Komondort nagyon rossz ötlet lakásban tartani, ugye?
De, elborult ötlet!!!
Az, hogy nagy a lakás, meg nem borít fel semmit, az max az embernek jó.
De egy kutya tartás nem az emberről szól!
Azt is nézni kell, hogy a kutyának mi jó!
Ha valaki rád hagy egy komondort, vagy olyan szituba csöppensz, hogy nem tudsz vele mit kezdeni, azzal nyilván nem lehet mit csinálni.
De így alapból, hogy saját döntésből egy komondort vinni lakásba, amikor annyi direkt erre kitenyésztett faj van, az elképesztő önzőség, és taplóság lenne!!!
Nem tudom, hogy tudok e így hirtelen olyan kutyafajtát mondani, ami a komondornál jobban igényelné a nagy kertet, és a kinti tartást, és nála idegenebb lenne egy lakásba.
Várjál csak... nem, tényleg nincs ilyen fajta.
A tétező legdurvább ötlet jutott eszedbe.
Pont azért, mert "le vagy tőle nyűgözve", kéne tiszteletben tartani az igényeit!
Különben ő nem nagyon lesz lenyűgözve tőled.
Hogy várnál tőle tiszteletet, ha te sem tiszteled őt?
Én kertes házban lakom, kuvaszom van, ami ugye sokkal mozgékonyabb fajta, mint a komondor. A kuvaszom imád a lakásban lenni, sokkal jobban szereti, mint az udvari létet. Nem is nagyon akar kimenni, ha kimegy is, hamarosan az ajtóban várakozik bebocsájtásért!:)Ha kellően le van mozgatva a komondor és van számára télen is egy hűvös előszoba, nem zavar, hogy sokat kell ápolnod a szőrét és esetleg büdösebb, mint a többi kutya, akkor szerintem nem gond a lakás.
Le leszek pontozva ezért. Sokat olvastam én is a kuvaszról mielőtt magamhoz vettem egyet, nem gondoltam volna, hogy éjjelente az ágyam mellett fog aludni és onnan őrzi a házat!:) És boldog!!!
Hát mi két Huskyt tartunk 50nm2-en...és a kisszoba tabu a számukra...mi nagyon jól megvagyunk.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!