Uszkárról mi a véleményetek?
Nekünk is törpeuszkár van. ha hozzánk jön valaki, a kutyus addig adja ki a síró hangokat, amíg a vendég meg nem simogatja, aztán odahordja a játékait, amiket ha eldobja, utána visszahozza. aztán már amikor elegünk lesz abból, hogy már megint a kutya van a középpontban :-) akkor még bevetjük az utolsó trükköt. vezényszóra ül és pacsit ad. ezt még kölyökkorában tanítottam meg neki egy nap alatt :-)
dobermannt sem lehet tartani, csak biztos kezek közt, ez így van minden kutyafajtánál. minden csak nevelés kérdése. a nevelés alatt pedig ki lehet használni a fajták jellegzetességeit, előnyeit. az uszkár gondos kezek mellett szófogadó, okos, hűséges társ lesz. itt igazából csak olyan tud véleményt mondani, akinek van ilyen kutyája. akinek nincs, az csak a külsejét tudja véleményezni(ez pedig valakinek tetszik, valakinek nem), vagy pedig azt tudja mondani, hogy az ismerősömnek, meg a szomszédomnak az uszkárja ilyen, amolyan...
egy hónapja pl még azt írtam volna, hogy az uszkár nem jön ki a macskákkal. a miénkmindig meg akarta kajálni őket, de találtunk egy felnőtt cicát, akit befogadtunk, és két hét alatt teljesen jól összeszoktak.
a mi uszkárunk külseje pl soha nem b..is. mindig nagy pamacs szőre van, csak amikor már kezelhetetlenül pamacs a szőr, akkor vágatjuk le, nade akkor lesz igazán kecske külseje, ami vicces :-) éd hamar megnő.
az uszkárt olyan gazdinak ajánlom, akinek van ideje foglalkozni vele, aki szereti, ha egy kutyus ragaszkodó, védelmező, hűséges, okos. az uszkárt még gyerekek is nyúzhatják.
csodálatos kutyák!
Szép luxuskutya, jó jelző, társ, kedvenc...sokat kell mozogni vele, mert külömben nem fogja olyan jól érezni magát...jó ha van egy nagy kert ahol futkoshat de alapvetően szobakutya...
Sok szerencsét
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy nekem tetszik a kontinentális veseponponos fazon : D
Persze hogy minden csak nevelés kérdése, egy labrador is lehet tök fegyelmezhetetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!