Kutya tenyésztőt hol lehet bejelenteni, vagy följelenteni?
Berni pásztor kiskutyánk (16 hetes)elkapta a parvovírust! A tenyésztő nem adta be neki a megfelelő oltásokat! Első oltását 15 hetes korában kapta meg!A tenyésztőnél van még több kiskutyus is és nem szeretném,hogy nekik is ez a legyen a sorsuk!
ui.: 4 napja van nálunk a kutyus.
Válaszokat előre is köszönöm!
Nem hiszem, hogy bárhol feljelentve valami visszafogná ezt a tenyésztőt.
Eleve hogyan vehettél meg olyan kölyköt, amelyik nem volt megfelelően oltva?
Annyit tehetsz, ha valóban tenyésztő és tagja a MEOE-nak, a fajtaklubbnál jelzed az esetet.
Sajnos én nem hiszem,hogy lenne olyan jogszabály,hogy kötelező lenne egy tenyésztőnek(szaporítónak) parvó ellen oltani.A lappangási ideje 2-4 nap. Nálatok is elkaphatta. Ha ennyire oltatlanul hozol el kölyköt,akkor min.,hogy teljes karantént csinálsz.Nincs kimászkálás a kutyának, nincs utcai cipővel és ruhával bemászkálás,hypos felmosás.
Létezik a parvó ellen szérum, be kell neki adatni,hátha segít. Ezt szintén lehetett volna adni elhozatal után közvetlenül.
"Berni pásztor Minőségi, Gyönyörű kiskutyák Kitűnő vérvonalú, Győztes szülőktől Kedvezményes áron eladók (Kan és Szuka is):
1.) Grünschnabel Fido 5xCAC, 2xRes.CAC, 2xHPJ kan és Szlovák import KIII. eredményű szukám (Kelly) párosításából.
2.) Grünschnabel Fido 5xCAC, 2xRes.CAC, 2xHPJ kan és CAC, Res.CAC, HPJ Medves-Hegyi Jerna szukám párosításából.
A Szukáim és Fido HD-, ED- és OCD mentesek.A szukáim szemszűrése is negatív." Hírdetés így szerepel. Nekem ez az első kutyám és nem voltam tisztában vele,h mikor milyen oltásokat kell kapnia. Az ugynevezett tenyésztő pedig olyan jól eladta magát,hogy teljesen megbiztam abban amit mondott! A kutyus most is elég rosszul van és hordom az állatorvoshoz! remélem azért túléli! Nincs sok ideje nálam,de nagyo megszerettem őt!
Fajtaklubnál és MEOE etikai bizottságánál jelezd. Én a helyedben a facén is megszellőztetném ezt az esetet. Sajnos, ma már a címek nem jelentik azt, hogy valóban jó egy tenyésztő.
Van adásvételitek? Mert csak az alapján tudsz bármilyen bejelentést tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!