Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szeretnék örökbe...

Kutyát szeretnék örökbe fogadni, honnan tegyem? Menhelyről vagy Illatos útról van-e tapasztalata valakinek?

Figyelt kérdés
Már rengeteg hirdetést találtam, egy menhellyel nagyon pórul jártam, a hirdető "kutyakiképző" nagyon elmebeteg volt, kiderült hogy nem is adja örökbe a kutyát csak szórakozik. Rex kutyaotthonról és Illatos útról van-e valakinek tapasztalata?

2012. szept. 24. 13:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Illatos úton nagytestű és egy-másfél évesnél idősebb kutyák vannak, a többségüket hajléktalanok mellől viszik be, vagy pedig a gazdi adja le. Lelki sérültek, sok türelem kell hozzájuk. Ideiglenes örökbefogadás és önkéntes szolgálat a REX Állatszigeten is működik.
2012. szept. 24. 13:52
 12/25 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Illatos úton lévő kutyáknak van leginkább szükségük arra, hogy mielőbb gazdához kerüljenek, hiszen foglalkozás és normális orvosi ellátás nélkül ücsörögnek sokszor hónapokig egy másfél négyzetméteres ketrecben nyáron a kánikulában, télen pedig fagyban a betonon :(((

Ugyanakkor számos szervezet rendszeresen hoz ki kutyákat az Illatosról, akiket aztán rehabilitálva adnak gazdihoz.

Az Illatosról nagy rizikó kihozni egy kutyát, hiszen a jelleméről és az egészségi állapotáról SEMMIT nem lehet tudni, még egy kör sétára sem lehet kivinni a kutyát tesztelés céljából...

Az biztos, hogy a következő mentett kutyám olyan állatvédő szervezettől, alapítványtól, menhelyről lesz, akiknél nagy szeretetben, sok foglalkozásban, esetleg ideiglenes befogadóknál töltött néhány hétben részesülhetett az adott kutya. Ezáltal szinte mindent meg lehet tudni a kutyáról, mind a temperamentumáról, mind az egészségügyi helyzetéről...és így ugyanúgy megment az ember két életet, mintha gyepiről hozna ki kutyát: ugyanis megmenti az örökbefogadott kutyust és azt is, akit az ő helyére tudnak befogadni gyepiről vagy utcáról...

2012. szept. 24. 14:07
 13/25 anonim ***** válasza:
2012. szept. 24. 14:16
 14/25 anonim ***** válasza:
2012. szept. 24. 14:18
 15/25 anonim ***** válasza:

70%

a gazditkeresek.hu-ra is tedd fel, hátha...

2012. szept. 24. 16:59
 16/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Nem én találtam a kutyust, hanem az egyik ismerősöm, valószínű már feltette oda. Csak gondoltam hátha itt tetszik meg valakinek.
2012. szept. 24. 17:45
 17/25 A kérdező kommentje:

Ez a fekete kutyus nagyon tetszik, egyetlen kérdésem lenne, hogy szobatiszta-e? Őt nagyon szívesen befogadnám!

Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólásokat, kedvesek vagytok!

További szép estét, szerintem még jelentkezem a végeredménnyel :-)

2012. szept. 24. 21:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Érdeklődtem a megtalálónál, gazdira talált délután.:) Biztos van még sok hasonlóan szép gazdikereső kutyus a menhelyeken. Kívánom, hogy találd meg a hozzád illőt és neked tetszőt!
2012. szept. 24. 21:44
 19/25 anonim ***** válasza:
12-es: egyezik a véleményünk. Néhány hónapja barátommal jártam az Illatoson, tele voltak a szűk kennelek. Egyet kiválasztott, de nem engedték el próbakörre, nem barátkozhatott vele. A kutya félt, az utcán néhány száz métert kellett volna menni az autóig, de rettegett a zajoktól, mindentől, visszavitte. A pénzt visszaadták, azt viszont nem engedték, hogy másikat válasszon. Elment egy menhelyre, onnan több látogatás és séta után elhozta a barátságos és szocializált németjuhász keveréket.
2012. szept. 25. 00:38
 20/25 anonim ***** válasza:
2012. szept. 25. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!