Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akad ki mindenki ezen a...

Miért akad ki mindenki ezen a szaporítós dolgon?

Figyelt kérdés
Félre ne értsetek, én sem díjazom a felelőtlen szaporítást, de ha van egy szép fajtatiszta kutyusod, de nincs törzskönyve és befedezi egy másik fajtatiszta szép kutyus és eladod a kölyköket, az miért baj? Valakinek nincs 80-100 ezre egy tk.-s kutyára. Szerintem ha normális körülmények között vannak tartva a kutyusok, és valóban nem kamu a "fajtatiszta" akkor nem baj a szaporítás... Légyszi ne kövezzetek meg :)
2009. júl. 27. 19:22
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt az egyet értsd már meg, hogy ezzel hatványozódik a kutyák száma. Két kutyától születik 6 kicsi, majd a 6 kicsiből 36 kiskutya lesz hamarosan, majd 216. Mindez 1-2 éven belül, csak egy pár utódai. Elenyésző részük lesz ivartalanítva. És ugye azt nem gondolod komolyan, hogy mind a 216 kutyának álomgazdija lesz??? Előre tudom a válaszod: "Ez már nem az én problémám". Nekünk miért fontos erről lebeszélni téged? Mert egypáran már most megszületésük előtt felelősséget érzünk ezekért a kicsikért. Nem szeretnénl, hogy a fajtamentéshez kerüljenek és azt mondják rájuk, hogy már nem fiatal, azért nem kell. Nagyon sok kutya hal meg hosszú menhelyi élet után gazdátlanul. Fajtatiszták is. Mi ezt nem szeretnénk.
2009. júl. 29. 10:40
 22/37 anonim ***** válasza:
61%
Betegség, betegség, betegség!!!!! Remélem okulsz a válaszokból!!
2009. júl. 29. 14:06
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és miért kell pénzért adni azokat a kutyákat? A tenyésztők azért kérnek érte pénzt, mert ők ölnek is bele, nem keveset. Ha már lesznek kiskutyák az ilyen szaporítóknak, adják oda ingyen őket. Ne pénzért!
2009. júl. 29. 14:15
 24/37 A kérdező kommentje:
najó igazából szerintem ez egy meddő vita, ti ezt gondoljátok én meg azt... szerintem ugyan olyan jó kutyusok mint a tk-ek és hiába jöttök itt ezzel a világmegmentő dumával, szerintem ti sem értetek hozzá jobban mint én
2009. júl. 29. 18:29
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
De miért kellene pénzért adni őket???? Max. a szükséges oltások árát elkérhetik, de ha a pénzre megy, akkor elég balf.sz. Feleslegesen kiteszi a kutyáját az ellés veszélyeinek. Szerető gazdi! Igeeeennnnn!!!!
2009. júl. 30. 08:08
 26/37 anonim ***** válasza:
88%
Igazad van, meddő vita, sajnos tényleg soha nem fogod megérteni, hogy miről beszélünk (egyébként tapasztalatból). Téged sose fognak érdekelni a felelőtlenségből született kutyák, akik az út szélén halnak meg és a sintértelepen altatásra várók sem. Hasonló jókat neked, mint amit ők kapnak!
2009. júl. 30. 09:57
 27/37 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Én nem szeretnék fajtákat említeni, de úgy éreztem, hogy el kell mondanom a véleményemet. Nekem van egy gyönyörű, egészséges törzskönyv nélküli (de mindkét szülő törzskönyves és neves tenyésztők kutyáiktól származnak)kutyim, fajtát nem mondok. A lényeg, van egy fórum ahol az én kutyim fajtájának okos gazdijai cserélgetik az okoska kis gondolataikait. (Tisztelet a kivétel). Na itt volt egy szép kis vitám egy nagyon neves tenyésztővel, aki két fajtát "képvisel" (egyik a kutyim fajtája). Mi nagyon szerettünk volna egy törzsönyvet a kutyinknak, felvettük a kapcsolatot a MEOE-val és 1 éves koráig össze is jöhetett volna. Csak az anyakutya gazdija kórházba került így ez sajnos nem valósult meg, amit mai napig nagyon sajnálok, mert tuti nagy sikereket érne el a kiállításokon. Szerettük volna legalább egyszer fedeztetni egy gyönyörű kannal és amikor a fórumon ezt megtudták rögtön lehurrogtak, hogy én csak szaporítani akarok, stb... Végül kiderült, hogy a fent említett neves tenyésztő az egyik fajtát csak törzskönyvvel adja tovább a gazdi jelölteknek, a másik fajtát meg ha nem kérik a Tk-t, akkor odaadja törzskönyv nélkül. Na ez micsoda dolog és ő volt a legjobban felháborodva, hogy én fedeztetni akarom a kutyámat és hülye voltam, hogy Tk. nélül vettem. Mi különbség van a két fajta között? Mindegyik kisbébi ugyanúgy kutya, miért kell különbséget tenni? Milyen jogon dönti el ő, hogy az egyik fajtánál megteszem, a másiknál nem? Ez nevezi magát TENYÉSZTŐNEK? Igaz sok többszörössen győztes kutyája van, de akkor is! És ezek után milyen jogon ugat le engem? Szóval nem értem én a NAGY TENYÉSZTŐKET!!! Tisztelet a kivétel! Még csak annyi, hogy egyik ismerős vett egy törzskönyves fajtatiszta kiskutyit és sajnos el kellett altatni mert kiderült rá pár hónapra, hogy súlyos diszpláziában szenved. ÉS EGY NEVES TENYÉSZTŐTŐL! :) VICC!!!! Az én kutyám meg nagyon jó vérvonalú, hála istennek semmi betegsége nincsen és ... hát tudjátok! Egyet is értek a hozzászólókkal, meg nem is! Csak az a szomorú, hogy olyan "kövezi" meg a másikat, aki ugyanezt teszi! És ezek után bízzál meg a TENYÉSZTŐBEN! Köszi, hogy meghallgattatok!
2009. júl. 30. 10:56
 28/37 anonim válasza:
77%
Ja még annyit hozzáfűznék, hogy az orvosi vizsgálatokkal egyet értek, az kell! De a kiállításokról ne beszéljünk már, amikor a bírók nagy része le van fizetve (nem egy embertől hallottam, aki kiállításra jár).
2009. júl. 30. 11:00
 29/37 anonim válasza:
100%

Igazad van, meddő vita, sajnos tényleg soha nem fogod megérteni, hogy miről beszélünk (egyébként tapasztalatból). Téged sose fognak érdekelni a felelőtlenségből született kutyák, akik az út szélén halnak meg és a sintértelepen altatásra várók sem. Hasonló jókat neked, mint amit ők kapnak!

Erre válaszolva: Erről rohadtul nem ő tehet, hanem az az ember (ez előfordulhat tenyésztőtől származó kutyával is), aki olyan helyre adja el a kiskutyikat, akik elvannak vele míg kicsi, de mikor megnő, vagy valami gond van vele egyszerűen fogja magát és kirakja. Talán akkor azon is kellene gondolkodni, hogy nem minden harmadik embernek adjanak engedélyt a tenyésztésre. Példának, barátnőm kért, hogy segítsek neki kiskutyit nézni (málati selyemszőrűről van szó). "Tenyésztők" voltak, volt papír róla, kutyának is, akiknél kiskutyit néztünk. Képzeljetek el egy kb. 50 m2-es lakást teli yorkikkal és máltaikkal, és kiskutyák a hugyos, szaros helyükön toporogtak és látszott a bundájukon, meg szemükön, hogy nincsenek ápolva és betegek. Megkérdeztem, hogy mit kapnak ennit, büszkén mondta a férfi, hogy csirkét. :) Ez az ember kapot engedélyt, papírt a MEOE-tól a tenyésztéshez?

2009. júl. 30. 11:12
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! És ki mondta, hogy az ilyet szívünk szerint nem lövetnénk fejbe??? Azért arra kíváncsi lennék, hogy az a "tenyésztő" belefér-e a tenyésztő kategóriába. Mert az a dolog, hogy a meoe felvette, meg neve van stb. A tenyésztők se tartanak minden tenyésztőt annak!!
2009. júl. 30. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!