Mit lehet tenni egy elhízott vizslával, aki állandóan éhes?
Mondjuk kevesebbet adsz neki enni? Nem értem miért nem jut ez az emberek eszébe.
Vagy esetleg light tápot, vagy Gréti-mixet adhatsz neki.
Én azzal, hogy kevesebbet adtam neki enni, eléggé megjártam.
Ugyanez volt, hatalmas éhség, ugyanakkor elhízott a 2 kutya.
Először az egyik volt csak túl dagi, neki drasztikusan csökkentettem, kb. felére. Észre se vettem és a kutya éhezett! Csak az tűnt fel, hogy nincs kedve játszani, magába forduló, csak fekszik, majd sárga savat hányt minden reggel. A párom jött rá, hogy kevés ez a tápmennyiség a kutyának. Azért nem jöttem rá magamtól, mert még mindig jó húsban volt a kutya. A lényeg, hogy ezzel a kb. 1-1,5 hónapos csökkentett adaggal majdnem 1 évre tönkretettem a kutyámat. Utána azonnal visszaemeltem az adagot, de már késő volt. Teljesen felborult az emésztése, még véreset is hányt, annyira sok lett a gyomorsava.
Másik kutyánál már óvatosabb voltam és csak kis mértékben, kb. 5-10%-al csökkentettem az ajánlott adagot. Vele ugyanúgy jártam.
A tápot (Acana) azonnal lecseréltem házikosztra, majd fél évig én főztem rájuk és nagyon nehezen jöttek helyre.
Probiotikum, savlekötőzés, enzimpótlás Aloe Vera géllel, hónapokon át.
Ma sem tudom biztosan, hogy csak a fogyókúra volt az oka, vagy maga az Acana se volt jó a számukra, mindenesetre az első kutyánál egyértelműen a savhányás az adagcsökkenés miatt volt. Az a baj ezekkel a szuper tápokkal, hogy egész kis mennyiség is nagy tápértékkel bír, viszont a gyomorsav mennyisége olykor túlzott ahhoz képest, ami ekkora adaghoz kéne.
Szóval nem véletlen találták ki a fogyókúrás tápokat, amikben kevesebb táptartalom van ugyanakkora (vagy akár nagyobb)térfogat mellett. Ezek biztosan felhasználják a termelődő gyomorsavat és csökkentik a kutya éhségérzetét kisebb tápérték mellett.
De természetesen a mozgás lenne a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!