Ti mit tennétek a helyemben? Elajándékozzuk? SÜRGŐŐŐŐŐS!!!
Van egy 8 hónapos szobakutyám.Sajnos szeptembertől olyan időbeosztásunk lesz párommal,hogy napi 12-14 órát egyedül lenne a kutyus.(Néha reggel héttől este 11-ig nem lenne itthon senki.)
Párom azt mondja talán jobb lenne,ha elajándékoznánk.Összeszorul a szívem,ha erre gondolok,de semmi más megoldás nem jut eszembe.Nem akarom,hogy ennyi időt gyedül legyen szegény.
Sajnos rokonok messze laknak,így hozzájuk sem tudnánk napközben elrakni.
Akinek van valami jó ötlete az kérem ossza meg velem,mert nem szeretnék megválni tőle....
Lehet azért nyüszített egész nap, mert a lakók az ajtó előtt "nyugtatgatták"... Ez tipikus, ezzel általában elrontják az egészet, ha senki nem foglalkozna vele, pár hét után végig csöndben lenne az a kutya.
A 12-14 óra szerintem is sok, hisz annyi ideig a pisit sem egészséges hosszú távon visszatartani. Meg hát utána sem tudnátok vele sokat foglalkozni - fáradtak lennétek, aludni is kell meg vacsizni stb
Nem kifogásokat keresek,hogy megválljak tőle.
Már most bőgök,ha belegondolok,hogy nem lesz velem.
De sajnos tényleg nem tudok mit kitalálni.
Kutyasétáltatóra sajnos nincs pénzem,barátok szintén dolgoznak.....
Utálom ezt a világot,hogy nem lehet ennyit sem előre tervezni.... :(
Ez a kutya a panelban kb. 1 éves volt már, és miután az idegeim kezdték felmondani a szolgálatot, úgy dél tájban, megpróbáltam szólongatni, hogy megnyugodjon. Mivel semmi értelme nem volt, le is szoktam róla. Szóval szó sincs itt elrontásról. Én elköltöztem onnan, gondolom a kutya tovább vonyít. A kutyát továbbra is sajnálom, a gazdája csak a saját érdekeit nézi.
Mellesleg egy 8 hónapos kutya már olyan, mintha családtag lenne, szerintem a téma indítónak a szíve szakad meg hogy meg kell válnia tőle. Nem kellene így letenni szegényt. Számunkra is alakulhat úgy az élet, hogy felborít mindent körülöttünk.
Nekem eszembe jutott még egy ötlet...
Csak attól függ, közel van-e a Noé állatotthon...
Vagy egy ideiglenes gazdijuk.
(Mivel a kutyapanzió anyagi okok miatt nyilván kiesik.)
Szóval én írnék a Noénak, vagy akár a Canispronak, hogy ez a helyzet, és nem tudnák-e nap közben befogadni...
a Noé udvarán igazán jól érezné magát, + olyan szocializációja lenne, mint a sicc.:)
Hétvégén pedig mehetnek a gigatúrák.
Ha pedig ők maguk nem, talán egy ideiglenesük bevállalja, aki közelebb lakik... (én is bevállalnám, de nálam 5 kutyával és 3 cicával telt ház van sajnos.)
Ja, és ők persze nem kérnek horror pénzeket, csak a kajáját meg egy kis jelképes összeget szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!