Magyar Vizslával kapcsolatba lenne pár kérdésem?
van egy 4 éves vizslánk éjjel bet alszik az elötérbe nappalra kint van
pórázon húz
mindenkire ugrál (és körbenyalja, rám nem mert én vagyok a falkavezér d ha a gazdája hazajön aki a játszópajtása akkor teljesen bekattan )
ti kutyátok is ilyen? hogy ehetne ezekröl leszoktatni?
Bent lakik a lakásba vagy kint?
Nem, a mi kutyánk nem ilyen és igen, le lehet szoktatni róla úgy, hogy NEVELED.
Amúgy nem értelek.
Te vagy a "falkavezér", de más a gazdája?
Problémádra egyszerű a válasz: van egy teljesen neveletlen kutyátok, akivel ezek után nem ártana foglalkozni és nem csak simogatni, etetni.
én nem csak simogatom és etetem rám nem ugrik én vagyok itthon többet vele de nem én vagyok a gazdája
és a gazdája a hozzáállásával nem segit hogy megneveljem a kutyát
A pórázon húzás, kb. 2 perc: ha húz, megállsz, és leülteted...
(Persze a vizslát futtatni is kell, a séta neki nem séta, csak a vadászat az. De gondolom nem ez a gond nálatok, hanem a közlekedés.) Vizslától már pár hónaposan is elvárható, hogy utasításra, (akár póráz nélkül is,) fegyelmezetten közlekedjen balláb mellett. Mind állatkínzásnak tartja, de nem kell mindenről kikérni a véleményét! :) Ha előre akar jutni az utcán, maradjon veszteg, és figyelje merre lépsz.
Arra mindig fog ugrálni, aki ezt szeretné tőle. De ha idegen jön, akkor kutyát a helyére küldöd, és amíg nem marad nyugton, addig nem engeded be a vendéget. Ne engedd hogy játszanak a vendégek a kutyussal, még simogatni, becézni se hagy, amíg túl izgatott.
Helyre küldés: nem ráncigálni kell, hanem a szemébe nézel, fölé hajolsz és mész felé, amíg nincs a helyén. Ha nyal, ugrál, harap, akkor elkaphatod a pofája a alatt 2 kézzel és rámoroghatsz, amíg le nem áll.
Velük nagyon könnyű. 1-2 mozdulat és rendeltetésszerűen működnek.
Nekünk a vizsláink mind benti kutyák voltak.
Ha kettesben vagytok otthon a kutyával, engedd be, jutalomképpen, de csak addig, amíg nyugodt, és normális. Ha izgágáskodik kirakod 30 másodpercre, utána lenyugtatod, és újra beengeded. Annál nincs nagyobb jutalom, egy vizslának, mint hogy a gazdival lehet egy helységben, és az izolációtól, (kert, lánc, kennel...) hajlamosak bekattanni.
Lakás, a te territóriumod, sokkal könnyebb udvariasságra bírni, mint a kertben, ami csak az övé.
És ha te vagy a falkavezér, akkor mond meg a párodnak, hogy ő is csak akkor kap vacsorát, ha normálisan bánik a kutyával! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!