Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szeretnék örökbe...

Kutyát szeretnék örökbe fogadni, honnan tegyem? Menhelyről vagy Illatos útról van-e tapasztalata valakinek?

Figyelt kérdés
Már rengeteg hirdetést találtam, egy menhellyel nagyon pórul jártam, a hirdető "kutyakiképző" nagyon elmebeteg volt, kiderült hogy nem is adja örökbe a kutyát csak szórakozik. Rex kutyaotthonról és Illatos útról van-e valakinek tapasztalata?

2012. szept. 24. 13:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Onnan fogadj örökbe, ahol találsz magadnak való kutyát. Ha nem vagy teljesen elmebeteg, és nem megenni meg kerítés nélküli kertbe kivágni akarod a kutyád, meg fogod kapni, akárhová mész. Az Illatosról talán azért lenne jobb kutyát elhozni, mert ott ugye kötelességük altatni, ha kell a hely, menhelyeken meg nem, tehát azzal szó szerint életet menthetsz.
2012. szept. 24. 13:06
 2/25 anonim ***** válasza:
55%

[link]

ők korrektek azt tudom. :)

2012. szept. 24. 13:07
 3/25 anonim ***** válasza:

Nekem július vége óta van REX Állatszigetes kutyám, jók a tapasztalataim. Nagyon jó körülmények között vannak (nincs szűk ketrec), szocializáltak, sőt még kutyaiskola is működik náluk. Chip, oltások, ivartalanítás természetes, de nem ingyen adják, sőt azonnal soha, előbb ismerkedned kell, sétálni többel is. Menj ki és nézzél körül.

[link]

2012. szept. 24. 13:21
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Illatos út gyepi, ott meghalhatnak a kutyák. Úgy tudom most pont teltház van, onnan SOS ki kéne hozni pár kutyát, különben altatási elé nézhetnek :(
2012. szept. 24. 13:23
 5/25 anonim ***** válasza:
Illatos út. Sok a gazda által leadott kutya, egy részük biztosan nem is egészséges. Nem nagyon hagynak ismerkedni, némelyik állat a pórázt se ismeri. De ott sem adják ingyen, ajánlatos autóval menni érte, mindentől távol van.
2012. szept. 24. 13:24
 6/25 anonim ***** válasza:
Mindenhol kötelező a Kisállatok egészségügyi könyve, a chip és az oltások igazolása. Hol 5000 ft (Illatos út), másutt 10 ezer az ár. Van, ahol nem kérik, de elvárják a hozzájárulást. Örökbefogadási nyilatkozatot kell aláírni, kiokítanak és még ellenőrzik is, hová került, milyen körülmények közé a kutya. Ez még az Illatos úton is így van.
2012. szept. 24. 13:30
 7/25 anonim ***** válasza:

Nekem "túl sok kutyám van" és meg kell válnom egytől mert nem bírok el ennyi kutyussal.

Ha érdekel egy keverék közepes méretű fekete kan egy éves kutyi akkor szólj.:)

2012. szept. 24. 13:35
 8/25 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem a kérdésedre válaszolok konkrétan, úgyhogy elnézést kérek.

Szóval..a főnököm örökbe akart fogadni egy kutyust, valamelyik menhelyről.(pontosan nem tudom honnan) 68 éves a főnököm, és egy kölyökkutyát akart magához venni. Azzal küldték haza, hogy nem kaphat kutyát, mert valószínű a kutya túl fogja őt élni! :/ Még plusz pénzt is hajlandó lett volna a kutyáért adni, de nem adták neki oda. Úgyhogy én azt mondom, inkább menj az Illatos útra, ott tuti nem találnak ki semmi kifogást.

2012. szept. 24. 13:39
 9/25 anonim ***** válasza:
Az Illatos úton ének alegrosszabb körülmények között, és időről-időre elaltatják őket a helyhiány miatt. Ha a kutya kiválasztásakor az is szempont nálad, h életet ments amellett, h hű társat keresel magad mellé, akkor hozzájuk fordulj, mert ott van a legrosszabb soruk, onnan jobb mielőbb kikerülni. A Noé és a Rex ebből a szempontból jóval "humánusabb" intézmény, pont emiatt sokan szívesebbn fordulnak hozzájuk. ördögi kör, sajnos. A noénál ideiglenes befogadó gazdi rendszer van, tehát amíg a kutyus nem talál másik gazdát, gyakran addig is családban, rendezett körülmények között él. megértem, h szívesebben lép az ember kapcsolatba ilyen szervezetekkel, uakkor épp ezért sokkal égetőbb szükség van az Illatos úti kutyák gyors örökbe fogadására. De bárhonnan is hozol, mindenképp tiszteletre máltó, h egy gazdátlan kutyát veszel magadhoz.
2012. szept. 24. 13:42
 10/25 anonim ***** válasza:
2012. szept. 24. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!