Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha kb 1 hónapig rossz minőségű...

Ha kb 1 hónapig rossz minőségű táppal etettek az baj?

Figyelt kérdés

Acanát esznek a kutyáink ,két kistestű,kimérve vesszük,úgy olcsóbb,de sajnos most még 1300 ft/kg árat sem tudjuk megfizetni..kb még 1 hétre elegendő Acana van még, lehet,hogy 1 hét múlva lesz úgy pénz és tudunk venni még 1 kg Acanát,de lehet,hogy nem lesz rá pénz :(

ha 2-3 max 4 hétig rosszabb minőségűt kapnának lenne e bajuk??

ugye nem??

régebben is volt ez hogy nem tudtuk a minőségit megvenni,akkor rizst meg csirkefarhátat és répát kaptak viszont,rengeteg székletük lett és marha büdös is volt illetve a normál átlagtól puhább volt , amikor az utcán szedtem fel már rosszul voltam a szagtól..

2012. aug. 29. 17:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
14%

10-eske!

A kutyáinknak más a véleményük. Bárki megnézheti őket.

A tápok kivétel nélkül vágóhídi és növényi hulladékokból készülnek kiegészítve ásványi és egyéb adalékanyagokkal. Azok is amelyeknek 1300 Ft-ért, meg azok is amelyeknek 130 Ft-ért adják kilóját. (Az anyagköltség gyakorlatilag nulla, a feldolgozásnak és csomagolásnak van némi költsége.) A különbség köztük általában a profit, aminek drága tápoknál a nagy részét reklámra költik, hogy el tudják adni.(Természetesen emberi fogyasztásra a drága tápokat se ajánlják.) A kutyáknak meg hiába mondom, hogy most nemám olcsó, hanem méregdrága tápot kaptok, tesznek rá egy nagyot. A szerető gazdikat persze könnyű manipulálni, de a kutyák kutyába se veszik az árcédulát. Nekem elhiheted! A beltartalom pedig ellenőrizhető. Egy komoly gyártónak nem áll érdekében az összetevők listáját meghamisítani, mert hamar megbukna és bezárhatná a boltot.

2012. aug. 29. 22:25
 12/31 anonim ***** válasza:
Ha josera economyn gondolkozol, akkor én inkább ajánlom neked a brit prémiumot (nem brit care), árban ugyan annyi kb, az igaz, hogy a josera 20kg a brit meg csak 15, DE jóval kevesebb kell belőle (pl 20kilós kutyának josera 320gramm brit 189gramm) és mellesleg az economynál jobb is az összetétele. Én 3 kutyámat 15kilós brit táppal 34napig etetem, míg josera economy csak 24 papig elég, így a brit olcsóbb is.
2012. aug. 29. 22:37
 13/31 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem Alex, hogy amelyik táppal etetsz, annak milyen az összetétele?
2012. aug. 29. 22:39
 14/31 anonim ***** válasza:

13-nak:

Összetétel: feltárt gabonák, húsok, hús-származékok, állati zsiradék, ásványanyagok és vitaminokat tartalmazó premix.

Garantált beltartalom:

Nedvességtartalom 10,00%

Nyersfehérje min. 15,00%

Nyerszsír max. 8,00%

Nyersrost 4,07%

Nyershamu 8,90%

Ca min. 1,80%

Na min. 0,30%

P min. 0.90%

A-vitamin min. 5000 NE/kg

D3-vitamin min. 600 NE/kg

E-vitamin min. 35 mg/kg

2012. aug. 29. 23:01
 15/31 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi bajuk, de ahogy már írták vegyél előbb és keverd a kettőt. Azt megkérdezhetem, hogy mit vesztek majd helyette, mi az a rossz minőségű? Mert ha pedigree vagy valami hasonlóra gondolsz akkor helyette inkább vegyetek az aldiban Romeot (3kg 8-900Ft), ez ezért az árért egész jó táp, persze az acanától elmarad, de a már említett josera economytól is jobb. Ahelyett meg maradnék a brit care-nél ha megtehetitek, esetleg még a sok másik jó táp közül ezt mondanám, hogy érdemes rá váltani, de minőségben is sajnos elmarad az acanától és a brit care-től, de az ár/érték aránya kifejezetten jó, valamint a joseránál nagyságrendekkel jobb az összetétele:

[link]

2012. aug. 29. 23:01
 16/31 Maxitabi ***** válasza:
50%

Alexnek:1348Ft/kg táp összetétele (aminek a részletessége magáért beszél):"Friss csontozott csirke (25 %), csirkehúsliszt (17 %), friss csontozott lazac (EPS és DHS zsírsavak természetes forrása) (10 %), pulykahúsliszt (7 %), heringhúsliszt (7 %), russet burgonya, borsó, édesburgonya, friss csontozott pulyka (3 %), friss egész tojás (3 %), friss csirkemáj (2 %), friss csontozott tavi fehérhal (2 %), friss csontozott süllő (2 %), napon szárított lucerna, borsórost, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal) (2 %), moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium."

Szerintem valóban nem lehet tökéletes tápot venni, de mindenki a pénztárcája és elvei alapján választhat. Amit Te etetsz, abban valóban nem tudni, mi van... És abban is igazad van, hogy RC, Euk,Hills túldrágított semmik és a többség azt tartalmaz, ami olcsó és felesleges-gabona, kukorica. DE! A kutyáid azért szépek, mert csontot és húst adsz nekik - attól a táptól kevésbé. Persze nem halnak bele, ha azt kapják, de én is ismerek 88 éves láncdohányost...

Kérdezőnek pedig: tiszteletreméltónak tartom, hogy mindent megpróbáltok! A rosszabb táp tényleg lehet Romeo v. a Decathlonos, de Susa és dog chow is elmegy.Nem lesz semmi baja-esetleg hasmars..

2012. aug. 30. 00:11
 17/31 anonim ***** válasza:

Nyersfehérje 15%, ami ugye már magában is kevés, ráadásul, ez azt jelenti, hogy ez az összes fehérje a tápban és nem csak az emészthető fehérjét takarja.

Én amúgy azt szoktam mondani, hogy mindenki a saját pénztárcájának megfelelően válasszon tápot, én azért ajánlottam neked a brit prémiumot, mert jó táp és szerintem megfizethető. Itt az összetétele: csirkehús (41 %), kukorica, búza, rizs, csirkezsír (tokoferolok által védett), lazacolaj, sörélesztő, natúr aroma, szárított alma, ásványi anyagok, gyógynövény és gyümölcs kivonatok (300 mg/kg), mannan-oligoszacharidok (150 mg/kg), frukto-oligoszacharidok (100 mg/kg), schidiger-jukka kivonat (80 mg/kg), organikus réz, organikus cink, organikus szelén.

ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK 1 KG-BAN: nyersfehérje 25 %, nyers zsír 15 %, nedvességtartalom 10 %, nyers hamu 6,4 %, nyers rostok 2,2 %, kalcium 1,4 % foszfor 1,0 %, anyagcseréhez felhasználható energia 4 143 kcal

TÁP ADALÉKANYAGOK 1 KG-BAN: A vitamin 15 000 i.u., D3 vitamin 1 500 i.u., E vitamin (alfatokoferol) 500 mg, E1 vas 80 mg, E6 cink 70 mg, E5 mangán 36 mg, E4 réz 20 mg, E2 jód 0,65 mg, E8 szelén 0,2 mg

2012. aug. 30. 00:28
 18/31 anonim ***** válasza:
Mi házi koszttal etetünk és kész.
2012. aug. 30. 08:19
 19/31 anonim ***** válasza:
5%

Maxitabi!

Ez mind szép. De tudod miért nem kapnak a kutyáim mindennap moszatos tápot? Mert én sem eszem minden nap kaviárt. A 10% lazac pedig bizonyára nekem is jó lenne a zsírsavak miatt, de nem futja rá. (A nyomelemek pedig a tisztán hulladék alapanyagokból készült legolcsóbb tápokba is menthetetlenül megtalálhatók, akkor is, ha nem írják rá.)

A lényeg:

A kérdés feltevője, ha jól értem nem multimilliomos. Ennek ellenére a kutyákat folyamatosan luxustáppal eteti, holott őmaga még álmába se látott luxus éttermet. A kérdése pedig egyenértékű azzal, mintha azt mondaná: Nem lesz az embernek baja attól, ha átmenetileg sima rántotthúst, meg töltöttkáposztát eszik, mondjuk cápauszony meg medvetalp helyett áfonyával? (Pedig a széklete az utóbbitól biztosan illatosabb is lenne!)

A kutya az emberrel közös falkában felődött ki. A hierarchikus rendben mindig is alárendelt szerepet kapott. Tehát neki jutott a hulladék, a maradék, a lerágott csont. Az a legjobb és legegészségesebb neki most is, mindenféle drága adalékanyagok nélkül! A többi csak reklám és pénzlehúzás kérdése.

2012. aug. 30. 10:01
 20/31 A kérdező kommentje:

húú de sok válasz/vélemény érkezett :D

Hát amióta mi Acanára váltottunk Pedigree-ről (akkor nem tudtam,hogy az szar táp,aztán neten olvastam róla, azért váltottam jobbra) sokkal jobban néznek ki a kutyáink,fényesebb a szőrük,kevés széklet és sokkal egészségesebbek is, ja meg aktívabbak !! lehet,hogy "hulladék" a táp,de nem mindegyik!!

ha a kutyáimra teljesen pozítivan hatott az Acana akkor szar biztos nem lehet, a Darling,Chappi és társai igen azok szar tápot, de egy Acana szar?? hát lehet vkinek az, a mi kutyáinknál nem tapasztaltam negatív változást ,szívesen eszik is !!

Eddig amúgy jól álltunk és azért is vállaltunk még egy kutyát,amikor csak 1 kutyánk volt akkor mindig 2 kg Acanát vettem kimérve ami 1 hónapig elég volt 1 kutyának és 2600ft/havonta nem tűnt soknak,viszont ahogy lett még egy kutyánk így 5200 ft havonta a 2 kutyának a táplálása ,ami nem lenne sok ha jól állnánk ,de most vagy fél éve elég rosszul megy a sorunk,hol jobb egy kicsit hol nagyon rossz,anyum is olyan mint én,hogy a legjobbat akarja a kutyáknak így mindig mondja olyan tápot vegyünk nekik ami biztos hogy jó stb

nem veszek szar tápot,főzni fogok , rizs van itthon,répa is van majd veszek 2 kg csirkefarhátat az kb 2 hétig elég lesz szerintem kb 300 ft volt a múltkor is :D

de majd tuti váltani fogunk olcsóbb tápra,mert így hogy két kutyánk van elég drága az Acana..

Brit-re vagy Brit Care gondoltunk :)

2012. aug. 30. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!