Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya 3,5 hónapos oltás...

Kiskutya 3,5 hónapos oltás nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Örökbe fogadtam egy 3,5 hónapos kiskutyát. Kidobták szegényt, ideiglenes örökbefogadótól hoztam el. Semmi oltása nincs neki ennek ellenére már szobatiszta kutyusról van szó. Azaz konkrétan nem érdekelt senkit, hogy nem nagyon lehetne levinni oltások nélkül. Azonnal elkezdeném az oltási programját, de az egy dolog, hogy megkap belőle egyet amikor ennyi idősen vagy 4-en kellene túl lennie még nem lesz védett. Próbáljam meg levinni? Van egy nagyobb rét mondjuk oda vigyem ki? Illetve kivihetem?

2012. szept. 25. 13:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Első utad az orvos legyen. Féreghajtás és utána oltás. Majd a doki eldönti, annyi idős kutyának milyen oltásokat ad be. Addig kibírod, hogy nem erdőn-mezőn sétálgatsz vele.
2012. szept. 25. 13:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Eléggé terjed mostanában a parvó, ezt jó, ha tudod.

Miért nem oltatták be ideiglenesnél? Vagy te nem akartad volna ott hagyni legalább 2 oltásig?

2012. szept. 25. 13:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Ideiglenesnél miért nem került beoltásra ezt nem tudom. Gondolom úgy volt vele, hogy épp elég, hogy befogadta nem költ pénzt is rá... Keverék kutyus jelképes áron "vásároltam". Olvastam a vírus gyakoriságáról itt gyakori kérdéseken is nem is egy fertőzött és már gyógyult kutyás esetet olvastam. Egyből orvos lesz ahogy az első válaszadó is javasolta.
2012. szept. 25. 13:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Oks.

De ettől még nagyon vigyázzatok. Barátnőm kutyája pl. nem élte túl, neki egy oltása sem volt meg.

2012. szept. 25. 13:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez szerencse kérdése! Nem értem minek vállalja az ideiglenes szerepét ha egyszer nem tudja biztosítani a megfelelő körülményeket. Ismerősöm két kutyája palotapincsi. Egy darab oltásuk nincs és vígan elvan a két kutya. 1,5 éves mindkettő.
2012. szept. 25. 14:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez a vki egyébként rendes menhelyes ideiglenes befogadó? Vagy nem is tudom hogy mondjam.. Szóval olyanra gondolok, aki vmelyik szervezet tagja-e?

Hű, ismerősöd bátor. Oltások nélkül viszi sétálni a kutyákat, vagy náluk a kaput nem lépik túl a kutyusok?

2012. szept. 25. 14:09
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen menhelyes befogadó. Hát ismerősömmel a boltba és vissza mennek a kutyák. Javarészt az udvaron vannak. Átlépik a küszöböt. Ne gyakran, de megteszik! Épp elég...!
2012. szept. 25. 14:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azért kérdezd meg a menhelyet hogy megy ez náluk, mennyire normális ez így.

Hát igen, mondjuk így vmivel kevesebb az esély, hogy megfertőződik, bár akár egy macska is hazaviheti a betegséget, de vmivel mégis kevesebb az esély, mintha panelban laknának és minden nap többször lent vannak az utcán...

2012. szept. 25. 14:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenféleképp megkérdezem! Menhelyen összesen 2 napot volt! Utána befogadó!
2012. szept. 25. 14:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Oks :)

És vigyázz az orvosi rendelőnél is, kézben vidd és ne tedd le! Barátnőm kiskutyája ott fertőződött meg, csak egy pisi erejéig rakta le a fűbe, de ennyi elég is volt neki, hogy összeszedje :(

2012. szept. 25. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!