Hogyan mondjam meg a gyerekeknek, hogy "nem! "?
3 hónapos kiskutyámmal ha sétálok, minden gyerek odajön, mert meg akarja simogatni. Valamelyik annyira örül (?), hogy ordibál, a kutyám meg nagyon fél ilyenkor. Nem akarom, hogy több gyerek odajöjjön! Mit mondjak nekik? Elég nehéz ellentmondani, ha a szüleik is ott vannak...
Amúgy a kutyus parson russell terrier.
A kutya szocializásciójába beletartozik, hogy a kisgyerekektől sem szabad félnie. Mindenképp hagyd, hogy ismerős gyerekek finoman megsimogassák, aztán késöbb engedd ismeretlen (de nem agynélküli) gyerekeknek is. Az semmiképp nem jó ha fél a gyerekektől .. félemében akár oda is kaphat ha te épp nem figyelsz.
Kutyás könyvekben van leirva szocializációs program (gyerek, egyenruhás ember, szakállas ember, stb.), 3 hónapos ebbel még nem vagy elkésve, még ki tudod javitani a hibákat ... ne csinálj belöle egy kis idegbeteg mindentőlfélős táskaszökevényt.
Többszörös Jack Russel tulajdonosként tisztában vagyok azzal, hogy milyen intelligens fajta kutyust nevelek. Sajnos nem minden terrier tartó van tisztában a kutyája értékeivel, természetesen ezt ne vegye senki magára...
Nos, mivel a Parson szintén a kiváló intelligenciájú ebek közé tartozik, így én azt gondolom, hogy nem lenne érdemes elrontani a nevelést ennyire azzal, hogy beleneveljük az "írtózunk a gyerekektől" dolgot. Sajnos én sem rajongok a gyerekekért (egyelőre), és pici korában a Jack-em is félt, majd támadta őket. Nem kis munkámba telt, hogy elfogadja őket, és nyugodtan sétáljunk bárhol póráz nélkül. Ma már imádja a gyerekeket és szívesen játszik velük, ami nekem is jó, mert legalább lefárasztják és otthon már nincs ereje a fejemen is ugrálni.:)
Tehát véleményem szerint nagyon nem helyes amit teszel, de ha mindenképp ragaszkodsz ehhez, akkor egyszerűen csak annyit kell mondanod, hogy "NEM!" Azért nem, mert Te nem akarod, és nem azért, mert a kutya a hibás...
(Én azért büszke vagyok arra, hogy általam rengeteg gyerek és felnőtt megszerette a fajtát, és egyáltalán a kutyákat. Tudok olyan gyerekről, aki azelőtt semmit nem tudott a kutyákról, csak annyit, hogy harampnak, ma pedig menhelyen önkéntes. Szép dolgok ezek...)
Hát valamit csinálnod kell különben bele vésődik hogy a gyerekektől félni kell és akár agresszív is lehet majd később velük szemben.
Ha nincs ott a szűlő akkor simán legyél bunko, csak beszrik a gyerek: D
Ha ott a szülő akkor meg mond meg hogy a kutya fél és ne simogassák már hejj!
Én ezt csinálnám a hejedben vagy ha reménytelen akkor vedd fel menny el, tedd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!