Yukióóóó kérdése:
TÖRZSKÖNYV VISSZAVONÁS?
Figyelt kérdés
Ki tudja , hogy ha a kutyát nem lehet pároztatni , mert betegsége tovább öröklődik , akkor a tk vissza vonását a tenyésztőnek kell elintézni vagy nekem gazdának ?? Esetleg vissza kérhetném a tenyésztőtől a tk. árát ???2012. szept. 5. 16:38
1/21 anonim válasza:
Ettől még nem fogják kivonni a forgalomból a kutya törzskönyvét, max. ráírják, hogy hobbicélra, vagy hogy tenyésztésbe nem lehet bevonni.
2/21 anonim válasza:
Ha tudott az örökletes betegségről és úgy tenyésztette, plusz el is adta akkor be is perelheted akár... mondjuk annyi pénzért én nem balhéznék, ha egy ilyen kiderül veszít eleget...
3/21 anonim válasza:
A Te kutyádnak van örökletes betegsége? Ebben az esetben célszerű értesíteni a tenyésztőt, hisz nem árt tudnia róla, hogy a szülők hordozzák a betegséget. Amennyiben tenyésztési céllal vetted a kutyát, úgy egy bizonyos összeg visszajár, vagy kaphatsz egy másik kutyát tőle, de ettől függetlenül nem kell a tk-et visszavonatni, az a kutyád 'tartozéka'.
4/21 anonim válasza:
Nem lehet visszavonni. Az árát se lehet visszakérni. Ez igazolja a kutya származását, jár hozzá ha kell, ha nem, akkor is, ha nem tenyésztésre veszi valaki. Amúgy is, mire mennél 5500 forinttal?
5/21 anonim válasza:
Nem szokás visszavonni a törzskönyvet.
Ha öröklődő problémája van, akkor rányomják a törzskönyvre, hogy továbbtenyésztésre nem javasolt.
6/21 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a gyors válaszokat ,a tenyésztőt fel hívtam el mondtam mi a probléma és közölte , hogy egyszer volt egy ilyen beteg kanja de nem tudták mi a baja és el altatták , azt nem mondta el , hogy vajon pároztatta -e a mostani szukájával , ez az eset óta nem érem el telefonon az embert , ja és azt mondta , hogy nem olyan szerződéssel vettem meg a kutyát amiben ő felelősséget vállal a kutya egészségi állapotára ! ez a betegsége már legalább annyiba került mint maga a kutya /75000.- volt a kutya tk-val / ezek után azt mondtam inkább vettem volna meg 100 ezer forintért igazi tenyésztőtől és akkor most kutya baja se lenne !!!
2012. szept. 5. 16:54
7/21 Winner of Royal Hill válasza:
Mi baja a kutyának konkrétan?
8/21 anonim válasza:
"ja és azt mondta , hogy nem olyan szerződéssel vettem meg a kutyát amiben ő felelősséget vállal a kutya egészségi állapotára"
Mi az hogy azt mondta? Mi áll a szerződésben? El sem olvastad?
Most akkor tenyésztőtől vetted vagy sem? Csak nem plusz pénzt fizettél a törzskönyvért?
9/21 anonim válasza:
Mi a gond a kutyival? mennyi idős?
10/21 anonim válasza:
Mi a kennel neve? Mi áll a szerződésben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!