Hogyan mondjam meg a gyerekeknek, hogy "nem! "?
3 hónapos kiskutyámmal ha sétálok, minden gyerek odajön, mert meg akarja simogatni. Valamelyik annyira örül (?), hogy ordibál, a kutyám meg nagyon fél ilyenkor. Nem akarom, hogy több gyerek odajöjjön! Mit mondjak nekik? Elég nehéz ellentmondani, ha a szüleik is ott vannak...
Amúgy a kutyus parson russell terrier.
Szia! Elég rossz a helyzet! Mindig ugyanarra szoktad sétáltatni a kutyusodat? Ha igen akkor szerintem más helyre vidd ahol nincs annyi gyerek! És ne mond a gyerekeknek hogy ne mert azzal csak elszomorítanád őket! Tedd azt ami neked se esne olyan rosszul!
Melinda
mindig máshol sétálunk, de gyerekek mindenhol vannak... A felnőttekhez engedem, mert normálisak vele. Gyerekeket én nem bírom annyira, nem akarok velük sokat dumálni :D
Mondom, ezt nem csak magam miatt nem engedem, hiszen már a kuytám is fél tőlük. (Azt meg milyen már látni egy szülőnek, hogy megugatja a gyerekét egy kutya).
Vagyis: se a kutya, se én nem örülök a gyerekek simogatásának (felnőtt oké). Így mit mondjak a gyereknek, ha jön oda és (jobb esetben) megkérdezi, hogy "megsimogathatom?"
Hát, lehet hogy nem fog tetszeni, amit írok, de azért próbáld meg.
A normálisabb gyerekeknek szerintem engedd meg, hogy simogassák. Úgy értem aki megkérdezi, szabad-e. A kutyának is fontos, hogy ne féljen a gyerekektől, nem tudom mennyi idős vagy, szeretnél-e gyereket, meddig marad melletted a kutya, de gondolj bele, ha a gyerek mint olyan negatívumként rögzül benne, még póráz nélkül sem tudtok majd sétálni. Próbáld elérni, hogy pozitív élmény legyen neki, tehát aki nem ordít, megkérdezi, akkor szépen el lehet mondani, hogy maradjon nyugton, hívja magához a kutyust, engedje amíg megszagolja, és UTÁNA lehet simogatni.
Amikor üvöltő gyerekek rohannak a kutyád felé, ne légy rest gyorsan visszahívni, esetleg jutalomfalattal elterelni a figyelmét, ha pedig a gyerek odaérne hozzátok, mielőtt el tudnátok szelelni, szólj rá. Próbálj szemkontaktust teremteni, előretartani a kezed, mintegy "megállítani", és mondd érthetően: "légyszives ne kiabálj, megijeszted a kutyám". A gyerekek értenek a szóból, csak lépj fel határozottan, egyébként ugyanolyanok, mint a kutyák, megérzik, ha félsz tőlük:)
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!