Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya tenyésztőt hol lehet...

Kutya tenyésztőt hol lehet bejelenteni, vagy följelenteni?

Figyelt kérdés

Berni pásztor kiskutyánk (16 hetes)elkapta a parvovírust! A tenyésztő nem adta be neki a megfelelő oltásokat! Első oltását 15 hetes korában kapta meg!A tenyésztőnél van még több kiskutyus is és nem szeretném,hogy nekik is ez a legyen a sorsuk!

ui.: 4 napja van nálunk a kutyus.

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. szept. 27. 12:40
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon valószínű, a tenyésztőtől hozta a fertőzést. Bár ennyi idősen oltás nélkül tartani kölyköt, nem vall tenyésztőre. Fel kell hívni telefonon, és közölni a betegséget vele.
2012. szept. 27. 14:29
 22/42 anonim ***** válasza:
Mivel, hogy van lappangási idő így tuti, hogy a tenyésztőtől hozta, de akkor is illik értesíteni! Az számomra rejtély, hogy miért csak 15 hetesen kapta az első oltást! Van, hogy valaki elhúzza az oltásokat de csak akkor ha még szopnak a kicsik, és kétlem, hogy 15 hetesen még szoptak...max-8-9 hetesen szoptak még ha engedték nekik......
2012. szept. 27. 14:33
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Lappangási idő:2-4 nap.Szerintem nem a tenyésztőtől hozta.Ha ott lenne ilyen fertőzés ill.nem vigyázna ennek kivédésére akkor már rég elkapták volna.
2012. szept. 27. 15:18
 24/42 anonim ***** válasza:

70.000-ért még oltási könyvet sem kaptál?

Egyébként, nagyon sok tenyésztő bratyizik az állatorvosokkal, azok odaadják az oltást, és a tenyésztők beadják otthon. Lehet, hogy spórolni akart ez a szemétláda/már bocs a kifejezésért, de az!/, és csak az utolsó pillanatban adta be a kutyának, mielőtt elhoztátok.

A parvo nagyon fertőző, akár a cipőtökön is rajta lehetett a vírus, és mivel a kutyus frissen oltott volt, még nem alakult ki a védettsége. Gondolom, nem is benn tartjátok a lakásban. Mindenképpen szólni kell a tenyésztőnek, az orvosi költségeket be kell rajta hajtani!

NE az etikai bizottsággal, meg a MEOE-vel ijeszd meg, hanem az :APEH-al! Szerződést gondolom nem adott, így nyugtát sem, az APEH-től be szoktak tojni a szaporítók, mert az összes kutyájukat lefoglahatják, és fuccs a megélhetésnek! Legyél okos, ne hagyd magad, a kutyusnak meg jobbulást kívánok, remélem túléli.

2012. szept. 27. 17:49
 25/42 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Amennyiben habozik, vagy hárít, add meg a dokid tel.számát, vagy e-mail-ben küldd el a költségekről neki számlamásolatot, mert az a gyanum, hogy hárítani fog, vagy úgy tesz, mint aki nem tehet semmiről, és rátok keni a dolgot!
2012. szept. 27. 17:52
 26/42 anonim ***** válasza:
74%
Azt nem értem, h miért kéne feljelenteni? Se a tv nem írja elő a kötelező parvo oltást (csak a veszettség elleni kötelező és a féreghajtás), illetve se a tenyésztői szabályzat. Akkor miről is beszélünk?
2012. szept. 27. 18:13
 27/42 anonim ***** válasza:
White Aurora kennel, igaz?
2012. szept. 27. 18:37
 28/42 anonim ***** válasza:

70-ért ugy tudom,hogy törzskönyvel vannak ott kutyák. Ha szerződést adott,akkor szerintem oltási könyvet is,és onnan tudja a kérdező,hogy 15 hetesen kapta az első oltást! Sokan ismerik már rossz hírét ennek az "Uri embernek",sajnos mégis bedőlnek neki! Nagy dumás!

Kérdező!haza felé,megálltatok a kiskutyával?

Amugy nem nehéz össze szedni ilyen fertőzést,egyszerű parkolóba ha végig mentek,a cipőtökről haza tudjátok vinni!

Nálam cipőlemosás,már a kapu elött,és idegen be se jöhet amig oltatatlan,védettség nélküli kiskutya van.

Ebben a történetben az a gáz,hogy a kérdező elveszti a bizalmát a tenyésztőkben!és legközelebb,egy olcsóbb helyen fog venni kicsit,és az már szapritól lesz:(

Sajnos tenyésztő,és tenyésztő közt is hatalmas különbség lehet!

Ezért érdemes tájékozódni előre!és ezért jó,hogy ilyen téma is felkerül ide,mert akkor más talán már vásárlás elött tájékozódik!!

Remélem helyre jön a picikéd!

2012. szept. 28. 08:49
 29/42 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
Nem tudom, hogy miért pontoztátok le Little Red-et, holott teljesen igaza van. Kérdező megvett egy valag pénzért egy olyan kiskutyát, akiről tudta, hogy nincsenek meg az oltásai. Ez azzal jár, hogy vállalja annak a kockázatát, hogy a kutyus esetleg megbetegszik, mielőtt az oltások védelmet biztosítanának neki.
2012. szept. 28. 10:07
 30/42 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy szemétség így oda adni a kiskutyát, de a kérdező tisztában volt vele, hogy mit hoz el és ez milyen veszélyekkel jár.
2012. szept. 28. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!