3 hónapos kiskutya mehet már kutyasuliba?
Mind a négy oltása megvan, még a veszettség nincs. Az orvos szerint mehet. De féltem hogy elkap valamit, olyan sokat hallottam, hogy oltott kutyák elkapták a parvot.
Szerintetek?
11-es válaszoló!
Ki ítélkezett? :)
Én biztos nem, csak felhívtam a figyelmét pár dologra és ha figyelmesen elolvasod a válaszom, azt is írtam, hogy menjen el és nézze meg!
Kérdező! Majd írj, hogy mi volt :)
Továbbra is azt mondom, hogy egy 3 hónapos kutyusnak még nincs keresnivalója suliban.
Oviban is az alapokat tanulják, de rengeteg játékkal. Kb. 5 perc gyakorlás, majd 10-15 percet játszanak egymással a kutyusok, nálunk pl. interaktív játékoktól kezdve minden volt.
Ez kb. ugyanaz, mint a gyerekek az óvodában és az iskolában, te is érzed a különbséget :)
Menjetek inkább kutyák közé, keress társaságot és szocializáld a kutyusod. Most úgyis ez a legfontosabb, egy ilyen hagyományos suliban ezt nem lehet megtenni.
Azt hiszem majd néhány hónap múlva visszatérünk rá, addigra már ő is nagyobb lesz.
Addig is játszik majd a tesójával, meg cicákkal. :)
A teljesség igénye nélkül pár dolog, amiket mi csinálunk az oviban:
- Alap, hogy a kutyák póráz nélkül vannak és csak indokolt esetben fogjuk meg őket, ha a szaladgálásukkal zavarnák mások feladat végrehajtását illetve ha kifejezetten pórázos feladatot csinálunk.
- Problémamegoldó készség tesztelése, fejlesztése.
- Szoktatás váratlan és ismeretlen zajokhoz és mozgásokhoz.
- Kötődéserősítés, behívás.
- Alapengedelmesség játékosan.
- Közömbösítés.
- Ismerkedés a pályán az akadályokkal.
- Nyomkövetés alapjai (szimatkatlan).
- Egyszerű trükkök tanítása.
- Gazdik kiképzése a kutyatartási alapismeretekből.
- Gazdik kiképzése a klikkerhasználatból.
- Gazdik kiképzése a kutyák viselkedésének és jelzéseinek megértése érdekében.
- Különféle játékok a kutya-gazda páros részvételével.
- Városi szocializáció.
...stb
Nálatok az van ami. Ezen változtatni nem tudsz. Ha jónak találod, ha nem rángatják fojtón és pórázon a kutyákat, akkor miért ne járnál oda? Az, hogy a többi kutya hogyan viselkedik sokat elárul, de nem akarok ítélkezni. Amikor az egyik letámadja a másikat, akár egy kölyköt, akkor annak rengeteg oka és árnyalata lehet a játéktól a nevelési célzatú rászóláson át a durva agresszióig, amit itt írásban úgysem fogunk tudni megvitatni. Az viszont szerintem fontos lenne, hogy jólnevelt kutyák között szocializálódjon a kicsi és ne a rosszat tanulja el tőlük!
Oks :)
Menjetek sokat sétálni, mindenfele. Szokja a hangokat, zajokat, embereket. Más kutyákkal is találkozzon azért :)
Szerintem fél éves korától mehettek nyugodtan suliba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!