Ha kb 1 hónapig rossz minőségű táppal etettek az baj?
Acanát esznek a kutyáink ,két kistestű,kimérve vesszük,úgy olcsóbb,de sajnos most még 1300 ft/kg árat sem tudjuk megfizetni..kb még 1 hétre elegendő Acana van még, lehet,hogy 1 hét múlva lesz úgy pénz és tudunk venni még 1 kg Acanát,de lehet,hogy nem lesz rá pénz :(
ha 2-3 max 4 hétig rosszabb minőségűt kapnának lenne e bajuk??
ugye nem??
régebben is volt ez hogy nem tudtuk a minőségit megvenni,akkor rizst meg csirkefarhátat és répát kaptak viszont,rengeteg székletük lett és marha büdös is volt illetve a normál átlagtól puhább volt , amikor az utcán szedtem fel már rosszul voltam a szagtól..
láttam luxus éttermet és voltam is!!
csak amióta szarul állunk nem megyünk nyilván,de azért ez kicsit más szerintem, a kutyák minden nap ezt eszik,és hosszú távon sokkal jobb mert keveset kell belőle adni, egy szarabb minőségű tápból meg 3x annyit így hosszú távon drágábbra jövök ki és a kutya szervezete nem is olyan jó,nálunk kevés csontot ,húst kapnak ezért veszünk minőségi kaját!!
Acanából a mi kutyáink esznek összesen kb 120 g-mot szóval 60-60 g, nem sok..
pedigreeből legalább 100-120 g kell egy kutyának,szóval 200-240 g a két kutya..
1kg táp Acanából- kb 8 napig elég míg pediggreből csak 4-5 napig elég..
ha nem tudnám kimérve venni az Acanát úgy elég drága lenne, de így kg-ként kevésbé,de ahogy úgy állunk veszünk 13-15 kg tápot és az egy jó darabig elég lesz :)
aki segített annak köszönöm!!
Szerintem fogadd meg a tanácsokat és tényleg vagy főzz rájuk, vagy állj át olcsóbb, de jó tápra!
2 évig én is Acanával etettem, leginkább a sport and agility-vel...akkoriban a 18 kg-s volt 10-12000 Ft.
A 30 kg-s roti-nj keverékem rengeteget mozog. Amikor az Acana sportot ette, ingem-gatyám ráment: sokkal többet evett, mint ami elő volt írva. Alaphangon 50 dkg-t evett. Nyáron a rengeteg futás-úszás miatt és épp hogy nem volt sovány, télen meg azért, mert akkor kint aludt és kellett az energia a nagy hidegekben. Tényleg jó táp volt, de rohadt drága és a kutyának folyamatosan laza széklete volt.
Utána etettem Happy Dog Profi Line High Energy 30/20 táppal, ebből a 20 kg volt kb. 10-12 ezer Ft, most is ennyi nagyjából. Ebből is megette a 45-50 dkg-t...azóta nincs lóvé egyszerre nagy zsák tápot venni.
Én is etettem olcsóbb noname tápokkal 2-3 hónapig, de SOHA TÖBBET. Az oké, hogy rohadt olcsó, DE: a kutyát felfújta, naponta 60-70 dkg-t evett és fogyott, rengeteget (hígat és büdöset) ürített
Így mivel apránként tudok pénzt kiadni, főzni kezdtem neki most augusztusban. Csirke-kacsa farhát, nyak, akciós belsőség, rizs, répa. Mindent épp hogy átforralok...ehhez megy még száraz pékáru, amikor tudok szerezni.
Írtam minden kiadást, most augusztusban 6000 !!! Ft-ból oldottam meg a 30 kg-s kutya etetését. Szőre ragyog, tiszta izom, nincs rajta túlsúly, és nagyon kitartó mozgásban. (oké, melegben egész nap döglik, de a reggeli-esti mozgatáson odateszi magát)
Én maradok egyenlőre ennél. Sokkal kevesebb és keményebb a széklet, mint eddig BÁRMILYEN tápnál...
Írtam is ,hogy most majd főzni fogok nekik,ha elfogy az Acana és ha lesz úgy pénzünk akkor veszünk olcsóbb tápot ami persze jó (Brit,Brit care pl)
mert nálunk egy 12-15 kg -os zsák elég sokáig jó lenne :)
Főznék én nekik mindig,csak az a baj,hogy szerintem nincs meg minden tápanyag a rizs,csirkefarhát,répában,almában amire szükségük lenne,és a jó tápokban elég sok vitamint is tesznek,attól félek ha a fentieket főzőm akkor egy idő után nehogy vmi vitamin hiány alakuljon ki, az egyik kutyánk már 10 éves ,nagyon jó kondiban van meg a kistestűekre azt mondják tovább élnek,és rajta tényleg nem látszik a kora,de ilyenkor kéne ,hogy a legjobbakat kaphassa..vagy esetleg ha vmi vitamint vennénk hozzá úgy már jó lenne ez a csirkefarhát,répa,rizses menü nem???
Sajátmagadba hányféle vitamint tömsz még a kaján kívül?
Tudod azt Te szerencsétlen, hogy a zsírban oldódó vitaminok túladagolása milyen veszélyes betegségeket okozhat? Ugyanúgy a kutyákban, mint az emberekben!
te vagy a szerencsétlen!!!
képzeld én multivitamint meg c -vitamint szoktam bevenni, igaz,hogy csak télen amikor nem eszek sok gyümit..
de a kutya nem eszik gyümölcsöt,mert nem szeretik,csak az almát eszik meg, tudom,hogy C vitamint elő állít a szervezetük,de mást nem és hát rizsben,farhátban,répában főve nem nagyon van vitamin,max a répába,de főve a legtöbb ki megy belőle!!
bocs,hogy aggódok a kutyáim egészségéért!!
szarul állunk,de a kutyákért megteszünk mindent,nálunk ők család tagok!!!valakinek lehet nem számít ez,meg nem tudja elfogadni ez van az ilyen azok akiknek a kutya csak kintre és csak is házőrzésre való,néha kap egy kis maradékot és tescós tápot és le van tudva ..na ez nekem rohadtul nem szimpatikus,azért sem ,mert mamáméknál is így van..
és amúgy sem akartam tömni őket mindenféle vitaminnal,csak pl 1 fajtát gondoltam!!de mind1
A hús zöldség-rizs-alma oké, kefír, natúr joghurt mehet hozzá (túrót, sajtot már nem írom, aranyáron van..)- jót tesz nekik. Ill turmixolhatsz gyümit is a zöldséghez..
Hajrá!
Alexnek: nálunk is a kutya és a macskák étkeznek a családban a legegészségesebben, mert nem kapnak "fast foodot",(orijent és acana gabonamenteset) miközben mi minden nap eszünk "egészségtelen" dolgokat. De én is azt vallom, mindent megpróbálok megtenni értük-manapság ne egyenek inkább maradékot, mert atól idő előtt megbetegednek szerintem..Kb 40 évvel ezelőtt nem is volt még ilyen gond /tápok se nagyon/, de az élelmiszeripar egy nagy alkimista műhely, mi meg benyaljuk..
Köszi a válaszokat!! :)
Akkor jó :) majd összeállítok vmit...
gyümiböl csak az almát eszik meg
Zöldségből meg sárga és fehér répát..
ami a farháton van hús az elég nekik??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!