Kölyök rotihoz juthatok ingyen? (nem kérek a gúnyos hozzászólásokból)
Aztán fél évesen a kutyád majd nem tud lábraállni a diszpláziától.
Miből fogod ellátni? Ha esetleg egészséges, miből kap majd oltásokat? Féreghajtást? Ízületvédőt? Egészséges táplálékot?
Mit cseszitek le szerencsétlen kérdezőt?? Én nem értem.. Én 18 éves koromban, 1 skót juhászt felnevelve szerettem volna ilyen-meg olyan fajta kutyát, én is gondolkoztam azon, hogy veszek egy "olcsó" fajtatiszta(jó, nem kell kötözködni, hogy csak az fajtatiszta akinek tk-ja van, mert lehet úgy kérni a kenneleknél is, hogy tk nélkül, így lesz alacsonyabb az ára, és akkor a tesója fajtatiszta ő meg keverék??) kutyát, mert nagyon tetszett az a bizonyos fajta, viszont zsebpénzem minimális volt, dolgozni hova dolgoztam volna még akkor, örültem, hogy iskolába járhatok, nem kell dolgozni, viszont mivel én akartam a kutyát, nem az édesanyámék, így ők azt mondták, hogy nem adnak ki kutyáért pénzt. Legalábbis sok pénzt. De bármilyen baja lett volna a kutyának, azt természetesen fizetik, mert családtag, de szerintük nincs értelme kiadni 200.000 Ft-ot egy kutyáért. És igen, nekik is volt nem 1, nem 2 kutyájuk, mind mind normális, csak éppen zsákbamacska, hiszen keverékek voltak, de egyiknek sem volt nagyobb problémája az élete során. Persze, nem mindegyik olcsó kutya jó, de én drágából is láttam már keveréket..
Egy ismerősöm pont rottweilert 130.000(!!) Ft-ért, vitte 3x kiállításra, mind a három alkalommal aztmondták, hogy ez kopó-roti keverék.
De leonbergiből láttam már olyat, ami kitűnő vérvonalból, törzskönyvezetten, drágán lett megvéve, és ugyanebben a családban egy disznóól helyről elhozott leó. A természetük szinte egyforma volt, annyi, hogy a tk-s leó masszívabb világosabb színű, a tk nélküli pedig véknyabb és sötétebb szőrrel.
Szóval tk nélkül is lehet jó kutyát kifogni. Nem szaporítótól, természetesen. Egy barátnőmék például ajándékba(!) adták a pireneusi hegyikutyájukat, mert a kisgyerek allergiás lett a kutyaszőrre, de nem szerették volna eladni akárkinek, hanem ajándékba, azzal a feltétellel, hogy látogathatják, és normális helyen lesz…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!