Milyen az élet egy magyar vizslával? Tele vagyok kérdéssel!
Ha a kutya jól van nevelve semmi baj nem lenne vele, igaz nálunk tacskóvan 2 de ismerem a vizslákat! És amikor ugrálni fog kezdeni egyszerűen a hátsó lábára lépni és elmegy és nem fogja csinálni ha újra megteszi akkor újra!
És a párod ne szoktassa a felugrást meg stb...
Mert akkor azt fogja csinálni mindig...
Nekem 7 éves magyar vizsla kanom van, én 18 éves vagyok. Nagy az energiaszintjük az biztos. Minden nap le kell fárasztani, mert unalmában kezd el rágni, ásni stb. De nagyon nagy a szeretetigényük. Bújósak... az én kutyám pl macskának érzi magát és dörgölőzik. :) Szeret nekidőlni az ember lábának. (legalábbis az én kutyám :)) Nagyon gyorsan tanul, szeret futni, ugrálni játszani.
Az én kutyám is kinti kutya, de hőszigetelt kutyaólja van és van mellette még 3 cica is és együtt alszanak.
Miért is vagyok menthetetlen?
Amúgy a válaszokat köszönöm!
Szia! Ne hallgass arra, aki szerint reménytelen eset vagy! Ha nem volt még kutyád, honnan is ismerhetnéd őket? Ő például tartana lovat, ha még csak a TV-ben látott, esetleg messziről az utcán? Na ugye. De még bőven van időd felkészülni!
A cerberoskutyaiskola.hu-n nagyon jó nevelési tanácsok vannak, továbbá ajánlom beszerzésre Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét (Google második találat). Nagyon jó könyv, mert teljesen az alapoktól magyaráz el mindent, könnyen érthetően, olvasmányosan! A segítségével megértheted, hogy gondolkozik egy kutya, hogyan neveljétek már a kezdetektől, milyen nevelési hibák vannak és mire vezethetnek. Kötelező olvasmány!
Szerintem minden rendben lesz amúgy, a vizsla a legszelídebb, legbújósabb, legengedelmesebb kutyafajták egyike, nem jellemző rájuk az agresszió, és mivel kölyökkorától veletek lesz, te is megszokod őt, fel sem fog tűnni, ahogy megnő! De szigorúan csak 8 hetes kora után hozzátok el, mert hiába eszik már szilárd táplálékot hat hetesen, még az anyja mellett a helye! És tenyésztőtől, törzskönyvvel vásároljatok, nem egy drága fajta, így elkerülhetitek, hogy egy agyonszülesztett, ideggyenge szülőtől legyen kiskutyátok, ami felnőve drágább lehet a gyógyszerek, kezelések miatt, és persze a viselkedése sem olyan lesz, mint amilyennek lennie kellene! Persze ez nem törvényszerű, szerencsétek is lehet, de egy tenyésztő szűri a kutyáit, jó idegrendszerű és jellemű szülőket választ, tudja a felmenőit és azok esetlegesen öröklődő betegségeit, megfelelően tartja és szocializálja a kicsiket, így sokkal kisebb az esélye, hogy genetikailag hibás egyed jöjjön világra. Egy szaporítót meg csak az anyagi haszon érdekel, a kutyái diszpláziásak, ideggyengék, agresszívek lehetnek, nem ritka az sem, hogy testvérek, vagy anya+fia, és sokszor elképesztő körülmények tartja a szerencsétleneket...
A témáról többet az olcsokutya.info-n olvashatsz, nagyon hasznos oldal. A magyar vizsla nem egy drága fajta, mindenképp tenyésztőtől, papírokkal vegyetek! Hiszen 10-15 évig a társatok lesz, így egyáltalán nem mindegy, milyen az egészsége és a jelleme!
És kérdezz nyugodtan, mi válaszolunk neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!