Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya tenyésztőt hol lehet...

Kutya tenyésztőt hol lehet bejelenteni, vagy följelenteni?

Figyelt kérdés

Berni pásztor kiskutyánk (16 hetes)elkapta a parvovírust! A tenyésztő nem adta be neki a megfelelő oltásokat! Első oltását 15 hetes korában kapta meg!A tenyésztőnél van még több kiskutyus is és nem szeretném,hogy nekik is ez a legyen a sorsuk!

ui.: 4 napja van nálunk a kutyus.

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. szept. 27. 12:40
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Ezt írta a kérdező:

"Nekem ez az első kutyám és nem voltam tisztában vele,h mikor milyen oltásokat kell kapnia."

Tehát megbízott a magát tenyésztőként hirdető emberben, aki átverte Őt, mint tapasztalatlant, tájékozatlant. Akkor világosodott meg a kérdező, amikor az állatorvos elmondta neki, hogy miként kell egy kiskutyát oltani.

A White Aurora kennelnek nagyon rossz híre van, de ezt csak az tudja akinek van tapasztalata, ismerősei berni pásztoros körökben. A Grünsnabel ahonnan a tenyészkutyák származnak egy jó kennel, nem összetévesztendő az előbb említettel!

2012. szept. 28. 11:06
 32/42 anonim ***** válasza:
Rossz "tenyésztő",jó tenyésztőktől való kutyákkal.
2012. szept. 28. 12:08
 33/42 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
Utolsó! Ebben teljesen igazad van, nem is vitatja senki a kérdező jószándékát a kutya vásárlásával kapcsolatban. DE. Akkor is, ha bárhonnan beszerzek egy állatot (legyen az tenyésztőtől, ismerőstől, menhelyről, mindegy), főleg, ha az első, és nincs tapasztalatom, akkor először érdeklődök, utánaolvasok, kérdezek stb, és úgy megyek vásárolni. Bizony úgy tűnik, hogy a "tenyésztő" visszaélt a kérdező tapasztalatlanságával, etikátlan volt, de ez a kérdezőn nem segít. Egy halom pénzt fog hagyni az állatorvosnál, és jó, ha kutya egyáltalán életben marad. Mindez egy kis előzetes felkészüléssel elkerülhető lett volna. Most már hiába akar feljelentést tenni, főleg, hogy a kutyának nem kötelező oltása hiányzott, és gondolom az eladó nem állította, hogy megvan neki.
2012. szept. 28. 12:12
 34/42 anonim ***** válasza:
61%
Magyarán a White Aurora "kennel" más, valódi tenyésztőktől származó kutyákat árusít! Akkor ez kereskedő és nem tenyésztő, így már értem a helyzetet.
2012. szept. 28. 12:13
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Ha kérdező menhelyről vitt volna haza kutyát, akkor egészségügyi könyvvel (oltások, chip stb. bejegyzésekkel) és örökbefogadási nyilatkozattal együtt kapja meg, maximum 10 ezerért. A menhelyeken vannak kölykök és fajtatiszta kutyák is, csak körül kell nézni. Remélem, ez a szegény kiskutya meggyógyul.
2012. szept. 28. 12:18
 36/42 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi! Ha valaki tenyésztőtől vesz kutyát, (egy tenyésztő a tapasztalatlanok szemében az, aki tk-es kutyákat árul, hiszen a MEOE-nál bejegyzett kennelneve van) első kutyásként, az sajnos nincs tisztában azzal, hogy mikre kell odafigyelni, mert meg se fordul a fejében, hogy nyomozgatni, tájékozódni kellene, mert számára garancia a "tenyésztő" kifejezés, kennelnév. Jómagam is beleestem ebbe a hibába, tökéletesen átérzem a kérdező helyzetét.

Ezt már a következő válaszolónak, aki a menhelyi kutyát ajánlotta! A kérdező berni pásztort szeretett volna, nem menhelyi kutyát, azért adott ki érte 70.000-et!!!

2012. szept. 28. 12:26
 37/42 anonim ***** válasza:
34-es! White Aurora kennel vett 2 kutyát jó helyről, ezeket "tenyészti" nem éppen a megfelelő módon!
2012. szept. 28. 12:29
 38/42 Andizsuzsi ***** válasza:

"Jómagam is beleestem ebbe a hibába, tökéletesen átérzem a kérdező helyzetét."

Én is tökéletesen átérzem a helyzetét, nem is hibáztatom, és nagyon sajnálom őt is, a kutyust is. Csak talán olvasgat itt olyan is, aki más hibájából okulva nem fut bele ilyen csapdába.

2012. szept. 28. 12:35
 39/42 anonim ***** válasza:
Igazad van! Tényleg nagy csalódás az embernek egy ilyen (az én esetemben másfajta kutya, de szintén "tenyésztő" jó törzskönyv, stb.)!
2012. szept. 28. 13:07
 40/42 anonim ***** válasza:

Ez a tenyésztő vett máshonnan kutyákat,akiket tovább tenyészt!4Senki nem írta azt,hogy viszont eladó lenne!!!!!! Jó vérvonalú kutyákkal tenyészt,és ennyi,csak nem adja már meg a szükséges oltásokat!

A kérdező,meg most egy életre megtanulta,hogy mit kell nézni kutya vásárláskor!

A kiskutya hogy van???????????

2012. szept. 28. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!