Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akad ki mindenki ezen a...

Miért akad ki mindenki ezen a szaporítós dolgon?

Figyelt kérdés
Félre ne értsetek, én sem díjazom a felelőtlen szaporítást, de ha van egy szép fajtatiszta kutyusod, de nincs törzskönyve és befedezi egy másik fajtatiszta szép kutyus és eladod a kölyköket, az miért baj? Valakinek nincs 80-100 ezre egy tk.-s kutyára. Szerintem ha normális körülmények között vannak tartva a kutyusok, és valóban nem kamu a "fajtatiszta" akkor nem baj a szaporítás... Légyszi ne kövezzetek meg :)
2009. júl. 27. 19:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
10:56-oshoz: miért szeretted volna fedeztetni a kutyád???? Hogy pénzt keress belőle??? Nyerészkedni akarsz rajta? Mondj már értelmes magyarázatot arra, hogy miért jó neked, hogy a kutyád esetleg belehaljon az ellésbe?? Tudom, nem ez a természetes, de előfordulhat. Ha te tenyésztő akarnál lenni, akkor már rögtön olyan helyről vetted volna a kutyád, ahol tuti kapsz hozzá törzskönyvet. Mivel nem úgy volt, nyilván hobbi célra lett. Akkor mi történt hirtelen? Egyébként miért nem hozol ki menhelyről kutyát??? Hidd el k.rv. sok van, iszonyat rossz körülmények között.
2009. júl. 30. 16:04
 32/37 anonim ***** válasza:
Ja, és kiderült, hogy diszpláziás? Lehet, hogy 6-ból 1. De lehet, hogy nálad meg 6-ból 5 lenne ideggyenge!! Hajrá!!!
2009. júl. 30. 16:08
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Világmentő duma?!

Szó sincs világmentésről, azzal a greenpecesek foglalkoznak, nem a menhelyi önkéntesek. És ha úgy gondolod, hogy ezek a válaszok mindössze képmutatások, nem őszinték, akkor az csak téged fémjelez.

Nem tudsz következetesen gondolkodni, csak az orrodig látsz, erős szemellenzőt viselsz és csak a saját érdekeid után mész.

Jó lenne, ha nem így lenne, de ne haragudj az emberiség 90%a ilyen, és te is csak egy vagy a sok közül. Mondanom sem kell, hogy az emberiséget a maradék 10% viszi előre, értelemszerűen nagyon lassan.

Ezzel még csak azt sem mondom, hogy én bizony a 10%ban vagyok, de az ő elveikkel értek egyet, miszerint az ember nem attól ember, h beszél, hanem attól, hogy empátiával, belátással gondolkodik... És még attól h képes az altruizmusra, azaz mások segítésére önös érdek nélkül.

Mellesleg valóban meddő vita, mert elég újkori dolog az, h a kutyák nemesek és fajták vannak, de ez csak akkor van így ha papír is igazolja.

2009. júl. 30. 16:08
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
De legalább az a 90% ne hátráltatná feleslegesen a 10% törekvéseit. Mert a 90% nem tud ész érveket felhozni arra, hogy miért az a jó!!! Így a 10% kettőt előre egyet hátra (rosszabb esetben pedig egyet előre, kettőt hátra).
2009. júl. 30. 16:25
 35/37 anonim ***** válasza:
88%
Dehogynem tudnak észérveket: "Engem nem érdekel, nekem így tök jó!" :P
2009. júl. 30. 16:50
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Véleménye szerint a "felelőtlen szaporítás" fogalma nem jelenti azt is, hogy ne legyen adott házi állatból több, mint amennyi kell?

Nem csak a körülmények teszik felelőtlenné a szaporítást.

Beagle tenysztő

2009. júl. 30. 16:53
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező azt szerette volna,ha megerősítjük elhatározásában,em csak "lehurrogjuk".

Teszi ezt egy olyan ember,aki talán életében nem járt menhelyen és biztos,hogy nem mentett soha kutyát.

Most p.Tengelicen van nagy gáz:van ott egy "menhely,ahol 200 kutya van,kaja nincs,a felnőtt kutyák a kölyköket eszik éhségükben,a kicsik meg trágyát zabálva próbálnak életben maradni.Biztos,hogy van ott fajtatiszta kutya is.

Most fog azzal a dumával jönni a Kérdező,hogy tőle nem kerülhet ilyen helyre kutya.

Erre egy szaporítónak,sőt neves tenyésztőnek sincs biztositéka!

A nüansznyi különbség annyi,hogy a normális tenyésztő rohan a tőle származó bajba jutott kutyáért,orvosolja,rendbeteszi,utána ivartalanítás,majd jöhet az új gazdi.

2009. júl. 30. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!