Ki tájékozott ebben? Fajtatiszta német juhászkutyáknak öt hete, hat kiskutyája született. A chip kötelező, de nem találom sehol sem, hogy kb. mennyi az ára? És az első kötelező oltás? És a törzskönyv?
Szia!
Én láttam akciósan 3.000 Ft-ért,de nem tudom,hogy hol :S
Viszont az én kutyámnak 4 hete adták be,és azt hiszem 5.000 Ft-ba került
Mi főváros mellett vagyunk itt olyan 6-7 ezer Ft, egy oltás 3000 ezer.
Törzskönyvet meg nem hiszem hogy kaphatnak ugyanis nem vagy tenyésztő.
Nem is tudom miért engedi a kutyátok tenyésztője hogy szaporítsd a tőle hozott kutyát...
De ha valaki a MEOE tagja, a kutyája törzskönyvezett, a kan törzskönyvezett, akkor ők kiállítanak a kiskutyáknak törzskönyvet, mert a lényege, hogy bizonyítsa, hogy a kölyök fajtatiszta és átláthatóak a szűlei is.
Köszi a választ :)
ha tag vagy a MEOE-nél,van kennel neved, akkor megcsinálod a protokollt és a csipet a törzskönyvekkel küldik.
De gyanítom, akkor nem itt kérdezősködnél.
Persze, ha van kennelneved... De gondolom nincs.
Amúgy sem hiszem hogy értesz hozzá, miért nem hagyod azokra akik nemesíteni akarják és tudják ezt a fajtát, ami így is elég siralmasan áll?
menj be a MEOE-ba, és válts ki kennelnevet. Tenyésszmlétek van? Ha nincs, akkor a törzskönyv csak felülbélyegzett lesz, ami ugy 8000 ft/kutya. kennelnév 12 e ft. és kb. 3 hónap mire megjön.
Én a helyedben(ha nincs) elvinném egy HD szürésre, megcsináltatnám a tenyésszemléjét, addigra megjön a kennelneved, és utána adod be az alombejelentőt. Ezt 6 hónapos korig megteheted, és neked is tiszta lesz a lekiismereted, hogy próbáltál megtenni mindent, ha nem is előre, de utólag legalább.
A kan gazdája adott fedeztetési igazolást?
Nem akkor vagy becsületes, ha törzskönyvet váltasz a kicsikre. Becsületes akkor vagy a leendő gazdákhoz, ha a kutyádnak van csípő. könyök röntgene, tenyészszemléje. Mindez természetesen a kannak is megvan. Vagyis elvileg egészséges szülőktől egészséges kölyköket adsz el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!