Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan mondjam meg a gyerekekn...

Hogyan mondjam meg a gyerekeknek, hogy "nem! "?

Figyelt kérdés

3 hónapos kiskutyámmal ha sétálok, minden gyerek odajön, mert meg akarja simogatni. Valamelyik annyira örül (?), hogy ordibál, a kutyám meg nagyon fél ilyenkor. Nem akarom, hogy több gyerek odajöjjön! Mit mondjak nekik? Elég nehéz ellentmondani, ha a szüleik is ott vannak...

Amúgy a kutyus parson russell terrier.

2009. júl. 28. 12:45
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
36%
Mondd, hogy harap. Azzal megakadalyozod a simizest, eleg konnyeden ;)
2009. júl. 28. 13:09
 12/32 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy ha azt mondom, hogy harap, akkor rámszólhatnak (meg rendfelügyelőnek vagy kinek is), hogy tartsam akkor pórázon...Ez a válasz emiatt nem jó:(
2009. júl. 28. 13:12
 13/32 anonim válasza:
100%

Szia! Elég rossz a helyzet! Mindig ugyanarra szoktad sétáltatni a kutyusodat? Ha igen akkor szerintem más helyre vidd ahol nincs annyi gyerek! És ne mond a gyerekeknek hogy ne mert azzal csak elszomorítanád őket! Tedd azt ami neked se esne olyan rosszul!

Melinda

2009. júl. 28. 13:16
 14/32 anonim ***** válasza:
87%
Hát igen, elég fura, hogy nem engeded simogatni, de végül is jogod van hozzá. Elsőre bunkó dolog, de szerintem én sem engedném. Mondd azt, hogy beteg vagy most gyógyult meg. A gyerekeknek meg szépen elmagyaráznám egy "példával", hogy a múltkor kiabáltak a kutyus mellett és megfájdult a füle doktor bácsihoz kellett vinni. Hülye dolog, de beválik a gyerekeknél. :D
2009. júl. 28. 13:18
 15/32 A kérdező kommentje:

mindig máshol sétálunk, de gyerekek mindenhol vannak... A felnőttekhez engedem, mert normálisak vele. Gyerekeket én nem bírom annyira, nem akarok velük sokat dumálni :D

Mondom, ezt nem csak magam miatt nem engedem, hiszen már a kuytám is fél tőlük. (Azt meg milyen már látni egy szülőnek, hogy megugatja a gyerekét egy kutya).

Vagyis: se a kutya, se én nem örülök a gyerekek simogatásának (felnőtt oké). Így mit mondjak a gyereknek, ha jön oda és (jobb esetben) megkérdezi, hogy "megsimogathatom?"

2009. júl. 28. 13:22
 16/32 A kérdező kommentje:
amúgy én egyik kölyökkutyához sem megyek külön oda, hogy megsimogassam (pedig nagyon imádom őket..a felnőtt kutyákat is!).
2009. júl. 28. 13:24
 17/32 anonim válasza:
100%
Mondd azt hogy bolhás, épp be van fújva bolhairtóval. Ettől lehet, hogy a gyerek nem ijed meg, de a legtöbb szülő biztosan elrángatja onnan a gyereket. Amúgy nekem is van kutyám, de én sem örülnék neki, ha egyszerre 4-5 üvöltöző gyerek megrohamozná és nyomorgatná. Mondjuk az enyém egy 35 kg-os kan vizsla és nem nagyon állhatja a 120 cm-nél alacsonyabb emberplántákat. Pedig a vizsla lapvetően békés, de az enyém a gyerekeket nagyon rühelli. Valszeg megvan rá az oka.
2009. júl. 28. 13:26
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát, lehet hogy nem fog tetszeni, amit írok, de azért próbáld meg.

A normálisabb gyerekeknek szerintem engedd meg, hogy simogassák. Úgy értem aki megkérdezi, szabad-e. A kutyának is fontos, hogy ne féljen a gyerekektől, nem tudom mennyi idős vagy, szeretnél-e gyereket, meddig marad melletted a kutya, de gondolj bele, ha a gyerek mint olyan negatívumként rögzül benne, még póráz nélkül sem tudtok majd sétálni. Próbáld elérni, hogy pozitív élmény legyen neki, tehát aki nem ordít, megkérdezi, akkor szépen el lehet mondani, hogy maradjon nyugton, hívja magához a kutyust, engedje amíg megszagolja, és UTÁNA lehet simogatni.

Amikor üvöltő gyerekek rohannak a kutyád felé, ne légy rest gyorsan visszahívni, esetleg jutalomfalattal elterelni a figyelmét, ha pedig a gyerek odaérne hozzátok, mielőtt el tudnátok szelelni, szólj rá. Próbálj szemkontaktust teremteni, előretartani a kezed, mintegy "megállítani", és mondd érthetően: "légyszives ne kiabálj, megijeszted a kutyám". A gyerekek értenek a szóból, csak lépj fel határozottan, egyébként ugyanolyanok, mint a kutyák, megérzik, ha félsz tőlük:)

Sok szerencsét!

2009. júl. 28. 13:32
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem mufurc / bunkó dolog, ha nem engeded a símogatást! A TE kutyád! És ha fél is a kutya, akkor meg pláne ne engedd! Nem kell semmit sem kitalálni, hazudni történeteket, egyszerűen mond ki, hogy nem! És nem ciki az sem, ha valakinek megengeded, másnak meg nem. Ez csak a te döntésed, azt csinálsz, amit akarsz! Ha meg már nagyobb lesz a kutyus, akkor viszont igaz, hogy rá sem bagóznak. Addig kell csak figyelni.
2009. júl. 28. 13:37
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
Természetesen Te döntöd el, hogy kinek és mit engedsz meg. De egy kutya szocializációjához hozzá tartozik az is, hogy gyerekeket ismer meg, és minimum közömbösen viselkedik velük. Nem tudom hány éves vagy (mondjuk én kamasznak tippellek), de ne feledkezz meg arról, hogy előbb utóbb neked is lesz gyereked. Nem árt, ha a kutya szokja őket. Ezek a kiskutyák elég szép kort megélnek, nem hiszem, hogy szívesen megválnál tőle, csak mert támadja a gyereked.
2009. júl. 28. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!