Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » TÖRZSKÖNYV VISSZAVONÁS?

Yukióóóó kérdése:

TÖRZSKÖNYV VISSZAVONÁS?

Figyelt kérdés
Ki tudja , hogy ha a kutyát nem lehet pároztatni , mert betegsége tovább öröklődik , akkor a tk vissza vonását a tenyésztőnek kell elintézni vagy nekem gazdának ?? Esetleg vissza kérhetném a tenyésztőtől a tk. árát ???
2012. szept. 5. 16:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tényleg te hibáztál akkor mikor nem figyeltél mi kerül be a szerződésbe, ezután nem vonhatod felelősségre, persze utálkozni lehet, csak semmi értelme...
2012. szept. 5. 19:00
 12/21 anonim ***** válasza:

"ezek után azt mondtam inkább vettem volna meg 100 ezer forintért igazi tenyésztőtől és akkor most kutya baja se lenne !!!"

Ez nem hangzik túl jól... De tényleg leírhatnád a kennel nevét. Amúgy a 75 ezer nem kevés pénz, annyiért már az ember elvárhat bizonyos dolgokat a tenyésztőtől.

2012. szept. 5. 20:11
 13/21 Winner of Royal Hill ***** válasza:
93%
Én nem tartom jó ötletnek a kennelnév kiírását. Nem etikus. A kérdező meg nem igazán van otthon kutyás kérdésekben,úgy vettem észre....
2012. szept. 5. 20:15
 14/21 anonim ***** válasza:

Ha tenyésztésre veszel kutyát, a tenyésztők nagy többsége ezt az árban és a szerződésben leírja és bizonyos betegségekre garanciát vállal ,egyben pontosan leírja,mivel kompenzálja , ha nem felel meg a kutya .

Ha neked ilyen nincs, így jártál. De a törzskönyv attól még a tiedé és a kutyádé marad.

2012. szept. 6. 00:25
 15/21 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy nem tisztességes tenyésztőtől vette és a kennel név kiírása lehet, hogy nem etikus de legalább más nem járna így. Vagy ha tőle vesz kutyát legalább tudná, hogy mire kell figyelni.
2012. szept. 6. 02:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Azért mielőtt lejáratnátok valakit, lehet tudni kéne, mi a kutyának a baja. nem? mert itt szó sincs semmiféle orvos által megállapitott genetikiailag öröklődő betegségről.Annyit irt ki, hogy beteg a kutya. Aztán ez lehet a szőratkától kezdve bármi.
2012. szept. 6. 06:21
 17/21 anonim ***** válasza:

"nem tisztességes tenyésztőtől vette"

Honnan tudod? Nem tudjuk mi baja a kutyának, nem tudjuk, hogy milyen szerződést kötöttek! Csak azt tudujuk, hogy a kérdező egy nonszensz ötlettel állt elő, hogy visszakérje a törzskönyv árát, azaz 5500 forintot.

2012. szept. 6. 07:29
 18/21 A kérdező kommentje:
na tehát a kutyának egy olyan bőrbetegsége van ami 40-60%-ban örökletes lehet a kis kutyáinak ezt egy szak orvos állapította meg és mondta , hogy ne legyenek kiskutyái ! a szerződésben amivel ea kutyát vettem az alap dolgok a kennel neve , dátum , vételár , kutya neve - neme,vevő és eladó adatai és a lényeg VEVŐ TENYÉSZTÉSI GARANCIA IGÉNYÉVEL NEM ÉL !! Na most akkor a tenyésztőnek van egy másik szerződése is amivel drágább a kiskutya ?? Csak ezt velem nem közölte ,és el mondta , hogy biztos rosszul etettem nem azt adtam neki amit kellett volna stb... jó minőségű száraz tápot kapott és mellé főtt húst alkalmakkor !!! Igazat adok abban , hogy kicsit talán el kapkodtuk ezt a vásárlást de amikor 4 éve vársz egy kutyára és találsz egy olyat ami szép és jó és bejegyzett tenyésztőtől van nekem ne mondja senki , hogy nem voltam elég alapos !!! Nem írom ki a kennel nevét ,mert etikátlan nem meghurcolni akarom az embert csak a véleményekre voltam kíváncsi !! Ja és lehet , hogy nem értek a kutya vásárláshoz meg a kutyákhoz de szerintem ha egy kutya le élt nálam 13 évet azért az csak jelent valamit nem ?? Én csak egy ház kedvencet szerettem volna a másik el vesztett kutyám helyébe és lám mit kaptam a nem kevés pénzemért !! De ezáltal talán még jobban szeretem és nagyon remélem ,hogy meg fog gyógyulni !!Ja és a tk: 15000,. ft ba került !!
2012. szept. 6. 10:44
 19/21 anonim ***** válasza:

"Ja és a tk: 15000,. ft ba került !!"

Ez a lényeg. Ha külön fizetni kellett érte, akkor onnan nem is szabadott volna kutyát venni.

"VEVŐ TENYÉSZTÉSI GARANCIA IGÉNYÉVEL NEM ÉL"

Tehát aláírtad. Innentől nincs miről beszélni.

Az, hogy 40-60%-ban örökletes, azt jelenti, hogy 60-40%-ban nem örökletes. Amúgy attól, hogy van vagy nincs tenyésztési garancia, nem feltétlenül olcsóbb vagy drágább a kutya. Akitől nekem van két kutyám, mindenkinek ugyanannyiért adja a kölyköket. Viszont tenyésztési célra nem ad csak úgy akárkinek, ahhoz előbb bizonyítania kell az illetőnek. Az alom legjobb kutyái általában válogatott gazdikhoz kerülnek.

2012. szept. 6. 11:08
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem ismer a tenyésztő, akkor elvből nem ad tenyésztési célra, mert a legtöbben ha fajtiszta kutyához jutnak azonnal szaporítani kezdik, ha te is tenyésztő lennél, más szerződést írtatok volna. Akkor elolvastad, jó volt, hát így jártál, minden benne van.
2012. szept. 6. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!