére sem, de a korai szocializáció nagyon fontos. A szőrükkel nem kell foglalkozni. A szobatisztaság nem volt probléma. Szóval, nekem ez a képem a mudiról. :D
2012. okt. 7. 18:52
 35/43 anonim ***** válasza:
57%

Ugatás: az elején le kell szögezni, hogy a lakásban való ugatás nem kívánatos dolog. Ha ezt határozottan megteszitek, akkor nem fog ugatni.

Szőrözés: a szőrükkel nem kell foglalkozni, de azért elég jó kis bundájuk van, ami hullik, de heti max. 2 pórszívózás bőven elég.

2012. okt. 7. 18:55
 36/43 anonim ***** válasza:
A mudit én is csak javasolni tudom. Személyes tapasztalatom a tartásával nincs, de a család egyik ismerősének volt mudija. Idős bácsi volt a végén már nem tudta levinni sétálni, de a kutya tökéletesen elvolt így is. Nem mondanám túl ugatósnak, én talán nem is hallottam ugatni. Amikor a gazda hazaért és a kutya meghallotta a kulcs csörgését a zárban, akkor már rohant és vitte a papucsot az ajtóhoz. Fantasztikus egy kutya volt.
2012. okt. 7. 19:27
 37/43 anonim ***** válasza:

Ahogy elolvastam a kérdést, nekem is a mudi ugrott be rögtön, aztán látom már írták. Közepes méretű, van belőle barna is, gyerekeket szereti a családjáért meg olyan szinten rajong, hogy biztosan bekeményítene ha veszély fenyegetné őket. A mudi rettentően jól képezhető fajta, körülbelül mint a border collie, tehát ha úgy adódik akár még agilityzni is lehet vele, vagy más sportot űzni. Nekem ugyan nincs mudim, de egy barátomnak van. Egyszerűen imádja a gazdáját, állandóan lesi minden mozdulatát, séta közben úgy figyel rá, hogy lehetetlen lenne elhagyni. Neki fehér színű mudija, jó a szőre, öntisztulós. :) Egy esős séta után talpig sárosan ment haza, másnap megjelent hófehéren, kérdezem: megfürdetted? nem kifésülted? nem akkor mit csináltál vele? semmit, reggelre ilyen lett (náluk kertben van).

Az is a mudi mellett szól, hogy magyar fajta, nemzeti kincs, alig van belőle. Ráadásul a magyar fajta kutyáknak tenyésztőnél, törzskönyvvel is egészen emberi ára van.

2012. okt. 7. 19:53
 38/43 anonim ***** válasza:
Egyébként akármilyen fajtát választotok is végül, egy kis ugatással és szőrhullással mindenképpen számolni kell, ezt kikerülni nem lehet, a kutya velejárója. Nálunk két kutya van a lakásban, minden nap porszívózok, így nem olyan vészes, de azért így is szőrösek szoktak lenni a ruháim (mondjuk hozzátartozik, hogy nem tudom megállni, hogy ne szeretgessem meg őket, akkor se ha megyek valahová). Szerintem a mudi ezen a téren nem extrém kirívó eset, tehát ha jól meg van nevelve feleslegesen nem fog ugatni, ha jön valaki akkor nyilván jelez. Szőrhullása is átlagos, úgy tudom a nagyon rövid szőrű kutyáknál problémásabb a dolog, azt nehezebb eltünteni, a nagyon hosszú szőrű kutyáknál meg látványosabb, tehát a mudi ezen a téren is középkategóriás.
2012. okt. 7. 20:08
 39/43 anonim ***** válasza:
25%

Ez a barna a nehéz. Vizsla? Shar pei?

Nem értem egyébként, nem tudjátok milyen kutyát akartok, de azért legyen fajtatiszta? Miért nem jó egy keverék, aki gazdikat keres, ezzel 2 kutyát mentesz meg, és nagyobb eséllyel találsz barna kutyát.

2012. okt. 7. 22:00
 40/43 anonim ***** válasza:

[link]

A legfölső barna kutya mudi jellegű keverék. Ha már menhelyekről beszélünk, a Mudi Fajtamentő Egyesület is jó kiinduló pont. De csak azért linkeltem be, mert pont van barna kutyájuk, egyébként nem értem, miért akarnak állandóan fajtatiszta kutyát kereső emberek menhelyi kutyát rátukmálni a kérdezőkre. Ha valaki menhelyről választ, az szép és jó, de az is az, ha egy veszélyeztetett magyar fajta tagjai közül választ törzskönyvezett kiskutyát.

2012. okt. 7. 22:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!