Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én tartom eltúlzottnak...

Csak én tartom eltúlzottnak manapság ezt a tenyésztő mániát?

Figyelt kérdés

Minden kérdésben amiben kutyavásárlásról van szó a válaszolók 90%-a szerint azért érdemes tenyésztőtől vásárolni mert KÜLLEMBEN és JELLEMBEN is hozni fogja a fajtára előírt elvárásokat, valamint nagyobb valószínűséggel egészségesek is az ott vásárolt kutyák (a kérdésemben normális tenyésztőről írnék, kérdeznék).

Nekem a kedvenc fajtám a németjuhász. Ha én mondjuk holnap eldönteném hogy keresek egy kennelt ahonnan CSALÁDI kutyának szeretnék elhozni egy németjuhászt, úgy őszintén szerintetek mennyi olyan kennel van Magyarországon amelyikben a kutyák küllemben és jellemben is megfelelnek a standardben leírtaknak ? Csak mert az eddigi tapasztalataim szerint vannak a küllem kutyák, amik jellemben még csak meg sem közelítenek egy németjuhászt de szépek (már akinek), meg vannak a munkakutyák amik jellemben megfelelő tulajdonságúak viszont küllemben nem. Most akkor egy laikus ember hogyan tudná eldönteni hogy melyik verziót válassza? Hiszen ő csak egy olyan kutyát szeretne mint amilyen " A nagy könyvben" le van írva. Nincs ebben a tenyésztői ajnározásban egy kis ellentmondás ebből a szemszögből? És nem csak ebben a fajtában van így kettéválva a vérvonal.

Persze nem azt mondom hogy akkor most irány az első szaporító és hozok inkább onnan kutyát, csak olvasva a hozzászólásokat sokan kb istenként néznek a tenyésztőkre ami nekem egy kicsit furcsa.

2012. szept. 7. 12:03
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

ma 16:43

Azt írod, " nem azt kapták, amire számítottak"

Mire számítottak? Mi volt az elvárásuk a kutyával kapcsolatban? Mi az az "idegrendszeri" probléma az említett kutyáknál. Nagyon nem mindegy, valósak-e a gazdák gondjai, vagy csak nevelési problémák vannak náluk.

2012. szept. 7. 21:53
 32/36 A kérdező kommentje:
Kb olyasmire számítottak mint ami le van írva a fajtaleírásban: család centrikus, munkaszerető, magabiztos. Ehhez képest a kutya ideggyenge, az egyik konkrétan bepisilt mikor először találkoztam vele és megsimogattam pedig ő nyitott felém és nem én mentem oda hozzá (nem örömében pisilt be), a második egy életképtelen (nem tudom szebben megfogalmazni), a harmadik munkamániája abban teljesül ki, hogy imád feküdni az autóban a boxban, a negyedik meg egyszerűen fél minden új szituációtól és helytől. A többi említett kutyával is hasonló problémák vannak, csak nem ilyen drasztikusan mint az előbb leírtaknál.
2012. szept. 8. 06:42
 33/36 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Én ha munkamániás kutyát akarok, akkor elmegyek versenyekre, megnézem melyik hogy dolgozik, videókat nézek róluk a neten és lassacskán kialakul bennem, hogy kitől szeretném megvenni és milyen vérvonalból. Nem lesz ami lesz alapon.
2012. szept. 8. 08:26
 34/36 A kérdező kommentje:
Az illető sem munkára vette hanem családi kutyának, de azért a nem munkára szelektált németjuhászok is szeretnek dolgozni jó esetben úgy gondolom, nem úgy mint ez a példány. Pedig nem használnak erőszakot sem a tanításnál, így arra sem lehet fogni hogy azért nem szeret dolgozni a kutya mert megutáltatták vele az egészet.
2012. szept. 8. 10:27
 35/36 anonim ***** válasza:

Miként vették a kutyákat? Milyen szempontok szerint választották ki, melyik tenyésztőtől akarnak kutyát? Már eleve az általad leírt jellemek a kölyök kiválasztásánál is jelen vannak. Sajnos, sokan tenyésztőként hírdetik magukat, közben csak papírossal szaporító a státuszuk. Pontosabban, az általad leírt hibák tuti jelen voltak a szülők valamelyikében is. Csak az ilyen kutyát a tisztességes tenyésztő nem vonja be tenyésztésbe. A kevésbé tisztességes meg használja . Nála a kutya darab-darab.

Majd megtanulják az emberek, kutyát is gondos utánjárással kell venni. Még a menhelyi kutyák között is válogatni kell, melyik felelne meg az adott családnak.

2012. szept. 9. 18:40
 36/36 A kérdező kommentje:
Választással kapcsolatban ha jól tudom a tenyésztő segített, bár ezt a kiválasztás részét nem nagyon firtattam az az igazság.
2012. szept. 9. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!