Írjon, aki törzskönyv nélkül vett fajtatiszta kutyát! Bejött vagy megbánta?
Labrador, szaporítótól. Laikusként úgy gondoltuk, minek a törzskönyv, meg az egészségügyi szűrések, a harmincezres is ugyanolyan...
Sikerült kifognunk egy hiperaktív, ideggyenge (hol betegesen fél, hol agresszív, lövésfélő) kis szukát, akiről azóta már kiderült, hogy epilepsziás is.
Küllemileg sem a legszebb, de ez mellékes. Nem válnék meg tőle semmi pénzért, de legközelebb biztos jobban megnézem, honnan veszek kutyát.
Szia!
Nekem is törzskönyv nélküli yorkim van :) és nem bántam meg, mert szaporítással és más olyan dologgal amihez kell a a papír nem akarok foglalkozni, én csak szeretni akarom :))
Egyébként nekem így is felajánlották, hogy fedezzünk egy szukát :)
Nekünk egy tk nélküli kutyunk van. Szerintem a tk se jelent semmit, mert ugyanúgy be lehet szerezni és lehet hamisítani, mint akármi mást. Szaporító vs tenyésztő... Mindenhol ezt látom, a különbség az, hogy a tenyésztő elvileg nem minden tüzelésnél elleti a kutyát és elvileg szelektálja a gyengébb jellemzőkkel rendelkező kicsiket, míg a szaporító elvileg ilyennel nem foglalkozik.
Rengeteg ellenpéldát tudnék erre felhozni.
Ha valaki kutyát vesz, akkor előre utána néz, hogy is kéne kinéznie, rengeteg oldalt átböngészik, személyesen is elmegy megnézni. Nagyobb gondokat sztem ránézésre ki lehet szúrni, a többi meg nagyrészt a kutya szocializációján múlik és az étrendjén.
A lényeg, hogy mielőtt kutyát veszel alaposan nézzél körül . Mert egy törzskönyves kutya is lehet problémás, és egy tk nélküli is lehet egy főnyeremény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!