Kutya tenyésztőt hol lehet bejelenteni, vagy följelenteni?
Berni pásztor kiskutyánk (16 hetes)elkapta a parvovírust! A tenyésztő nem adta be neki a megfelelő oltásokat! Első oltását 15 hetes korában kapta meg!A tenyésztőnél van még több kiskutyus is és nem szeretném,hogy nekik is ez a legyen a sorsuk!
ui.: 4 napja van nálunk a kutyus.
Válaszokat előre is köszönöm!
Ezt írta a kérdező:
"Nekem ez az első kutyám és nem voltam tisztában vele,h mikor milyen oltásokat kell kapnia."
Tehát megbízott a magát tenyésztőként hirdető emberben, aki átverte Őt, mint tapasztalatlant, tájékozatlant. Akkor világosodott meg a kérdező, amikor az állatorvos elmondta neki, hogy miként kell egy kiskutyát oltani.
A White Aurora kennelnek nagyon rossz híre van, de ezt csak az tudja akinek van tapasztalata, ismerősei berni pásztoros körökben. A Grünsnabel ahonnan a tenyészkutyák származnak egy jó kennel, nem összetévesztendő az előbb említettel!
Andizsuzsi! Ha valaki tenyésztőtől vesz kutyát, (egy tenyésztő a tapasztalatlanok szemében az, aki tk-es kutyákat árul, hiszen a MEOE-nál bejegyzett kennelneve van) első kutyásként, az sajnos nincs tisztában azzal, hogy mikre kell odafigyelni, mert meg se fordul a fejében, hogy nyomozgatni, tájékozódni kellene, mert számára garancia a "tenyésztő" kifejezés, kennelnév. Jómagam is beleestem ebbe a hibába, tökéletesen átérzem a kérdező helyzetét.
Ezt már a következő válaszolónak, aki a menhelyi kutyát ajánlotta! A kérdező berni pásztort szeretett volna, nem menhelyi kutyát, azért adott ki érte 70.000-et!!!
"Jómagam is beleestem ebbe a hibába, tökéletesen átérzem a kérdező helyzetét."
Én is tökéletesen átérzem a helyzetét, nem is hibáztatom, és nagyon sajnálom őt is, a kutyust is. Csak talán olvasgat itt olyan is, aki más hibájából okulva nem fut bele ilyen csapdába.
Ez a tenyésztő vett máshonnan kutyákat,akiket tovább tenyészt!4Senki nem írta azt,hogy viszont eladó lenne!!!!!! Jó vérvonalú kutyákkal tenyészt,és ennyi,csak nem adja már meg a szükséges oltásokat!
A kérdező,meg most egy életre megtanulta,hogy mit kell nézni kutya vásárláskor!
A kiskutya hogy van???????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!