Kőbányai Happy dog vagy Népszigeti kutyasuli?
Nem tudok dönteni a két kutyasuli között. Megnéztem egy órát mindkettőben, mindkettő szakmai vezetése mögött jó nevű szakember áll, úgyhogy mindkettő módszerében bízom, jónak tűnik a társaság is, úgyhogy továbbra is tanácstalan vagyok.
Aki már járt valamelyik suliba az legyen szíves írja le a tapasztalatait, miért választotta az adott sulit, mi az ami miatt újra őket választaná ha választaná. Szóval, hogy az egyik miben nyújtott többet mint a másik. Negatívumokat (már ha vannak) inkább privátba kérem, nem szeretnék veszekedést. Köszönöm.
Ugyan konkrét tapasztalatom nincs egyik iskolával se, de az Őrmezős tükörsuliban jártam, illetve ahova most járunk az eléggé hasonló, mint a kőbányai.
Ha mind a 2 iskola szimpatikus, akkor azt vedd figyelembe, hogy mit szeretnél a kutyáddal elérni, az egyikben K99 vizsgarendszer van, a másikban nem. A tükrösökben csak tanfolyami jellegű képzés folyik és utána lehet "szakosodni" (és egyik sem olcsó), a kőbányaiban ha jól tudom nincs ilyen jellegű rendszer és árban is teljesen más (megfizethetőbb).
Ha a környéken laknék én a Happy dogot választanám, hozzám közelebb áll ez a módszer (mondom úgy, hogy megnéztem, próbáltam a tükröset is).
Viszont ha teljesen 0-ról induló hobbi gazdi vagy aki semmi különöset nem szeretne, akkor lehet hogy a tükörsuli jobb lenne neked, nekem szájbarágósabbnak (és még értelmi fogyatékosok által is érthetőnek /ezt nem rád értem kérdező/) tűnt.
Ha esetleg verseny szinten szeretnél ÖV-zni, vagy van benned egy talán, hogy esetleg kipróbálnád komolyabban ezt a sportot, akkor egyértelműen a HD-t mondanám mindenféle gondolkozás nélkül.
Nézz meg még egy sulit mielőtt választasz, a Cerberos-t. :)
Milyen kutyád van? Mennyi idős? Kölyök még és már érkezése előtt is terveztél vele iskolába járni, vagy netán már felnőtt és van egy-két kisebb nagyobb probléma?
A cerberos sem tudd sem többet, sem kevesebbet, mint az amiket kérdeztél, egy nagyon jó hírű suli, itt a GYK-n sokszor tükörsuli vs cerberos szájkarate megy, mert páran nem látják be, hogy mind a kettő jó, de hogy kinek az sokszor a gazdin múlik. Ennek okán csőlátással istenítik ahova járnak és szapulják az ellentábort.
A tükrösben nincs próbaóra, ha a Happy dogban van, én lemennék a kutyával is kipróbálni, ha teljesen pozitív élményekkel és olyan érzéssel tértek haza, hogy szívesen járnátok oda akkor azt válaszd. Ha nem tetszik valamiért, akkor menj át a tükörbe, végezd el az alaptanfolyamot vagy legalábbis kezdj neki és ha nem tetszik a felénél azt is félbe hagyhatod.
Ha még így is döntésképtelen vagy, vagy mindezt kihagynád írj egy pro és kontra listát, hogy melyik miért szimpatikus-unszimpatikus, hogy vannak órák, mennyibe kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!