Ki tudja , hogy ha a kutyát nem lehet pároztatni , mert betegsége tovább öröklődik , akkor a tk vissza vonását a tenyésztőnek kell elintézni vagy nekem gazdának ?? Esetleg vissza kérhetném a tenyésztőtől a tk. árát ???
Tényleg te hibáztál akkor mikor nem figyeltél mi kerül be a szerződésbe, ezután nem vonhatod felelősségre, persze utálkozni lehet, csak semmi értelme...
2012. szept. 5. 19:00
12/21 anonim válasza:
"ezek után azt mondtam inkább vettem volna meg 100 ezer forintért igazi tenyésztőtől és akkor most kutya baja se lenne !!!"
Ez nem hangzik túl jól... De tényleg leírhatnád a kennel nevét. Amúgy a 75 ezer nem kevés pénz, annyiért már az ember elvárhat bizonyos dolgokat a tenyésztőtől.
2012. szept. 5. 20:11
13/21 Winner of Royal Hill válasza:
Én nem tartom jó ötletnek a kennelnév kiírását. Nem etikus. A kérdező meg nem igazán van otthon kutyás kérdésekben,úgy vettem észre....
2012. szept. 5. 20:15
14/21 anonim válasza:
Ha tenyésztésre veszel kutyát, a tenyésztők nagy többsége ezt az árban és a szerződésben leírja és bizonyos betegségekre garanciát vállal ,egyben pontosan leírja,mivel kompenzálja , ha nem felel meg a kutya .
Ha neked ilyen nincs, így jártál. De a törzskönyv attól még a tiedé és a kutyádé marad.
2012. szept. 6. 00:25
15/21 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy nem tisztességes tenyésztőtől vette és a kennel név kiírása lehet, hogy nem etikus de legalább más nem járna így. Vagy ha tőle vesz kutyát legalább tudná, hogy mire kell figyelni.
2012. szept. 6. 02:31
16/21 anonim válasza:
Azért mielőtt lejáratnátok valakit, lehet tudni kéne, mi a kutyának a baja. nem? mert itt szó sincs semmiféle orvos által megállapitott genetikiailag öröklődő betegségről.Annyit irt ki, hogy beteg a kutya. Aztán ez lehet a szőratkától kezdve bármi.
2012. szept. 6. 06:21
17/21 anonim válasza:
"nem tisztességes tenyésztőtől vette"
Honnan tudod? Nem tudjuk mi baja a kutyának, nem tudjuk, hogy milyen szerződést kötöttek! Csak azt tudujuk, hogy a kérdező egy nonszensz ötlettel állt elő, hogy visszakérje a törzskönyv árát, azaz 5500 forintot.
2012. szept. 6. 07:29
18/21 A kérdező kommentje:
na tehát a kutyának egy olyan bőrbetegsége van ami 40-60%-ban örökletes lehet a kis kutyáinak ezt egy szak orvos állapította meg és mondta , hogy ne legyenek kiskutyái ! a szerződésben amivel ea kutyát vettem az alap dolgok a kennel neve , dátum , vételár , kutya neve - neme,vevő és eladó adatai és a lényeg VEVŐ TENYÉSZTÉSI GARANCIA IGÉNYÉVEL NEM ÉL !! Na most akkor a tenyésztőnek van egy másik szerződése is amivel drágább a kiskutya ?? Csak ezt velem nem közölte ,és el mondta , hogy biztos rosszul etettem nem azt adtam neki amit kellett volna stb... jó minőségű száraz tápot kapott és mellé főtt húst alkalmakkor !!! Igazat adok abban , hogy kicsit talán el kapkodtuk ezt a vásárlást de amikor 4 éve vársz egy kutyára és találsz egy olyat ami szép és jó és bejegyzett tenyésztőtől van nekem ne mondja senki , hogy nem voltam elég alapos !!! Nem írom ki a kennel nevét ,mert etikátlan nem meghurcolni akarom az embert csak a véleményekre voltam kíváncsi !! Ja és lehet , hogy nem értek a kutya vásárláshoz meg a kutyákhoz de szerintem ha egy kutya le élt nálam 13 évet azért az csak jelent valamit nem ?? Én csak egy ház kedvencet szerettem volna a másik el vesztett kutyám helyébe és lám mit kaptam a nem kevés pénzemért !! De ezáltal talán még jobban szeretem és nagyon remélem ,hogy meg fog gyógyulni !!Ja és a tk: 15000,. ft ba került !!
2012. szept. 6. 10:44
19/21 anonim válasza:
"Ja és a tk: 15000,. ft ba került !!"
Ez a lényeg. Ha külön fizetni kellett érte, akkor onnan nem is szabadott volna kutyát venni.
"VEVŐ TENYÉSZTÉSI GARANCIA IGÉNYÉVEL NEM ÉL"
Tehát aláírtad. Innentől nincs miről beszélni.
Az, hogy 40-60%-ban örökletes, azt jelenti, hogy 60-40%-ban nem örökletes. Amúgy attól, hogy van vagy nincs tenyésztési garancia, nem feltétlenül olcsóbb vagy drágább a kutya. Akitől nekem van két kutyám, mindenkinek ugyanannyiért adja a kölyköket. Viszont tenyésztési célra nem ad csak úgy akárkinek, ahhoz előbb bizonyítania kell az illetőnek. Az alom legjobb kutyái általában válogatott gazdikhoz kerülnek.
2012. szept. 6. 11:08
20/21 anonim válasza:
Ha nem ismer a tenyésztő, akkor elvből nem ad tenyésztési célra, mert a legtöbben ha fajtiszta kutyához jutnak azonnal szaporítani kezdik, ha te is tenyésztő lennél, más szerződést írtatok volna. Akkor elolvastad, jó volt, hát így jártál, minden benne van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!