Parvos az 5 hónapos kutyusom, megfog gyógyulni?
Hétfőn jelentkeztek a tünetek (bágyadtság, hányás, hasmenés) egyből hívtuk az orvost aki akkor még kizárta a Parvot mivel májusban kapta meg az összes kölyökkori oltást (2 Parvo és 2Kombinált). Ezért kapott Antibiotikumot és Algopyrint. Másnapra már véres volt a széklete ezért egyértelmű volt a diagnozis, hogy Parvos a kutyusom. Kedden, szerdán és csütörtökön kapott infúziót és ma délelőtt megevett kb másfél deci tojáslevest és negyed szelet párizsit. Hétfő óta most evett elöször. Azt mondta a doki,hogy a mai infúziót akkor hagyjuk ki,mert ne szurkáljuk feleslegesen, de most megint véreset kakilt. Ez az 5. Napunk tünetesen. Szerintetek van esély a gyógyulásra??
Egy elkeseredett Gazdi... :((
Először is nagyon szorítok!
Esély van rá, de sokkal jobb lett volna, ha kap parvo szérumot.
Vmennyire benne vagyok most a parvo témában, barátnőm múlt héten veszítette el a parvós kiskutyáját.
Úgy tudom, a parvónak több változata is van. Vmi a gyomrot támadja meg, vmi a bélrendszert. A tiétek valószínű a bélrendszert támadta meg, akkor szokott vérzéssel járni (barátnőm kiskutyájának a gyomrát és nem volt véres sem a széklet, sem a hányás). A tiétek még az enyhébb verzió. Már ha lehet ilyet mondani egy parvóra.
Ha az orvos 100% megerősíti, hogy parvó akkor ok, de szerintem ez nem parvó !
Ha olyat eszik az öreg kutyám akkor neki is elég ronda büdös véres hasmenése van kölyök kora óta általában 4-5 napig. Nagyon legyengül de utána kutya baja :-) Kicsi kora óta így van és sajnos sok mindenre allergiás is!
ha tényleg parvó akkor adassátok be neki ezt : [link]
Egy gyulladt beles kutyának miért kell párizsit és tojáslevest adni? Az oltások után nem valószínű, hogy parvója van. Inkább egy randa bélgyulladás.
Hasmenés, hányás után diétáztatni kell a kutyát és lassan visszatérni a megszokott ételéhez.
Főtt rizs, bőr nélküli főtt csirkemell pl.
Jaj :(
Pedig a parvó kezelés első és legfontosabb momentuma, hogy a parvó szérumot megkapja. Ez a legtöbb dokinál van is, mivel ha vki 6 hetesnél fiatalabb kutyussal megy hozzájuk, az általam ismert dokik közül mindegyik ad a szérumból a kiskutyának - még ha nincs is semmi baja -, addig, amíg az oltási sorozatot el nem lehet kezdeni.
Remélem nem adja fel a kis krapek!
4.-es vagyok.
Az igazsag az,hogy amig tenyleg beteg addig nem is fog enni semmit-az enyem ranezett a kajara es konkretan hanyingere lett-igazibol pont,hogy akkor fogod eszre venni,hogy TALAN nyert ügyed van amikor enni akar.Nekem amikor elöször enni akart,szegeny nem evett hanem falt volna,ha hagyom de nem szabad.Nem ertem a dokidat,allitolag valami parszaz forintos költseg-nekik-a szerum,az enyemnel hegyekben volt es nekem szigoruan kellett 5 napig mennem infuziora plusz szerum meg amiket irtam.6-dik es 7-dik nap mar csak 2 injekciot kapott a görcsölesre meg fajdalom csill.azt hiszem.Ha mar 6.-dik napja van ez a mizeria akkor talan van eselyetek,a kakaspor sztem keves ilyenkor.Barmilyen kutyanak valo probiotikum jo,van paszta-szerü( asszem probi-calm vagy mi) es van por is( gastroferm pet).Nekem meg a doki a kutya berest mondta es adtam is.Ha elkezd enni vagy akar az mär jo de onnantol csakis rajtad mulik,hogy kezeled öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!