Írjon, aki törzskönyv nélkül vett fajtatiszta kutyát! Bejött vagy megbánta?
Szüleim tk nélkül vettek komondort, a fogai állása katasztrófa, ilyen rendezetlen, kusza fogsort még sosem láttam, epilepsziás szegénykém, és a 60 kiló helyett kan létére olyan 40 kg. Szerintem megbánták, de attól még szeretik.
Én egy huskyt fogadtam örökbe egy szomszédtól, aki teljesen elhanyagolta, és nem törődött vele semmit, viselkedésre totál husky, de kinézetre azért nem egészen: kisebb és a fülei abszolút nem huskysak. Nem azért fogadtam be, mert husky, hanem mert megsajnáltam, és beleszerettem.
Szia.
Igen volt törzskönyv nélküli kutyánk és jelenleg is van.
Nem bánom , bár ez attól függ,hogy szeretnéd kiállításra vinni vagy sem.
Elvileg a MEOE megadja a törzskönyvet ha elmegy a kutya kiállításra és ott alkalmasnak találják a továbbtenyésztést.
Szerintem a Szeretet nem egy törzskönyvön múlik :-)
Remélem segítettem :)
Legelőször is tisztázzunk valamit. Ha nincs törzskönyve, akkor nem fajtatiszta. Még akkor sem ha a szülei azok voltak. Ezt ugyanis a törzskönyv igazolja, anélkül (bár nem keverék), de nem számít fajtatisztának. Utólag meglehetősen költségesen és macerásan van elvi lehetőség törzskönyvi nyilvántartásba vetetni, de ez nem túl gyakori (DNS vizsgálattól kezdve mindenféle dolog kell még hozzá).
Megbánni? Nem kell megbánni vagy utálni a keveréket sem. Attól még lehet remek házőrző, igazi társ. Nem kell lenézni a tényleg keveréket sem (akiknek senki sem tudja ki mi volt az ősei közt). Nem attól lesz jó vagy neked megfelelő egy kutya.
Viszont nagy ívben kerülni kell azokat akik törzskönyv nélkül olcsóbban adják a kutyát (hivatkozva aztán minden olyan dologra ami messze nem igaz). Kerülni kell a szaporítólat akik sem az oltást, sem a féreghajtást, de még a chipet sem adják (a sokszor tudatlan, a kölyök látványától elcsábult vevőnek).
Tehát törzskönyv nélkül bár nem tudsz venni fajtatiszta kutyát, de ha már átvertek vele, akkor se bánd (viszont tanulj belőle). A kutyád még ettől lehet tökéletes a számodra.
14. Az még semmi, nem is lepontozás.
Én azért lettem lepontozva, mert egy idegroncs a tk- kutyám.
Lehet itt írni akármit...
Bár kaptam, én nem vettem volna így kutyát.
Imádom, de szerencsétlen jobban járt volna ha meg sem születik.
Kicsinek gyönyörű volt, aztán egyre csak nőtt-nőtt, míg 15 cm-rel magasabb lett a max értéktől, amit a kanoknál megadnak, ja amúgy ő egy szuka.
Hamis, harapós.
Csípőét műtöttük. Gyomor és vesebajára speckó diétát kell tartani + állandó gyógyszer.
A fogai olyanok mint valami horrorfilm főgonoszának.
Tavasz óta küzdünk egy bőrbetegséggel, melynek hála félig kopasz szegény skótjuhász.
Mindezek mellett megélte a 11 éves kort, kora télen lesz 12, ha az ég is úgy akarja. Tavasszal nagyon beteg volt, azt hittem vége, de nem így lett.
Amennyit ráköltöttem, abból két kennelből való kölyköt vehettem volna.
Azt még hozzátenném, hogy kaptam két törzskönyv fénymásolatot a szülőkéről, mindkettőre rányomva a tenyérnyi bélyegző, hogy "továbbtenyésztésre NEM javasolt". A kedves tulajt persze ez nem érdekelte.
Szóval nekem senki ne jöjjön a decsakegyszerelik, jólismerem, mindentmegadnakakicsiknek, nemkellatörzskönyv stb szövegekkel.
Most miért is lettem lepontozva? (#19)
Tényleg érdekelne, írja már meg legyen olyan "kedves"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!