Milyen kutyát javasoltok?
Feladom. Szerintetek van olyan kutya, amelyik
- lakásban tartható (sok sétával),
- nem túl kicsi, nem túl nagy,
- kijön a gyerekekkel,
- képes megvédeni, ha úgy adódik,
és a legjobb feltétel, melyhez a férjem ragaszkodik:
- legyen barna.
Van valami tippetek?
Igen kinti benti :O:D
A kis villámot le se lehet lőni , imád menni :D Akkor tényleg lehet hogy az tartása miatt ilyen meg gondolom alapból is:)
A labrador szerintem nem fogja megenni a betörőt. Márpedig ez fontos szempont. meg az nagynak is tűnik a ,,se túl kicsi, se túl nagy" kategória alapján.
Mudisták, szőrhullajtásilag és ugatásilag mi a helyzet?
Ugatás: az elején le kell szögezni, hogy a lakásban való ugatás nem kívánatos dolog. Ha ezt határozottan megteszitek, akkor nem fog ugatni.
Szőrözés: a szőrükkel nem kell foglalkozni, de azért elég jó kis bundájuk van, ami hullik, de heti max. 2 pórszívózás bőven elég.
Ahogy elolvastam a kérdést, nekem is a mudi ugrott be rögtön, aztán látom már írták. Közepes méretű, van belőle barna is, gyerekeket szereti a családjáért meg olyan szinten rajong, hogy biztosan bekeményítene ha veszély fenyegetné őket. A mudi rettentően jól képezhető fajta, körülbelül mint a border collie, tehát ha úgy adódik akár még agilityzni is lehet vele, vagy más sportot űzni. Nekem ugyan nincs mudim, de egy barátomnak van. Egyszerűen imádja a gazdáját, állandóan lesi minden mozdulatát, séta közben úgy figyel rá, hogy lehetetlen lenne elhagyni. Neki fehér színű mudija, jó a szőre, öntisztulós. :) Egy esős séta után talpig sárosan ment haza, másnap megjelent hófehéren, kérdezem: megfürdetted? nem kifésülted? nem akkor mit csináltál vele? semmit, reggelre ilyen lett (náluk kertben van).
Az is a mudi mellett szól, hogy magyar fajta, nemzeti kincs, alig van belőle. Ráadásul a magyar fajta kutyáknak tenyésztőnél, törzskönyvvel is egészen emberi ára van.
Ez a barna a nehéz. Vizsla? Shar pei?
Nem értem egyébként, nem tudjátok milyen kutyát akartok, de azért legyen fajtatiszta? Miért nem jó egy keverék, aki gazdikat keres, ezzel 2 kutyát mentesz meg, és nagyobb eséllyel találsz barna kutyát.
A legfölső barna kutya mudi jellegű keverék. Ha már menhelyekről beszélünk, a Mudi Fajtamentő Egyesület is jó kiinduló pont. De csak azért linkeltem be, mert pont van barna kutyájuk, egyébként nem értem, miért akarnak állandóan fajtatiszta kutyát kereső emberek menhelyi kutyát rátukmálni a kérdezőkre. Ha valaki menhelyről választ, az szép és jó, de az is az, ha egy veszélyeztetett magyar fajta tagjai közül választ törzskönyvezett kiskutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!