Milyen kutyát ajánlotok?
Beagle-m van. 3 éves elmúlt, mikor cicánk is lett. Nem bántják egymást, de még nem is jó barátok.
De szerintem mindegy milyen fajtát választasz, ha kölyök a kutya és a cica is akkor könnyen összeszoknak.
Szerintem jobb ha kerulod a vadaszkutya fajtakat ha macska mellé szeretnéd. Az orzo és juhasz (nem terelo) kutyak, valamit a tarsasagi kutyak a leginkabbb macskakompatibilisak. FCI 2 és 9 csoport valamint az 5 is.
Es persze rengeteg kivétel van minden fajtaban, ha fajtamentokhoz vagy allatmenhelyhez mész, azok megtudjak pontosan mondani melyik egyed milyen viselkedésu, és ez a legtutibb.
Nekem sheltiem van, nagyon jó természetű, okos kutya, merem ajánlani. Viszont nagy mozgásigényű, és agyilag is le kell őt mindig fárasztani, szóval ezt érdemes megfontolni. Már felnőtt volt amikor a felnőtt (!) cicát hoztam haza, de simán összeszoktak, most már jó barátok :) Van egy amerikai staffordshire terrierem is, kölyökként került ide (a cica már felnőtt volt) és semmi gond nélkül össze szoktak ők is. Az viszont tény, hogy ők nem a macska szeretetükről híresek, így csak a ház cicáját fogadja el, akivel felnőtt.
Szerintem bármilyen fajtát is választasz, ha kölyök, akkor nem lesz gond az összeszoktatással, még hogy ha a cica felnőtt is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!