Parvos az 5 hónapos kutyusom, megfog gyógyulni?
Hétfőn jelentkeztek a tünetek (bágyadtság, hányás, hasmenés) egyből hívtuk az orvost aki akkor még kizárta a Parvot mivel májusban kapta meg az összes kölyökkori oltást (2 Parvo és 2Kombinált). Ezért kapott Antibiotikumot és Algopyrint. Másnapra már véres volt a széklete ezért egyértelmű volt a diagnozis, hogy Parvos a kutyusom. Kedden, szerdán és csütörtökön kapott infúziót és ma délelőtt megevett kb másfél deci tojáslevest és negyed szelet párizsit. Hétfő óta most evett elöször. Azt mondta a doki,hogy a mai infúziót akkor hagyjuk ki,mert ne szurkáljuk feleslegesen, de most megint véreset kakilt. Ez az 5. Napunk tünetesen. Szerintetek van esély a gyógyulásra??
Egy elkeseredett Gazdi... :((
Hogy van a kutyad?
4.-es voltam.
Szia!
Nálunk is nemrég voltak parvósak kölykök.
Őket kirakták és úgy kerültek gyepire, majd hozzám.
Összesen 7-en.
Két hétig jártunk napi 2-3x dokihoz infúzióra, nem is ettek, ittak.
Hiába mentünk és költöttünk rájuk 200.000ft-t, csak kettő maradt életben, egy nagyon nehezen, neki 1x a szíve is leállt.
A lényeg, hogy kapják az infúziót, glükózt benne és ajánlom a Calo-Petet, illetve az Immunovetet is, amit vízbe tehetsz és fecsivel nyomd a szájába.
Figyelj arra, hogy nehogy kihűljön, mert ilyenkor a keringésük nem jó, sőt...
Én ezt meleg vizes palackokkal, takarókkal és úgy oldottam meg, hogy fogtam az ölemben. Ha nagyon lehűl, melegítheted hajszárítóval is.
Az egyik életben lévő baba a férgek miatti toxinokba is majdnem belehalt, ez külön kezelést igényelt.
Nálunk a két kölyök Royal Canin tápot eszik, főleg azért, mert a két hét éhezés miatt csonttá fogytak (5 hetes kölyköknél végképp nagyon sok idő). Ne erőltesd az evést, majd elkezd enni, ha úgy érzi. Addig tényleg a doki a lényeg.
Utolsonak irnäm (14/14-es),hogy sztem ez nem parvo.Valoszinüleg az uj helyen benyalt valami csunya bacit vagy virust.Nekem volt parvos a kiskutyäm,az bizony veres hasmenes es nem igazän lesz jobban 2-3 nap mulva.A parvo ältaläban 7 napig tart,ha tart...lehet az is,hogy pont az utso parvo injekciokor nem volt a kis immunrendszere a csucson es az jön ki.
Probälj meg neki-ha mär eszik-probiotikumot adni por formäjäban es sztem vitaminpotläsnak megtämogathatnäd a szervezetet Beres Kutya vitaminnal is.A kaja,most inkäbb fött csirke dolgok-csont nelkül-,fött repa,rizs...es többször keveset adj,ne egyszerre sokat!
Drukkolok!
Szia nekem 7 honapos volt a stafi kutyim es egyik naprol a masikra ugyan ezeket a tuneteket eszleltuk de egyre rosszabb lett,par nap alatt annyita legyengult h felallni sem birt az allatorvos kozolte hog parvos es hogy sajnos nem tud rajta segiteni,3nap alatt sulyos alapota lett..es belehalt.
Kitartas remelem a te kutyid erosebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!