Milyen kis méretű kutyát javasoltok panel lakásba gyerekek mellé?
Az uszkár nagyon jó. Sportos, aktív, vidám, kedves, könnyen tanítható, nagyon emberbarát, de nincs horribilis mozgásigénye. A szőre sem feltétlen igényel csillagászati összegű ápolást, pár naponta át kell fésülni, és pár havonta kicsit megnyírni (házilag is lehet). És nem hullik a szőre.
Egész más kaliber, de én a mopszokat is imádom, gyerekek mellé különösen jók. Hihetetlen jó fejek, nem túl nagy mozgásigénnyel, megvan a magukhoz való eszük, bár nem zsenik, és nagyon jópofák. Viszont sok gond van a légzésükkel, nem nagyon bírják a kirándulásokat, és eléggé szőröznek.
A törpe tacsi se lenne rossz, de a panel nem ideális neki, a lépcsőzést nem bírja.
Én is az uszkárt javaslom:)
Nagyon jó természetű, okos, kedves. Persze nevelni őket is kell, de egy terrierhez képest kutya füle:)
#4 vagyok.
Ja igen, kizárásos alapon könnyebb tanácsot adni. :)
Amit NE:
Semmilyen terriert. Panelba, első kutyának, gyerekek mellé nagyon nem való. Ebbe beletartozik a westie és a Yorkshire terrier is! Hiába aranyosak és népszerűek, konok kis teremtmények.
Nagyon nagy mozgásigényű fajtát se. Pumi, beagle, Border collie kizárva (A gyerekeknek általában nagyon tetszik a border collie, nem tudják, mit vállalnak be...) Vagy Ti őrültök meg, vagy a kutya.
Ha lakásba kerestek kutyát, akkor tudom ajánlani a havaneset. Nagyon barátságos, szereti az embereket, szereti ha játszanak vele, igazi kis bohóc és nem hullik a szőre. A beszerzési ára sem megterhelő, nem eszi ki az embert a vagyonából és minden törődést hihetetlenül meg tud hálálni.
Esetleg tudom ajánlani a cavalier king charles spánielt is. Egy picit drágább szokott lenni, mint a havanese és a szőre is hullik, de nagyon értelmes és családszerető.
Ha szóba jönnek ezek a lehetőségek is: nem feltétlen fajtatiszta kutyánál ajánlom a menhelyeket. A keverékek sokkal egészségesebbek, ellenállóbbak, mint olykor "túltenyésztett fajtatiszta" társaik.
Ha mindenképp fajtatisztát szeretnétek, az én javaslatom spániel. Erre az esetre pedig a fajtamentőket tudnám ajánlani. Ingyen, fajtatiszta, még is jót teszel vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!