Hogy szoktassak pòrázhoz egy 2 éves kutyát?
Figyelt kérdés
Most került hozzàm az ismerősöm egyèbként kedves és szòfogadò kutyusa, de a pòràzt nem àllja. A fő probléma az, hogy hamarosan lakàsba költözöm vele a kerteshàzbòl.#kutya #pòràz
2012. okt. 5. 20:45
1/7 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg rárakni és az udvaron sétáltatni, amíg tudod. Idővel megszokja szerintem, bár nagyon nem tudok segíteni, mert én nem sétáltatom a kutyámat, van elég helye baktatni:D
2/7 anonim válasza:
Mi a pontos probléma? Rárakod és hisztizik, vagy húz, vagy rárakod és nem mozdul?
3/7 anonim válasza:
Úgy, mint egy 2 hónaposat: fokozatosan.
4/7 anonim válasza:
Először csak tedd rá a pórázt persze valamennyire felügyelve,nehogy felakassza magát.Had szokja.Aztán szépen lassan udvaron kívül is.Jutalom falattal,játékkal,vagy kis erőszakkal.Általában elég hamar rájönnek,hogy nem érdemes ellenkezni és hogy milyen jó is világot látni.
5/7 A kérdező kommentje:
Ràrakom, és onnantòl kezdve nem hajlandò megmozdulni. Sem jàték, sem kaja nem segített. Egy hete minden nap gyakorlunk egy keveset.
2012. okt. 5. 21:52
6/7 anonim válasza:
Rárakod, rajta hagyod, és mész a dolgodra. Ő meg szépen szokja csak! Amikor már magától mozog úgy is hogy rajta van, akkor megfoghatod a végét. Ha már ez se okoz neki gondot, akkor elkezdheted irányítani is.
7/7 anonim válasza:
Esetleg ha nem mozdul,állj a kutyával szemben a póráz másik végéig,próbáld vmi érdekes hanggal (cuppogás,állat hang utánzása, tapsolsz)magadra terelni a figyelmet. Vagy vmi nagyon finom falatot(pl.szalonna,csirkemell sonka) használni.Nagyon vidám hangszínen ösztönözd őt,bátorítsd folyamatosan. Közben próbálj távolodni tőle, hívjad őt s nézz a kutyusra.Később rá lehet szoktatni,hogy az oldaladon menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!