Egy vágy, amit nagyon szeretnek. Segitene valaki? Bovebben ( Lent )
Azt nem értem, ha nincs pénzetek csivavát venni, akkor mégis miért nem elégszel meg egy más fajta, kistermetű kutyával, miért akarsz egy olyan fajtát, ami nagyon drága?
Nekem is fajtatiszta kutyám van, de én évekig gyűjtöttem rá a pénzt, mert tudtam, hogy senki nem fog nekem ingyen, de még olcsón sem adni. És tegyük hozzá, a 80 ezer forintos kutyámra az első fél évben ugyanennyit költöttem. A kutyatartás nem olcsó, és az oltásokat nem fogja ingyen kapni, a kullancsriasztót nem fogja ingyen kapni. Etetést még csak-csak meg lehet oldani mással, de táp nélkül meg előbb-utóbb a fogai bánják. Gagyi táppal meg valószínűleg az egészsége.
Tessék ők nem is olyan drágák... De gondold meg. A kugytának nem pedigrét vacs csepit kell venni.... mert az szemét a jó táp drága. A kutyát beoltatni kb 25.000ft + a féreghajtás. De ezeket már leírták előttem... felelősségel kell állatot vásárolni.. A pénz mellet az időt meg se említem mennyit kell rááldozni. Ha a másik kutyát megmérgezték mi biztosítja hogy őt nem fogják amúgy ?
a kitartás arról szól,hogy az ember eléri a vágyait !
számold ki,és ,ha belefér ( persze ehhez ,kell a szülők beleegyezése is),keress magadnak egy kutyát.
nem hiszem ,hogy olyan sokba kerülne a FENNTARTÁSA !! nem, a kutya ára!!!!!!
szerintem ,jobban járnál egy keverék kutyával ( minden kutya keveréknek minősül aminek NINCS TÖRZSKÖNYVE!!!).
TEHÁT ,HIÁBA VESZEL TENYÉSZTŐTÖL KUTYÁT,AZ TK. NÉLKÜL,CSAK KEVERÉK.MAXIMUM HOBBI KATEGÓRIÁBAN IS INDÍTHATOK PÁR MKSZ KIÁLLÍTÁSON,HA VAN KEDVED!
de ,tudd a keverék kutyák sokkal egészségesebbek,és a lényeg sokkal jobb az idegrendszerük, ami egy kis testű kutyánál alapvető,és lehet ,hogy találsz olyant ,ami pontúgy néz ki ,pont olyan,mint egy chiwawa:)!!!
a lényeg : kaja,nem ügy,keveset eszik, de egy jobb táp ára 1000-1500.ft/kg,igaz kisebb testűnek elég napi 20-30 dkg. ,oltások: az első 16 hétben cc: 20 000.-ft!de később még sokba kerül,pl: kombi oltás + komolyabb minőségű féreghajtó 8-10 000.-ft / év.és ezek,a kötelezően beadandók!!
számold ki, napi szinten kb: 150-300.-ft a kutya fenntartása minimum!azaz minimum havi 3-5 000.-ft!
és akkor,még nincs benne : a kutyasuli 800-1000/ alkalom.
vagy :kullancs és bolhairtó 2 000 / hó.
stb:)
és ezek az árak bármilyen fajtájú kisebb testű kutyánál érvényesek.
tehát,igenis legyen kutyád,mert akkor már tettél valamit:)
később így lehet autód,házad,stb:)
kitartás !!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!