Milyen közepes nagyságú kutyát válasszak, amelyik nem szobakutya, és bírná a gyürödést 2 kisgyerek mellett?
Pont, hogy nem egy KÁJ kéne két kicsi gyerek mellé.
A nem szobakutyát hogy érted? Csak kinti kutya lenne? Mert kint-benti kutyának az uszkár tökéletes választás lehetne, csak őt is kell mozgatni és fárasztani. Sajnos a bernik itthon elég problémásak, a labradornak nagy a mozgásigénye és a spánielt meg kicsi gyerek mellé én nem ajánlom. Az aranyos kinézetük ellenére a cocker és a springer spániel vezetői az agresszív kutyák "listájának".
Ha nem ragaszkodsz a fajtatisztához, akkor nézz szét menhelyeken (akár neten), vedd fel 1-2vel a kapcsolatot és írd meg, hogy milyen kutyát szeretnél. Sok van kint ideiglenes gazdinál, így már le vannak tesztelve hogy hogyan viselkednek más állatokkal, gyerekekkel...
A nagyobb testű kutyák általában sokkal jobban tűrik a kisgyerekeket, toleránsabbak, míg a kistestűek hamarabb odakapnak, nem élvezik ha nyúzzák őket. Természetesen kivételek vannak.
A terriereket és vadászkutyákat kerüld mindenképp, ha kisebb mozgásigényű kutyát szeretnél.
Berni pásztornak nagy a mozgásigénye.
Én inkább fajtába a basset houndot ajánlom,mivel elég kicsi a mozgásigénye,de télen biztosítani kell neki a meleget mert rövidszőrű.
Amúgy feltételeidnek rengeteg menhelyi kutya megfelel,ezeket letesztelik hogy kutyákkal/emberekkel/gyerekekkel barátságosak -e? Van egy oldal ahol ki tudod választani a feltételeidet,és kihozza a menhelyi kutyusokat.
itt mindenféle kutya van,közepesben és gyerekbarátok opciót is kiválasztottam neked. Mozgásigényükről az ott dolgozó munkatársakat kérdezd ha valamelyikbe esetleg beleszeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!