Nagyon nagy vállalás lenne első kutyának egy Beagle?
Kutyasuli, rendes napi fárasztás és következetes nevelés mellett szerintem vállalható.
Bár nem tudom hogy 3 gyerek mellett mennyi idő maradna egy ilyen kutyusra ..
Ott van az elsők között, amit gyerekek mellé ajánlanak (csak egészen kicsik mellé nem), 4-5 éves kortól már tökéletes választás.
Nagy vállalás lenne, de nem lehetetlen.
Általában nem ajánlják első kutyának, mert önálló (arra volt tenyésztve, hogy falkában, a gazdától távol hajtsa a vadat).
Ha kitartó vagy, és a család is az, ha tudtok következetesek lenni és nem adjátok fel, meg lehet oldani.
Én mindenképp javasolnám a kutya ovódát és kutyasulit, ahol sokat tanulhattok mindannyian.
Jó kutyázást kívánok !
Nem, ha vállaljátok, hogy napi 2-3 óra intenzív mozgást tudtok neki biztosítani. És ennyire gyerek mellett biztos sok játék kijutna neki.
Azt viszont nem javaslom, hogy kizárólag kerti kutya legyen, mert rövid a szőre, és télen fázni fog:(
Én a begale-t nem javasolnám első kutyának (de még sokadiknak is csak fenntartással.) Lehet hogy szereti a gyerekeket de a beagle nem családi kutya, hanem komoly vadászeb, falkakopó méghozzá,amelyik ha szagot fog nincs az az isten ami megállítsa. Borzasztóan makacs, önfejű és nagyon könnyű elveszíteni. Séta során elengedni extrém sportnak számít és kertből is könnyen szökik, igen leleményes. Ennek prezentálására itt ez a kis videó:
http://www.youtube.com/watch?v=VnBjQDeZPag
Szóval a beagle első kutyaként rengeteg fejfájást okozna és talán csalódást is.
Személyes véleményem kutyaválasztásterén,hogy mivel én nem tartozom a türelmes emberek közé és veszítettem már el kutyát, tudom milyen pokoli érzés, ezért aztán beaglet soha még véletlenül se vállalnék,se semmilyen egyéb vadászkutyát, se terriert se bull típusú kutyát,számomra az abszolút nyerő kategória a juhász- és pásztorkutyák. Nagyon gazdacentriusak és kisebb az esély, hogy elhagyja őket az ember. Szerintem is remek választás lenne számotokra a mudi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!