Szerintetek minden tenyésztő azt gondolja hogy az ő általa tenyésztett kutyafajta a legjobb küllemre/jellemre?
Te tenyésztenél szívesen olyan fajtát, amire utálsz ránézni? Dehogy. Senki sem csinál ilyet. Jó esetben legalábbis, a szaporítókat most hagyjuk ki a dologból :)
A basset nyilván szép a gazdáinak, azért választották a fajtát, és a tenyésztők egyben gazdák is. Gondolom te sem előbb kezdtél el tenyészteni, és utána szerettél bele a fajtába, hanem fordítva.
Szerintem a basset hound igenis szép kutya a bánatos szemeivel és a nagy füleivel!
Nekem jobban tetszik, mint a csehszlovák farkaskutya, de az is szép!
Mi neked a "közvélemény"? Mert a bassetnak és sok más fajtának bőven vannak szerelmesei.
Nekem például nem jön be a te fajtád. És biztosan vannak még páran, akik azt mondják,nekik sem. Akkor most közvélemény alapján mi is az igazság? Mégsem a legszebb fajtát tenyészted?
A legfurcsábbnak kinéző keverék is lehet egy állatszerető ember szemében szép . Mert szép az, ami egészséges.
A szépség mindenkinek mást jelent. Van akinek
-a hosszú szőrű, van akinek a rövid
-van akinek a lógó fülű, van akinek az álló
-van akinek a nagy, van akinek a kicsi termetű
-van akinek a rövid szőrű, van akinek a hosszú szőrű
A SZÉP!
Van aki elsősorban a számára szép jellem miatt választ kutyát.
Van aki házőrzőt, van aki agilityst, van vadászt, van aki jámbor családi kutyát választ, mert a kiválasztott jelleme számára a legszebb, legjobb!
Szerencsére sok kutyafajta létezik, így mindenki megtalálja a számára leginkább tetszetős fajtát, vagy akár egy keveréket. Egyik kutya sem szebb a másiknál (mert hát ki is döntheti ezt el?), csak más! Tiszteletben kell tartani, ha a másik embernek nem az tetszik, mint nekünk!
a csehszlovák farkaskutya szép, és igen ritka, valószínűleg ezért is nézik meg sokan. ugyanez igaz a basset houndra.
én előbb nézek meg egy bassetet, mint egy csehszlovák farkaskutyát, mert az különlegesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!