Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hónapos kiskutya mehet már...

3 hónapos kiskutya mehet már kutyasuliba?

Figyelt kérdés

Mind a négy oltása megvan, még a veszettség nincs. Az orvos szerint mehet. De féltem hogy elkap valamit, olyan sokat hallottam, hogy oltott kutyák elkapták a parvot.

Szerintetek?

2012. szept. 27. 14:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elkaphatja, de azért erre nem nagy az esély.

Kutyaoviba vidd, ne suliba :)

2012. szept. 27. 14:54
 2/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk, csak suli van, abból is csak egy. Mindenféle korú kutyus van azt hiszem(gondolom, remélem mind egészséges és persze oltott), de még nem voltunk, gondoltam mostmár megnézzük.
2012. szept. 27. 15:05
 3/22 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem kezdjétek el az ovit!
2012. szept. 27. 15:05
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
:) Mindenhol csak suli van, de a babakutyákkal külön foglalkoznak, azt hívják ovinak. Annak nem sok értelme lenne, hogy egy 3 hónapos kutyával beállja a világbajnokságra készülő munkakutyák közé masírozni. :) Szóval minden korosztályt és tudásszintet a neki megfelelő módon kezelnek.
2012. szept. 27. 15:07
 5/22 A kérdező kommentje:
Nincs ovi, csak 80 km-re tölünk, azt nem tudjuk megoldoni. :( De szeretném ha már most járnánk közösségbe. Itthon tanulunk nagyon okos kutyus, de nem értek annyira a kutyaneveléshez.
2012. szept. 27. 15:09
 6/22 A kérdező kommentje:
Na ezt nem tudtam, köszönöm az információt. Ma elmegyünk és megnézzük.:)
2012. szept. 27. 15:10
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nincs ovi, feltételezem, hogy régebbi, hagyományos suliról van szó, ami nem szól másról, mint a menetelésről és a monoton gyakorlatokról.

Egy 3 hónapos kölyöknek nem erre van szüksége, nem fog ennyi ideig koncentrálni. Ha már 5-6 hónapos lenne, azt mondanám, menjetek suliba és fokozatosan beálltok.

De neki per pill arra van szüksége, hogy játszon a fajtársaival, szocializálódjon, megtanítod neki otthon a fontosabb parancsokat (ül, fekszik, gyere, marad és a pórázfegyelmet), nem pedig BH vizsgára készülni - mert a sulik nagy zöme ezt csinálja és ilyen gyakorlatok vannak.

2012. szept. 27. 15:11
 8/22 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom milyen a suli, az oktatóval beszéltünk. Elmondta hogy mit vigyünk, jutalomfalatot is kell vinni tehát remélem a pozitív megerősítéssel tanítanak.

Az alapokat már tudja megtanítottam, csak hát persze még nem olyan jól de mindennap tanulunk egy picit.

De szerintem jó lenne ha más kutyákkal is ismerkedne kicsit.

2012. szept. 27. 15:19
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg először a sulit, mert hagyományos suliban minden pórázon történik, még a behívásnál is megfogja az oktató addig a pórázt, amíg a gazdi nem hívja a kutyát. Ez nem az ismerkedésről szól :(

Félre ne érts, nem vagyok ellene a sulinak. Én is vittem oviba a kutyusom, majd egy darabig suliba is. De hidd el, nem erre van szüksége a 3 hónapos kutyusodnak!

2012. szept. 27. 15:24
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs valami referencia arról a kutyaiskoláról? Honlap, videók, képek a neten? Abból kiderülhetne, hogy milyen irányvonalat képvisel.
2012. szept. 27. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!