3 hónapos kiskutya mehet már kutyasuliba?
Mind a négy oltása megvan, még a veszettség nincs. Az orvos szerint mehet. De féltem hogy elkap valamit, olyan sokat hallottam, hogy oltott kutyák elkapták a parvot.
Szerintetek?
Igen, elkaphatja, de azért erre nem nagy az esély.
Kutyaoviba vidd, ne suliba :)
Mivel nincs ovi, feltételezem, hogy régebbi, hagyományos suliról van szó, ami nem szól másról, mint a menetelésről és a monoton gyakorlatokról.
Egy 3 hónapos kölyöknek nem erre van szüksége, nem fog ennyi ideig koncentrálni. Ha már 5-6 hónapos lenne, azt mondanám, menjetek suliba és fokozatosan beálltok.
De neki per pill arra van szüksége, hogy játszon a fajtársaival, szocializálódjon, megtanítod neki otthon a fontosabb parancsokat (ül, fekszik, gyere, marad és a pórázfegyelmet), nem pedig BH vizsgára készülni - mert a sulik nagy zöme ezt csinálja és ilyen gyakorlatok vannak.
Hát nem tudom milyen a suli, az oktatóval beszéltünk. Elmondta hogy mit vigyünk, jutalomfalatot is kell vinni tehát remélem a pozitív megerősítéssel tanítanak.
Az alapokat már tudja megtanítottam, csak hát persze még nem olyan jól de mindennap tanulunk egy picit.
De szerintem jó lenne ha más kutyákkal is ismerkedne kicsit.
Nézd meg először a sulit, mert hagyományos suliban minden pórázon történik, még a behívásnál is megfogja az oktató addig a pórázt, amíg a gazdi nem hívja a kutyát. Ez nem az ismerkedésről szól :(
Félre ne érts, nem vagyok ellene a sulinak. Én is vittem oviba a kutyusom, majd egy darabig suliba is. De hidd el, nem erre van szüksége a 3 hónapos kutyusodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!