Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a baja a kutyámnak?

Mi lehet a baja a kutyámnak?

Figyelt kérdés
Van egy négy hónapos fiú foxi keverék kutyánk.Nagyon virgonc és eleven kutya.A napokban,vagyis péntek óta nem hajlandó nagyon enni.Ma próbáltunk adni egy kis kaját, de már kiöklendezte.(Eddig ilyen nem volt)A hányásába eddig nem láttunk férget, hogy arra utalna.Szegényke ugye nem sokat evett így vékonyka.Annyiban változott hogy csendesebb lett.Bár annyira nincs legyengülve mert ma is futkározott az anyjával.Amúgy az anya kutya teljesen egészséges.Állatorvost nem szeretnénk még hívni, mer sajnos nem igazán engedhetjük meg magunknak. :SS
2012. okt. 1. 22:56
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
most itt szidtok minket hogy lehet, ennyire kínozni egy kutyát.akkor nem ismeritek az igazi rossz gazdákat.akik még ennyit se tesznek meg kutyájukért mint mi!!!
2012. okt. 1. 23:29
 22/36 A kérdező kommentje:
kibeszélt itt menhelyről??? eszünkbe nem jutott még egy kutyát menhelyre adni.ezaz egy kutya ami eddig megmaradt.nem ismertek és így ítéltek.és itt a kérdés.akkor ki is az ótvar??? meg rossz indulatú ember??
2012. okt. 1. 23:32
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Inkább azt kérdezd meg itt, ahol laksz, ki tud megfelelő, olcsóbb állatorvost. Aztán felpakolod a kiskutyát és elviszed hozzá. Kijárós orvos eleve nagyon keveset tud teljesen jól diagnosztizálni , hiszen csak találgathat.

Kölyök kutyánál n. ha nem eszik, nagyon gyorsan bekövetkezik a halál.A tüneteinek nagyon sok oka lehet. Otthon ezt nem tudod semmiféle szerrel rendbe hozni, hiszen nem tudni, miért nem eszik.

2012. okt. 1. 23:32
 24/36 anonim ***** válasza:
83%
Azt már meg se kérdezem, hogy chip van-e bennük.. Komolyan, 5 év alatt! 5 év alatt nem volt nagyjából 15 ezretek (nem is akarom lebontani, hogy az havonta hány forint..), hogy ivartalaníttassátok azt a szerencsétlen állatot? A szomszéd kutya mindig át fog szökni, a te kutyád mindig fogja hagyni, hogy párosodjon vele a kan, az ismerősök meg egy idő után el fognak fogyni, akinek lehet kölyköt ajándékozni.. Akkor mégis a menhely fog maradni, és egyikben sincs már hely.. Az olyan emberek miatt, mint TE, van tele kölyök/felnőtt kutyával egyaránt az összes menhely, mert nem képesek havonta félrerakni egy ezrest, nem többet, egy ezrest, hogy egy akciós ivartalanításra elvigye a kutyát. Komolyan, hihetetlen, hogy az emberek ennyire felelőtlenül vesznek magukhoz egy életet.... kíváncsi vagyok mivel eteted őket...
2012. okt. 1. 23:38
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Az tény hogy sajnos még nálad rosszabb gazdák is vannak, de az a szomorú, hogy konkrétan lesz.rod a kutyádat. Hamarosan bele fog halni már halni a szülésbe, vagy bennemarad egy kiskutya, és akkor majd itt fogsz kérdezősködni, hogy: Valószínűleg bennemaradt egy kiskutya a kutyámban az ellésnél, hogyan tudnám házilag kiszedni, mert orvosra nincs pénz... Gondolkozzál már! Egyszer ivartalanítod, és akkor sokkal jobb lesz nektek is, és neki is. Bár neki nem biztos, ha ilyen felelőtlenek vagytok...
2012. okt. 1. 23:39
 26/36 anonim ***** válasza:
81%
Egy kutya akkor van jól tartva, ha nem hagyod neki, hogy minden párzási időszakban szüljön egy halom kiskutyát... felelőtlen gazdák...
2012. okt. 1. 23:39
 27/36 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom ki, hogy van vele, de ha a kutyámról van szó, nem számít a pénz. Felelős vagyok egy életért, nem hagyom meghalni, nem vagyok smucig, inkább eszek kevesebbet. Akinek meg úgy van kutyája, hogy ezt nem kalkulálja bele a költségvetésbe, az ne tartson kutyát.
2012. okt. 1. 23:40
 28/36 anonim ***** válasza:
59%

Gratulálok a válaszolóknak!

Senki nem válaszolt a kérdésére, csak oltogatjátok, meg szidjátok, hogy milyen rossz gazda! Szégyelljétek magatokat!!Más szemében a szálkát is, de a magatokéban még a mestergerendát sem(!) veszitek észre!!

Miért is rossz gazda a kérdező?!Mert éppen most nincs pénze dokira?Mert nincs ivartalanítva a kutya?Csak ezért?

Ez még nem ok a nyilvános kivégzésre!!!

Beoltatja?Igen.

Féregteleníti?Igen.Még ha nem is oly gyakran mint kéne.

Eteti?Igen.

Kutyaház van?Igen.

Mozgástér van?Igen.

Séta van?Igen.

Szeretve van?Igen.

A LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN gondoskodik róla?Igen.

Ezek a minimum dolgok, amik elvárhatók egy gazditól.Nagyon nagyon sok-gazdag,vagy jómódú- gazdi MÉG ENNYIT SEM tesz meg a kutyájáért!

Ja, hogy itt minden válaszoló elsőrangú gazdi....Aha...persze.Kérdezzük meg az állataitokat.Sajnos ők nem tudnak beszélni...

Nagyon idegesítő folyton azt olvasni, hogy aki csóró, annak ne legyen kutyája, macskája, semmilyen állata,de internet sem,meg úgy általában semmije és inkább dögöljenek meg! Lélegezni még szabad a szegényeknek?!Vagy már a levegőt is sajnálják tőlük?!?!Förtelmes!

Kedves Kérdező!

A kutyusnak tényleg kellene orvos.

Vagy elviszed egy menhelyre, ahol olcsóbb a doki és ott kivizsgálják-ide az anyát is elviheted ivartalaníttatni, vagy ha van lehetősége-mobilklinikája- a menhelynek, hívd ki őket hozzátok és elvégzik az ivartalanítást, oltást, stb-, vagy a neten, online megkérdezel dokikat, hogy mi lehet a gond-mondjuk ez nem a legjobb megoldás.

Ha inkább mégis orvoshoz viszed, keress meg többet, előbb csak telefonon beszélj velük, kérdezd meg kb. mennyiért vállalnak titeket.Aki jobban megfelel, ahhoz menjetek.Ha fontos tényleg a kutya, akkor még kölcsönkért pénzből is meg lehet gyógyíttatni.Igen, kellemetlen a kölcsön kérés, de szükség törvényt bont-tartja a mondás.

A kisebb kutyákat buszon is lehet szállítani-ezt a sofőrrel is ellehet rendezni-, ha nincs lehetőség autóval menni.

Ebből az esetből kell tanulni a jövőre nézve.Az ivartalanítást minél hamarabb elvégeztetitek, annál jobb.Ha van rá lehetőség, pénzt is elrakhattok ilyen helyzetekre.Tudom ez nehezebb, hiszen sokan vannak, akik a saját gyógykezelésüket sem tudják finanszírozni, nem hogy a kutyáét, de meg kell próbálni.Valahogyan, hiszen mindig van megoldás.

Azt pedig el tudom képzelni, hogy nálatok nincs, vagy nem megfelelő állatorvos van (amikor a mi kutyánk az itteni dokihoz került, az röhögve(!) visszautasított, mondván, vigyem onnan a kutyát, mielőtt lelövi...Ennyit a falusi dokikról, akik csak három állatot ismernek: disznó, tehén , ló.)

Sajnálom, hogy csak ennyiben tudtam segíteni.Ez nem sok :(

Javulást a kutyusnak!

"Kedves" előző válaszolók, lehet engem is szidni, meg lepontozni, amiért válaszoltam rendesen, emberségesen a feltett kérdésre, és nem ítéltem el látatlanban a kérdezőt.

2012. okt. 2. 00:04
 29/36 anonim ***** válasza:
85%

ma 00:04

Igen szépen felsoroltad , hogy milyen gondos gazda a kérdező. de kifelejtetted azt a tényt, egy 4 hóűnapos kutya immár 4.ik napja nem eszik. Az ételt kihányja, soványodik. Ennek okát a gondos gazdák általában állatorvosnál próbálják megfejteni. Valóban érthető, ha nincs pénze valakinek éppen orvosra. Egy oltás elhalasztható későbbre, de egy kölyökkutya ilyen állapota orvoshoz való.Nagyon sokan ebben az esetben a megfelelő orvossal megbeszélik, hogy a fizetésre halasztást kérnek.Ma már a legtöbb orvos megadja. Főleg, ha valóban életmentő lenne az a vizsgálat, kezelés.

És igenis, aki kutyát vállal, tudatosítsa magában, hogy betegség esetén kötelező az állat orvoshoz vitele.

2012. okt. 2. 01:08
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
28-as. Lelehet szép szavakkal is írni, mint ahogy te is tetted hogy vigye el állatorvoshoz és hogy később ivartalanítsa. De mivel erre nincs pénze, meg valószínűleg kölcsön sem akarna kérni (mivel már 4 napja fennáll a kutyánál valami), hiába fáradoztál te is amiért ezt leírtad. Ha valakit valóban érdekel a kutyája sorsa, és aludni sem tud ez miatt, az minden lehetőséget megragad szerintem :/ Én pl nem hagynám hogy a kutyám csak úgy meghaljon. De leirhatjuk ezt neki még ezerszer, ha neki úgysem ér annyit az egész hogy pénzt szerezzen, vagy akár hitelre történjen meg a kezelés.
2012. okt. 2. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!