2 éves Csivava fiút, szobatisztaságra hogyan neveljek? SOS!
mennyit sétáltatod?
Minek macskaalom?? ő kutya! Így a büdös életbe nem lesz szobatiszta.
Ne szoktasd alomra meg újságra, pláne kertes házban, hiába kicsi, attól még a csivi is kutya :(
Egyszerűen vidd ki rendszeresen, dicsérd meg nagyon, ha kint végzi a dolgát, bent pedig szidd le egy kicsit, ha rajtakapod, és rakd ki, hátha összeköti, hogy oda kellett volna mennie. Vagy még jobb, ha ismeri a tiltást (vagy megismerteted vele), és mikor látod, hogy nekiáll, azonnal tiltod, kirakod, és nagyon megdicséred, ha ott fejezte be.
Miért nem hagyod együtt a kutyákat amúgy? Ne kivételezz egyikkel sem, nem tesz jót a kapcsolatuknak.
Kvittagirl, már megint hülyeséget beszélsz!
Ugyan miért ne lenne így szobatiszta...?! :(
Nekem mindhárom csivavám télen alomba végzi a dolgát, mivel egy társasház harmadik emeletén lakunk.
Érdekes, nekem panel tizedik emeletén sem jutott eszembe, hogy macskaalmot rakjak ki a kutyának...
Meg az is milyen furcsa, hogy mindenki csak a kicsi kutyákat akarja elmacskásítani, bernáthegyiről például még sosem hallottam, hogy alomba akarták volna pisiltetni. Pedig szegény csivavák meg yorkik is pont ugyanannyira 100%-ban kutyák, mint a nagyok...
A bernáthegyi, és a pici testű kutyusokat egy naem lehet említeni, a tartási igénye merőben eltérő. A csivavák nagyon könnyen megfáznak.
Ja, és gondolom nem mondok újdonságot, hogy létezik kutya alom is.
Mi ezt használjuk.
Tanulságos, csivavát télen nem nagyon sétáltatták, mert jaj megfázik, tavaszra alig bírt járni, hiába foglalkoztak vele otthon. Kabátka, papucs a lábára, és mehet sétálni rendesen. Én is megfáznék odakint télen, ha nem öltöznék fel, de szerencsére fel tudok.
most néztem csak 78%-os a kedves válaszodat,marhára értesz a kutyákhoz látom de azért engem építesz.
Csivava lehet kistestű,sőt gondolom még menőbb ha extra kicsi néven veszi az ember,de ahogy akumi is írta ő kutya.
Tényleg ezeket az embereket nem értem miért nem macskát választ házikedvencnek?
Tudod nekem is kistestű kutyám van 5 kg. De napi 4 sétánk van,amiből egy 2 órás folyamatos apportírozás és kutyázás! És kit akadályoz hogy tél van? Adok rá egy ruhát aztán mehet a játék.
Nem a kutyád kényes,hanem te vagy egy elkényeztetett lusta ember. És pont,nem kérek erre választ tőled,köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!