Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hónapos kiskutya mehet már...

3 hónapos kiskutya mehet már kutyasuliba?

Figyelt kérdés

Mind a négy oltása megvan, még a veszettség nincs. Az orvos szerint mehet. De féltem hogy elkap valamit, olyan sokat hallottam, hogy oltott kutyák elkapták a parvot.

Szerintetek?

2012. szept. 27. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mi volna, ha nem látatlanban Ítélkeznétek egy iskoláról, amit a kérdező kinézett magának? Elmegy, és majd az első nap után véleményt formál, tetszik-e neki, vagy sem?
2012. szept. 27. 15:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Áh nincs semmi róla, csak egy telefonszámot kaptunk az orvostól, biztos nem a legszínvonalasabb oktatás. Hát én azt szeretném ha csak ilyen játékos tanulás lenne. De megnézem ma és kiderül. Köszönöm a válaszokat.
2012. szept. 27. 15:30
 13/22 anonim ***** válasza:
Senki se ítélkezik, csak elmondtuk, hogy mit javaslunk és mire figyeljen.
2012. szept. 27. 15:35
 14/22 anonim ***** válasza:

11-es válaszoló!

Ki ítélkezett? :)

Én biztos nem, csak felhívtam a figyelmét pár dologra és ha figyelmesen elolvasod a válaszom, azt is írtam, hogy menjen el és nézze meg!

Kérdező! Majd írj, hogy mi volt :)

2012. szept. 27. 15:36
 15/22 A kérdező kommentje:
Jó, majd írok. Bízom benne, hogy jól fogjuk érezni magunkat. És mégegyszer köszi minden választ. :)
2012. szept. 27. 15:43
 16/22 A kérdező kommentje:
Hello voltunk a suliban, egész jó volt. Rajtunk kívül 4 kutyus volt mind felnőttek, szóval kilógtunk a sorból. A kiskutyusom nagyon ügyes volt minden feladatott úgy teljesített mint a többiek. Ugyanazt tanultuk mint itthon: ül, fekszik, áll, gyereide, marad, séta pórázon, meg agility ( ez nem ment olyan jól, de nem is neki való egyenlőre, túl pici még.)Viszont a játékszünetben az egyik szuka stafford rátámadt a kicsimre és utána nagyon félt.:( Gazdája alig tudta visszahívni, a kutyusok nem túl engedelmesek, egyik sem fogad szót a gazdijának. Viszont a többi kutya tetszett a kutyusomnak. Nem tudom, hogy van- e értelme járnunk? Szerintetek? Egyébként egy kutyaoviban mit csinálnak a kutyusok?
2012. szept. 28. 10:26
 17/22 anonim ***** válasza:

Továbbra is azt mondom, hogy egy 3 hónapos kutyusnak még nincs keresnivalója suliban.

Oviban is az alapokat tanulják, de rengeteg játékkal. Kb. 5 perc gyakorlás, majd 10-15 percet játszanak egymással a kutyusok, nálunk pl. interaktív játékoktól kezdve minden volt.

Ez kb. ugyanaz, mint a gyerekek az óvodában és az iskolában, te is érzed a különbséget :)

Menjetek inkább kutyák közé, keress társaságot és szocializáld a kutyusod. Most úgyis ez a legfontosabb, egy ilyen hagyományos suliban ezt nem lehet megtenni.

2012. szept. 28. 10:32
 18/22 A kérdező kommentje:

Azt hiszem majd néhány hónap múlva visszatérünk rá, addigra már ő is nagyobb lesz.

Addig is játszik majd a tesójával, meg cicákkal. :)

2012. szept. 28. 10:52
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

A teljesség igénye nélkül pár dolog, amiket mi csinálunk az oviban:

- Alap, hogy a kutyák póráz nélkül vannak és csak indokolt esetben fogjuk meg őket, ha a szaladgálásukkal zavarnák mások feladat végrehajtását illetve ha kifejezetten pórázos feladatot csinálunk.

- Problémamegoldó készség tesztelése, fejlesztése.

- Szoktatás váratlan és ismeretlen zajokhoz és mozgásokhoz.

- Kötődéserősítés, behívás.

- Alapengedelmesség játékosan.

- Közömbösítés.

- Ismerkedés a pályán az akadályokkal.

- Nyomkövetés alapjai (szimatkatlan).

- Egyszerű trükkök tanítása.

- Gazdik kiképzése a kutyatartási alapismeretekből.

- Gazdik kiképzése a klikkerhasználatból.

- Gazdik kiképzése a kutyák viselkedésének és jelzéseinek megértése érdekében.

- Különféle játékok a kutya-gazda páros részvételével.

- Városi szocializáció.

...stb

Nálatok az van ami. Ezen változtatni nem tudsz. Ha jónak találod, ha nem rángatják fojtón és pórázon a kutyákat, akkor miért ne járnál oda? Az, hogy a többi kutya hogyan viselkedik sokat elárul, de nem akarok ítélkezni. Amikor az egyik letámadja a másikat, akár egy kölyköt, akkor annak rengeteg oka és árnyalata lehet a játéktól a nevelési célzatú rászóláson át a durva agresszióig, amit itt írásban úgysem fogunk tudni megvitatni. Az viszont szerintem fontos lenne, hogy jólnevelt kutyák között szocializálódjon a kicsi és ne a rosszat tanulja el tőlük!

2012. szept. 28. 10:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Oks :)

Menjetek sokat sétálni, mindenfele. Szokja a hangokat, zajokat, embereket. Más kutyákkal is találkozzon azért :)

Szerintem fél éves korától mehettek nyugodtan suliba :)

2012. szept. 28. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!