Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát javasoltok?

Milyen kutyát javasoltok?

Figyelt kérdés

Feladom. Szerintetek van olyan kutya, amelyik

- lakásban tartható (sok sétával),

- nem túl kicsi, nem túl nagy,

- kijön a gyerekekkel,

- képes megvédeni, ha úgy adódik,

és a legjobb feltétel, melyhez a férjem ragaszkodik:

- legyen barna.

Van valami tippetek?

2012. okt. 7. 14:46
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
20%
Elsősorban azt néztem hogy lakásban akarod tartani, már pedig az egy nagy kutyának nem lehet túl kellemes, talán ezt is figyelembe vehetnéd. Mennyit akarod vinni sétálni pl? Csak mert egy udvaron annyit mozog amennyit akar, nem gondolod hogy a lakás kicsi lesz neki? És akkor mekkora kutyát szeretnél mert pl egy goldit én már nem tartanék lakásban, de már egy beagle is elég kicsi ahhoz hogy ne tudjon bármitől megvédeni.
2012. okt. 7. 15:38
 12/43 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy sokkal jobbakat lehetne találni. Ezért kértem a segítségeteket.

Barna köll neki, nem tehetek róla! Ha nem az kéne, már rég lenne egy közép schnauzerünk, ami egyébként minden tekintetben tökéletes lenne. Vannak ilyen gyermekkori bevésődések, melyek meghatározzák a felnőttkort...

2012. okt. 7. 15:39
 13/43 A kérdező kommentje:

Éppen ezért nem is mondtam, hogy nagy kutyát szeretnék. Nem túl kicsit, nem túl nagyot. Ahogyan az a témafelvetésben is olvasható. (A dobermann tehát pont tökéletes! :))

A lakás-kert polémia minden alkalommal fölbukkan, ha csak teheti. Tartottam kutyát kertes házban és lakásban is, azt vettem észre, hogy ha rendesen és rendszeresen sétáltatom, foglalkozom vele, akkor jól érzi magát. És ott akar lenni, ahol én vagyok, ha bent vagyok, nem nagyon ment ki egyik sem nélkülem. Akár kicsi, akár nagy, akár barna, akár nem. Ellenben a sógoromék tacskójával, aki egy gyönyörű kertesházban lakik, ahonnét sose viszik sétálni, és ettől teljesen kampó az idegrendszere.

2012. okt. 7. 15:51
 14/43 anonim ***** válasza:
A dobermann tényleg jó választás lehet, nekünk is az volt, pár éve pusztult el. Kiskoromban folyamatosan húztam-nyúztam, soha nem hagytam békén, mégis türelmes maradt, max néha menekülni próbált :D Annyira vigyázott rám, hogy a családtagokon kívül szinte mindenkire morgott és soha nem engedett közel senkit, egyszer egyik ismerősünket lelökte a lépcsőről is mert hozzámért... Úgyhogy afelől nincs kétség hogy megvéd:D
2012. okt. 7. 16:04
 15/43 anonim ***** válasza:
Pontosan így van! Ha rendszeresen lefárasztod akkor egy dobi is tökéletesen megvan a lakásban főleg hogy rövid szőrű, fázós.:) Ha már mindenképp barna akkor én tényleg a dobit ajánlom. Csak nagyon válasszátok meg a tenyésztőt és akkor minden oké lesz.
2012. okt. 7. 16:42
 16/43 A kérdező kommentje:
Alázatos szívvel könyörgök, szakadjunk el egy kicsit a dobermanntól! Az már nagy! Más tipp?
2012. okt. 7. 16:44
 17/43 anonim ***** válasza:
Boxer? Igaz ott a színárnyalatot sárgának hívják, de abból van elég sokféle a világostól a sötétig, illetve a tigriscsíkos, ha ez még esetleg belefér a barnába.
2012. okt. 7. 17:01
 18/43 A kérdező kommentje:
Talán túlságosan firnyákosnak fogok tűnni, de a boxer - bár tényleg szuper kutya - a maga 53-63 cm-es magasságával nekem már nagynak tűnik.
2012. okt. 7. 17:36
 19/43 anonim ***** válasza:
Ha a boxer nagy akkor a dobi is. Labrador? Gyerekbarát, nem túl nagy és van barna. Bár nem tudom, hogy bírná lakásban.
2012. okt. 7. 17:43
 20/43 A kérdező kommentje:

A dobermannal viccelődtünk az egyik előző kommentelővel. Szerinte az pont megfelelne a témaindító elvárásoknak:

- lakásban tartható (sok sétával),

- nem túl kicsi, nem túl nagy,

- kijön a gyerekekkel,

- képes megvédeni, ha úgy adódik,

és a legjobb feltétel, melyhez a férjem ragaszkodik:

- legyen barna.

A labrador nem rossz, de az is 50 cm fölött van, ami már nagynak mondható, ráadásul a bizonyítottan egyik legalkalmatlanabb kutya arra, hogy bármit is megvédjen.

2012. okt. 7. 17:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!